dijous, 21 de juliol del 2011

L'ESCORXADOR TANCA TEMPORADA AMB UN GRAN BALANÇ DE PARTICIPACIÓ

com que fins fa poc més d'un mes he estat el Regidor de Joventut i em sento responsable i orgullós de l'èxit assolit pel seguit d'activitats i serveis portats a terme des de l'equipament jove del nostre poble, m'ha vingut de gust reproduir l'informació que apareix a la pàgina web de l'Ajuntament i de l'Espai Jove l'Escorxador. Només espero que, com a mínim, es mantingui l'alt grau de participació i d'implicació, tant per part de l'Ajuntament com per part dels mateixos joves palauencs i plegamanins com fins ara:



La Nit Flamenca, que se celebra aquest proper dissabte, és una de les darreres activitats anteriors a les vacances de l’Espai Jove


L’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans aturarà la seva activitat habitual des del 30 de juliol i durant tot el mes d’agost, en motiu de les vacances d’estiu. Tornarà a obrir les seves portes amb l’horari i les activitats habituals el proper mes de setembre. Tanmateix, l’Escorxador acollirà alguns dels actes programats per a la Festa Major 2011, que se celebrarà del 25 al 29 d’agost.



L’Espai Jove se’n va de vacances havent aconseguit unes bones dades de participació en les activitats que ha organitzat aquest estiu. En concret, durant el mes de juliol hi ha hagut més afluència de joves que han fet ús de l’Espai de Trobada i de l’Aula Ciber que en anys anteriors. Quant a les Activitats d’Estiu organitzades per la regidoria, hi han participat 355 persones que han gaudit d’activitats com les Tardes de Wii, els tornejos de Ping-Pong o l’exposició Homo Transitus, entre altres. També han tingut força èxit els tallers i les activitats formatives. Per exemple, 25 joves han seguit el Curs de Premonitors, mentre 5 més han realitzat el taller Construeix el teu propi finger park.



Últims actes d’estiu

Aquest proper dissabte tindrà lloc la Nit Flamenca. A partir de les 22h, l’Escorxador serà l’escenari de l’exhibició de ball de Pura Raíz, un concert i una festa amb DJ. La Nit Flamenca és una iniciativa que organitza la Secció Jove del Centre Cultural Andalús, amb la col·laboració de la Descoordinadora i la regidoria de Joventut. Durant la setmana del 25 al 29 de juliol, l’Escorxador continuarà obert en el seu horari habitual. El divendres 29 tindrà lloc l’última activitat de la temporada, el Mercat d’Intercanvi d’Objectes i Coneixements, que se celebra l’últim divendres de cada mes, excepte l’agost.



Èxit del passat cap de setmana

Els actes celebrats el passat cap de setmana, van comptar també amb força participació. El dissabte va tenir lloc la I Ruta Fotogràfica, un concurs que combina cultura, art i coneixement del municipi. Un total de 5 participants van fotografiar, amb un temps limitat, 9 espais de patrimoni arquitectònic i natural del municipi. Els guanyadors dels tres premis es faran públics després de les deliberacions del jurat. Es preveu exposar una selecció de fotografies a partir del mes de setembre.



En l’agenda jove del passat cap de setmana també hi va haver lloc per a les celebracions i la música. Per exemple, divendres a la nit unes 150 persones van gaudir del concert del grup basc Green Valley, amb la posterior festa dels Dj Nie i Sergi Ibarz. Dissabte a la nit hi va haver una altra celebració, aquest cop a l’Espai Jove l’Escorxador. Va ser la Festa Per Fi, organitzada per l’Associació d’Estudiants per l’inici de les vacances. Van acudir-hi unes 50 persones que van ballar fins ben entrada la nit amb la música de DJ Jordi (IES Marinada) i DJ Rafa (IES Ramon Casas i Carbó).