dijous, 28 de juliol del 2011

CONDEMNA UNÀNIME DE TOT EL CONSISTORI ALS ATEMPTATS DE NORUEGA

El passat divendres 22 de juliol va ocórrer una tragèdia d’immenses proporcions a Noruega. Es va realitzar un doble atemptat contra la seu del govern noruec i diversos ministeris adjacents i contra el campament d’Estiu de l’AUF (Joventut laborista Noruega) a l’illa d’Utoya.



Aquest darrer crim va comportar la mort d’una norantena d’adolescents i joves convertint els fets en una autèntica tragèdia nacional i un dels majors atacs a la democràcia perpetrats a Europa des de la II Guerra Mundial.



Aquests fets venen acompanyats d’un preocupant ressorgiment polític, social i electoral dels radicalismes i de la intolerància, l’odi i el fanatisme que han servit de pretext per realitzar aquests horribles crims.



Atesos els fets descrits, es proposa l’adopció dels següents



ACORDS



PRIMER.- Realitzem la nostra més enèrgica condemna als atemptats terroristes perpetrats a Noruega i mostrem les nostres profundes condolences a les víctimes i les seves famílies. També volem mostrat el nostre íntim respecte i solidaritat al poble de Noruega.



SEGON.- Reivindiquem la fermesa democràtica com a forma de combat contra la intolerància i la violència .



TERCER.- Reafirmem la convivència i el respecte com un dels valors suprems del model social europeu.



QUART.- Denunciem i combatrem el fanatisme, la intolerància i el racisme i el rebuig al diferent, així com la retòrica de la por i l’odi que abonen el terreny a actes violents com els succeïts a Noruega.

Palau-solità i Plegamans, 28 de juliol de 2011