dimecres, 9 de febrer del 2011

COMENÇA LA PRE-CAMPANYA

Estimat Jaume,

Podríem dir que amb aquest post donem per iniciada l'etapa de pre-campanya. No perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè tots els partits polítics (bé, només alguns) ja comencen a ensenyar les seves cartes de cara a les properes eleccions municipals del 22 de maig.

Ha sortit una nova edició de la revista Palau Informatiu. Podem afirmar que amb les informacions que surten en aquesta revista, ha començat la campanya electoral. Destacar l'empenta de 3 partits polítics que formen part de l'equip de govern i d'un que no té representació, però probablement tornarà a provar sort, .

Comencem pel gran. Convergència i Unió no escatima espai i segueix amb les 4 pàgines de publicitat. Amb una imatge força clara ens explica totes les virtuts del govern de la Sr. Pla. De fet, a can convergència, conscients que la campanya comença el dia després de les eleccions, ja fa temps que no escatimen en explicar allò que fan.

És moment de parlar dels amics comunistes. La Sr. Marcuello sap que ha treballat durant molt temps i ha pres gran part del protagonisme als desorientats amics socialistes. En el seu anunci de Palau Informatiu ens expliquen l'inici d'una sèrie de xerrades per tractar temes que poden ser d'interès per als ciutadans. ICV sap que pot esgarrapar molts vots dels socialistes i per això treballa intensament.

Qui ja ens anuncia oficialment que és candidat a les eleccions municipals del proper mes de maig és el Sr. Truyols d'ERC. Em sobta l'anunci que han publicat al Palau Informatiu. Només parla de les seves virtuts en l'àmbit professional i personal. No ha fet res aquests 4 anys? Han de limitar-se a explicar que ha fet ponències varies I que té molts contactes? Potser vol desmarcar-se de l'equip de govern per evitar que el relacionin massa amb el PP?

El més llest és el Sr. Zambrana que aprofita un anunci publicat per l'associació de comerciants l'Illa per fer-se propaganda. D'aquesta manera, no ha de posar cap anunci. La feina li fan els altres...

Finalment, avui hem de parlar d'un nou partit que torna a entrar en joc. En l'anunci que publica la CUP ens explica propostes varies. A qui faran mal?

Ens queda parlar dels amics socialistes. Sembla que el tema de les primàries va en serio i que en breu veurem com la Sr. Padrós i algú altre s'hauran de disputar el lideratge. Sembla que la Sr. Cabezas, una possible successora, està massa arraulida a les faldilles de la Sr. Padrós, i per tant, no sembla que hagi de ser ella la que li disputi el lloc. Qui serà doncs? Aquesta incognita ens té a tots intrigats, doncs has de pensar, que com més tardin a presentar el candidat, menys posicionat estarà. Diguem que mentre no tinguin un líder clar, la Sr. Pla i la Sr. Marcuello tindran el camí lliure...

Abans d'acabar, deixem parlar del projecte de la piscina, doncs tots els partits, PSC i ICV s'afanyen a deixar clar que volen la piscina, però no de la manera que ho vol l'equip de govern. Com quedem? Volen o no volen la piscina? El poble vol una piscina i poc els hi importa com s'ho farà l'Ajuntament. A més a més, has de tenir clar que si finalment s'impulsa el projecte de la piscina, qui en traurà profit serà el proper govern que surti de les les urnes el 22 de maig. Per tant, tots els partits en poden sortir beneficiats. Clar que en política, qui està a govern explica que fa moltes coses i els qui estan a l'oposició ha de criticar-ho tot per criticar oi?


En fi Jaume, anirem parlant. Sigues bo i que no et passi res en aquests últims mesos.


Armengol



Ei Armengol!
Avui, precísament pensava en que ja feia dies que no m'enviaves cap de les teves epístoles, i, mira per on, aquí et tenim de nou provocant que, gustosament hagi de contestar les teves sempre intel·ligents interpel·lacions. I, per cert, veig que m'escrius cada cop que surt alguna de les revistes locals, i m'encurioseix observar com hi ha publicacions que et limites a llegir-les per Internet, i en canvi d'altres, com el Palau Informatiu no tens cap inconvenient en seguir-les en el seu format paper. I en honor a la veritat, t'haig de dir que val molt la pena la pàgina web d'aquesta revista, no només perquè és molt complerta i encertada, sino tambè, i jo amb això m'hi fixo molt, perquè fa l'esforç de fer molt accessible el lloc web a les persones amb discapacitats visuals, introduïnt una opció sonora als seus diversos continguts.

Passant als diferents temes que em planteges, és evident, i no podia ser pas d'una altra manera, que ja ha començat la precampanya per a les properes eleccions municipals del dia 22 de maig. Pensa que, com aquell qui diu, ja som a mitjans de febrer, i per tant només resten tres mesos per a que tingui lloc l'esdeveniment més important que un municipi pot celebrar en democràcia: que la gent del poble pugui escollir quina o quines persones volen que els representi i treballi pels seus interessos durant un període de quatre anys. I, no cal que et digui que, des que la Mercè Pla em va rescatar de l'anonimat polític ara fa quatre anys, n'estic molt però que molt satisfet de poder dedicar uns anys de la meva vida a treballar pel poble on vaig néixer, he viscut tota la vida i d'on són totes les generacions que em precedeixen. I n'estic orgullós d'haver-me reincorporat a l'activitat política local sense haver de deixar l'exercici de la meva professió com advocat, i sempre expressaré la meva plena disponibilitat a seguir prestant-me per a tant alta i noble tasca.

vols, com sempre, parlar dels altres. I comences però per la formació majoritària a l'actual govern, com és convergència i Unió. com has vist la nostra formació té molt clares les idees, deixa palesa la gran feina feta durant aquests quatre anys, i fa una petita comparació amb la realitzada durant dotze llargs anys socialistes que, a més, foren de bonança econòmica! La vas notar per algun lloc tu aquesta bonança? En que es feien pisos i pisos? cases i cases?

