dimecres, 23 de febrer del 2011

ESFORÇANT-NOS EN LA DEFINITIVA POSADA AL DIA DE LA POLICIA LOCAL


L’Ajuntament proposa un conveni que equipara la Policia Local amb els Mossos d’Esquadra en sou i jornada



L’anterior conveni, ja caducat des del desembre del 2009, no contemplava aspectes com la productivitat i contenia una complexa gestió de les hores extres



L’equip de govern de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha fet una proposta de conveni laboral per als agents de la Policia Local que equipararia el seu sou al de l’escala bàsica dels Mossos d’Esquadra, així com el còmput anual d’hores a treballar.



Aquesta proposta es fa per poder introduir en el conveni una sèrie de novetats i millores, en el context de modernitzar la Policia Local també pel que fa a les condicions laborals dels membres del cos. “És un conveni similar al que es troba vigent per a les policies locals de municipis com Sabadell, Mollet del Vallès, Parets del Vallès o Caldes de Montbui”, contextualitza el regidor de Governació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras.



La proposta de l’equip de Govern incorpora també la valoració de la productivitat, a partir de diferents paràmetres com l’absentisme laboral, i d’altres indicadors cada dia més utilitzats en la gestió de cossos de seguretat pública.



Aquesta proposta també simplifica la gestió de les hores extres del personal adscrit al cos de Policia Local, passant d’un complex sistema de difícil control, que sovint genera despeses extraordinàries importants, per un mecanisme més simple, que estableix l’import a percebre per la realització d’hores extres de manera similar a la resta de personal municipal, posa límits al seu ús, i en permet un control més acurat.



La negociació del conveni continua oberta, l’Ajuntament ha presentat la proposta als representants dels treballadors i estem a l’espera d’una resposta.



“El nou conveni és un pas més en la modernització de la Policia Local” destaca l’Alcaldessa Mercè Pla. “La tasca que realitza el cos de la Policia Local és molt important pel nostre municipi, i es mereix que la retribució bàsica sigui igual que la del cos de Mossos d’Esquadra. No tinc cap dubte que la seva professionalitat i dedicació permetrà que es compleixin els paràmetres de productivitat necessaris per garantir la seguretat al poble”, conclou Pla.



Pressions



Malgrat no tenir una resposta formal a la proposta, aquesta ha generat pressions fora de la taula de negociació per part d’alguns membres del cos, amb un excés de zel en la imposició de sancions, indisposicions i absències, que han generat un excés d’hores extres al mes de gener. Per evitar aquest excés de despesa en hores extraordinàries, l’Ajuntament ha deixat d’aplicar la gestió d’hores extres i serveis mínims que preveu el conveni ja caducat. Això ha provocat més pressions com la indisposició sobtada de bona part del cos i que pràcticament cap agent es mostrés disposat a cobrir les substitucions. Per assegurar que aquestes pressions no perjudiquin la ciutadania, l’Ajuntament ha demanat suport al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Els Mossos d’Esquadra, i el propi Conseller Puig en contacte directe amb l’Alcaldia, han ofert el seu suport per garantir la seguretat ciutadana al municipi, com ja s’ha pogut comprovar amb patrulles d’aquest cos el darrer cap de setmana, tant de vehicles com a peu.



Oferta



L’Ajuntament ha decidit fer pública tota aquesta informació perquè els propis representants dels personal del cos amenacen amb mobilitzacions. En lloc de negociar la proposta, s’han detectat accions injustificables que perjudiquen la ciutadania i s’estan fent córrer manipulacions i tergiversacions de la situació davant l’opinió pública per erosionar l’actual equip de govern.



Malgrat tot, l’equip de govern manté l’oferta de conveni, que millora substancialment el salari dels agents i equipara les seves condicions a les d’altres cossos de policia local i al dels Mossos d’Esquadra. “Un conveni ha de recollir les condicions laborals, deixant les qüestions organitzatives a la direcció del cos”, comenta el Regidor Oliveras. “La proposta que hem posat sobra la taula millora objectivament les condicions laborals del personal del cos. I deixa de banda qüestions organitzatives com la gestió dels serveis mínims i les hores extres. Confiem poder arribar a un acord amb els representants i poder signar aquest conveni que beneficia ambdues parts”, conclou el regidor Oliveras.