dimecres, 6 de juliol del 2011

SOBRE TRASPASSOS I ALTRES CONTES

El passat dia 11 de juny en el ple de constitució del nou consistori i on fou escollida com alcaldessa la Sra. Teresa Padrós, aquesta ja s'expressa públicament i de forma irada en el sentit que ella s'havia hagut de col·locar el pin institucional, que la Secretària de la corporació li havia fet el lliurament del bastó de comandament, i alguna altra remugada queixosa sense solta ni volta. Cal saber que ara fa quatre anys tot va passar de la mateixa manera, o pitjor, doncs no s'havia previst cap mena de megafonia ni la col·locació de cadires supletòries per al públic assistent.

Un cop remugat, expressar-se amb males maneres i no manifestar cap alegria pel càrrec acabat de proclamar, inicia un discurs on només fa referència al diàleg, a les seves pretensions de mediació entre totes les forces polítiques del consistori, a fer una exaltació de la seva veu angelical, segons ella, a mirar d'acabar amb la crispació latent en l'ambient polític d'aquest poble; crispació, per cert, només cercada durant quatre anys pel PSOE de Palau i les publicacions de les que s'ha servit.

El primer dia hàbil després de l'elecció de la nova alcaldessa, és a dir, el dimarts dia 14 de juny, i per exprés encàrrec del grup municipal de Convergència i Unió, l'ex gerent de l'ajuntament Joan Carol, acudeix a l'ajuntament a fi d'iniciar un seguit de contactes encaminats a realitzar un correcte traspàs al nou govern de tots els projectes en marxa i informar a la nova alcaldessa sobre determinats aspectes com la situació econòmica i pressupostària, o d'altres. La resposta de la Sra. Padrós fou correcta i adequada manifestant novament que ella pretenia acabar amb la crispació, que volia partir de zero i sobre tot que la seva intenció era mantenir un diàleg fluït amb totes les forces polítiques amb representació al consistori. I així és com van quedar en seguir mantenint els contactes oportuns per tal de fer un traspàs de poder adequat entre persones amb responsabilitats a l'administració palauenca dins d'un marc democràtic normalitzat i civilitzat.

L'endemà dia 15 de juny, la Sra. Padrós, en una entrevista a Ràdio Palau, manifesta queixosa que, tot i la seva voluntat de fer un adequat traspàs, això no ha tingut el mateix ressò en el grup de CiU, i que només en Joan Carol s'havia posat en contacte amb ella; quan sabia perfectament que aquest hi va anar per exprés encàrrec del grup municipal de CiU.

A partir d'aquí, en Joan Carol i jo mateix li hem manifestat en reiterades ocasions que la nostra intenció és seguir mantenint els pertinents contactes a fi de acordar l'adequat traspàs de poders. No hi ha hagut resposta de cap tipus. Divendres va expressar-se en el sentit que un cop els diferents regidors havien pres possessió de les seves àrees de responsabilitat, ja estava en condicions de seguir conversant sobre els diferents aspectes que afecten al govern i que cal tenir en compte per trobar-se en estat d'implantació o d'execució. I la veritat és que, a hores d'ara, encara no s'ha produït la trucada, i comença a tenir una certa "gràcia" que tres setmanes després de prendre possessió del càrrec encara es pugui parlar de traspassos.

En el meu cas, un cop sabut qui havia de ser el nou regidor de Comunicació, em vaig posar en contacte amb en David Abascal i així fou que el mateix dimecres dia 29 vam estar reunits per comentar tot el que vam considerar d'interès sobre l'àrea en qüestió. Bona predisposició, correcció en el tracte personal i ganes de col·laborar. I el mateix puc dir de la nova regidora de Seguretat Ciutadana, Sra. Marcuello, qui tot i manifestar una gran predisposició, encara a hores d'ara no ha contactat amb mi a l'efecte dient que en aquests moments ha d'acudir a gran quantitat de reunions i que encara no ha trobat el moment per reunir-se amb mi; i tampoc ho ha fet encara amb en Josep Maria Serraviñals qui també es va posar a la seva disposició pel que fa referència a l'àmbit d'Urbanisme.

Per tant, no tanta xerrameca i tant intentar-se queixar del que no ha passat. Si algú s'ha mostrat disposat a comentar el que calgui sobre traspassos de regidories i responsabilitats, aquests hem sigut nosaltres. Ells només han cercat mirar de trobar alguna escletxa per dir que no ens hem oferit, que els hem deixat a l'estacada sense explicar-los res, però ja no podran. I, escoltin: ara ja comença a ser una mica tard per fer traspassos. El traspàs es fa a l'hora de prendre possessió del càrrec i no quan ja ha passat una, dues o tres setmanes d'haver assumit la nova responsabilitat.

L'únic regidor que ha pres la iniciativa d'adreçar-se a mi per comentar tot el que en matèria de Joventut s'estava treballant, ha estat en Joan Carles Tinoco. Va trucar-me a mitjans de la setmana passada i, quadrant agendes, vam quedar per demà. També sembla una mica tard; però l'alt nivell de professionals d'aquesta àrea fa que no es pugui preveure cap situació de desinformació a l'hora de reemprendre projectes en marxa. El Sr. Tinoco ha actuat correctament. Els altres només han evidenciat ganes de crítica, d'omplir-se la boca de mediació, rebaixa de la crispació, diàleg i no sé quantes coses més, però que , a l'hora de la veritat, res de res: contes per a no dormir!