diumenge, 20 de novembre del 2011

JORNADA ELECTORAL

A les 9 del matí han obert les portes tots els Col·legis electorals de Palau-solità i Plegamans. 7 Col·legis,18 meses i 8 seccions.

Convergència i Unió és l'única formació que manté un representant constantment a totes les meses del municipi. CiU disposa de més de 20 apoderats per garantir que la jornada transcorri amb plena normalitat democràtica.

A les onze del matí superem ja el 10% de participació dels poc més de 10 700 electors amb dret a vot.

A les dotze del migdia ja es comencen a veure cues en les diferents meses. La cosa s'ha començat a animar i, al menys, pel que fa al Centre Recreatiu i a can Cortès la participació ja arriba al 18%.

Si alguna cosa queda palesa és la gran participació de la gent al nostre poble: a la una del migdia toquem el 30% de mitjana, i a les dues de la tarda ja superem el 38%.

Hi ha gran acumulació d'electors a tots els col·legis amb cues fins al carrer.

Fa goig observar la gran motivació de la gent!

Ja he votat. Ho he fet amb el meu kit accessible de votació en sistema Braille. La presidenta de la mesa custodiava adequadament la capsa que contenia tot el material de votació i he pogut disposar d'una taula i una cadira, com així ho estableix la llei, per tal de poder fer la tria i el marcatge corresponent.

a les quatre de la tarda la mitjana de participació ratlla el 50%, i després de la baixada habitual de les hores del dinar, la cosa es torna a animar. Probablement està participant un 6% menys de votants que ara fa quatre anys.

Em disposo a fer una visita als diferents col·legis per tal de conèixer de primera mà el que els 23 apoderats de CiU constaten i respiren dels nostres convilatans.

Acabo d'arribar de fer la pertinent visita als diferents col·legis. és tanta la gent que et trobes amb ganes de fer-la petar, de que això canviï, de que catalunya es pugui fer sentir d'una vegada a Madrid, que no he tingut pas temps de visitar-los tots. M'ha quedat pendent can cladelles i l'institut.

Quan passen pocs minuts de les 8 del vespre, sembla que, en general, hem superat la participació del 70% de mitjana, tot i que és d'aproximadament un 6% menor que al 2008.

Les enquestes de les televisions públiques expressen que els socialistes baixen d'una forma estrepitosa, malgrat la teoria del vot útil, i que CiU, per molt que vulguin fer veure que ens poden afectar les mal anomenades retallades, puja de forma important. Sembla doncs que el PSOE baixa de 25 diputats a 15/17, que CiU puja de 10 a 13/15 i que el PP també puja fins a 10/11 diputats. També Iniciativa esgarrapa vots als socialistes i que ERC aguanta el cop d'una forma molt digne.

Ara només ens queda esperar els resultats definitius, dels que donaré degut compte, un cop hagin arribat tots els nostres apoderats al local de Convergència i Unió.

Només queda felicitar-nos per la gran jornada electoral, desenvolupada amb civisme i de forma alegre i festiva.

Que tinguem sort!

I, passant ja de la mitja nit: hem guanyat per primera vegada a la història a catalunya, i a Palau per cinc cents vots més que els socialistes! cosa que no passava des de 1989. Els socialistes han perdut 1500 vots respecte del 2008!

demà us oferiré totes les dades definitives al nostre poble. Però, a Palau-solità i Plegamans hem obtingut un total de 2342 vots mentre que els socialistes n'han obtingut 1789! I el PP els ha quedat a tocar amb gairebé 1700 vots!

Temps tindrem per analitzar aquests resultats. Però ha quedat clar que tenim un país i un poble molt madurs i que saben on estem i què cal fer per sortir del sotrac. que vagin presentant mocions contra retallades, que vagin patalejant, que els periodistes que es fan dir independents segueixin atacant-nos i que mirin, fins i tot, de fer retirar les banderoles d'una parada de les vaques i les cabres per considerar que això suposava una publicitat subliminal de CiU. que vagin fent tot el que vulguin si no saben governar, que el poble els ha donat la resposta més adequada i contundent.

Gràcies a tots pel vostre suport!