Pots comprovar com en aquests dotze anys de disbauxa només es va construir un pabelló amb tots els defectes constructius haguts i per haver, un escorxador per als joves que no tenia ni projecte d'instal·lació elèctrica, ni de clavegueram, amb goteres per totes bandes, un pobret edifici per a Promoció econòmica i serveis socials que no donava resposta a les necessitats del municipi, i res més! Això sí: totes les urbanitzacions que vulguis, la majoria de les quals les hem hagut d'heredar amb sentències judicials del tot contràries i gravoses per a les arques municipals.

Vull dir amb això, que no ens costarà massa explicar la gran feina que hem fet, ja que, quan algú es decideix a fer comparacions amb etapes anteriors, salta a la vista la magnitud del desori socialista! ells, però, sí que no tenien cap recança a l'hora de destinar més de 450 000 euros per a una festa Major que, el Regidor Miquel Truyols s'ha vist en la necessitat de rebaixar-la a 190 000 en la darrera edició, i això sense que es noti cap baixada en la qualitat de l'event!

Si ens fixem en el que publiquen els socialistes palauencs, observem, per una banda, que no hi ha projecte, propostes, idees..., i per una altra, que tampoc tenen el o la cap de llista decidits. Informacions de darrera hora m'expliquen que el proper dia 18 de febrer tindrà lloc una assemblea local del PSC on sembla que, finalment, la sra. Padrós haurà aconseguit apartar del seu davant els obstacles que afavorien la celebració d'unes primàries també a Palau, i així serà definitivament proclamada com a cap de llista del partit, després de dotze anys d'alcaldessa i quatre de silencis inexplicables. Es veu que la divisió interna entre els més pro PSC i els més pro PSOE ha acabat fent que s'imposés el sector més espanyolista al que pertany la Teresa Padrós. I ves que això no faci que algú com en Miquel Truyols encara en pogués treure profit! O, com tu dius, conseqüència de la tenacitat de la Sra. Marcuello, que sigui ella qui acabi emportant-se una part important de l'electorat més catalanista del PSC.
M'ha fet gràcia, per cert, que et refereixis a la gent d'ICV com a els Comunistes; no saps pas com es posen cada vegada que el Regidor Albert font es refereix a ells en aquests termes en els plens municipals! Però, de totes formes, el sostre electoral dels que tu anomenes Comunistes, és el que és, i per molt que puguin millorar els seus resultats, molt difícilment podran aconseguir més dels dos regidors actuals.

Tens molta raó amb el que dius d'en david zambrana. En sap molt d'aprofitar les oportunitats, i coneixedor de la tendència creixent del seu partit en general, no li caldran masses esforços per millorar els seus resultats i obtenir més representants al consistori.

D'en Miquel Truyols, ja saps que no en puc parlar pas malament, al tractar-se d'un gran amic meu, malgrat pertanyi a una altra força política. I és clar que n'ha fet molta de feina; però ara el que li toca és promocionar la seva imatge, la seva vesant professional i artística, perquè la gent comenci a saber que serà ell i no un altre el cap de llista d'ERC a Palau. I això que, de dificultats no n'hi mancaran, donat que els vots més radicals, des del punt de vista més independentista, s'els haurà de disputar amb els de la CUP i no sé si també amb els de Solidaritat i algun que altre grup que pugui surgir en el temps que queda fins a les eleccions. Però, és cert que la feina feta, tant pel que fa a cultura, festes i Patrimoni, com pel que es refereix a Medi Ambient, és prou clara que no els costarà tampoc massa d'explicar.

Els de la CUP, en canvi, sí que fan propostes, com això de cobrar taxes als caixers que hi ha al carrer: Quants d'aquests n'hi ha a Palau? O les polítiques en favor de l'ocupació de pisos deshabitats, promoció del comerç local, etc. Res que no s'estigui treballant ja des de l'actual govern. O la tant esperada biblioteca municipal, que ha de ser un dels grans projectes per a la propera legislatura!

Finalment, parlem de la Piscina. No t'ha fet una certa vergonya aliena percatar-te del sentiment de ràbia que provoca en els dos grups de l'oposició que sigui aquest govern qui la faci? Diuen els socialistes que millor deixar-ho per a temps econòmicament més pròspers! Quin fart de riure! On éren i què van fer ells durant els dotze anys de vaques grasses?

Tingues molt clara una cosa: Tothom vol la Piscina menys ells, que el que no volen és que la fem nosaltres! No hi ha més! I tot el que diuen sobre la futura adjudicació és mentida. Menteixen amb les quotes, amb l'import que hi ha de posar l'ajuntament, amb el tipus d'empresa adjudicatària que, per cert, també l'està construint a l'Anmella del vallès, amb alcaldessa socialista, i ben contenta que n'està!

armengol: espero amb candeletes la teva propera misiva per a poder seguir analitzant, a la meva manera i sense faltar a ningú, l'actualitat política de Palau-solità i Plegamans.

Fins aviat.