dijous, 10 de novembre del 2011

QUATRE ANYS DEDICATS A INTENTAR ESCAMPAR PORQUERIA I A ATACAR-NOS

Després de la miserable expressió de baixesa política que ha demostrat l'anunci electoral socialista en el que s'escenificava una mort com a conseqüència de les mal anomenades retallades que, com no podia ser d'una altra manera, s'han vist obligats a retirar; però que ha evidenciat l'estat de desesperació en el que es troben inmersos aquesta gent, m'en adono que tot plegat no està tan lluny d'actituds recents dels socialistes palauencs sobre les que no tinc cap intenció de tornar a comentar.

El que sí hem tornat a constatar novament, és el seu estat de nerviosisme i desesperació davant llur incapacitat de governar el nostre poble. I aquesta és la raó per la qual es comença a palesar que durant els tres anys i mig que queden de legislatura ens enfrontarem, d'una forma sistemàtica, a l'atac, la desqualificació personal i política, el no fer res, la justificació constant en una presumpta mala gestió de l'anterior govern que diran fa que no puguin actuar com ells voldrien.

Però, no us deixeu pas enganyar per aquesta gent. Ja hem vist on són capaços d'arribar per tal de destruir i desprestigiar a l'adversari com sigui, aconseguint la més absoluta inacció com a govern. Diran el que calgui de cadascú de nosaltres, es ficaran fins on puguin per tergiversar el que sigui necessari; però, feina, el que és feina al carrer, en els serveis, en millora de les condicions de vida dels vilatans de Palau-solità i Plegamans, gens ni mica.

Si heu anat llegint l'informació publicada pel grup municipal de CiU així com aquest mateix blog, haureu pogut ponderar amb prou serenitat si la situació econòmica que ells diuen que hi ha és veritat o no. Haureu vist que s'ha aprovat una pujada del 3% linial de la major part de taxes municipals, com a claríssima demostració que si la situació fos tant greu com volen fer creure, la pujada hagués estat molt més gran. Paguen factures generades per ells i deixen de pagar les nostres sense adonar-se'n que això no fa altra cosa que incrementar la mitjana dels dies de pagament d'aquest ajuntament, i que això només els perjudica a ells com a govern.

Hem observat també que, tot hi haver subscrit un pacte d'investidura totalment buit de contingut, en cap moment ens han presentat un pla de govern o d'actuació municipal que, com sí vam fer nosaltres, serveixi de full de ruta per a tota la legislatura.

I amb tot, ja arriba la primera gran brama política. Ens expliquen que, a causa de la nostra nefasta gestió, ara l'ajuntament es veurà obligat a tornar més d'un milió d'euros dels que el Ministerio de Cultura ens va atorgar per a la restauració de la masia de can Falguera. I ho justifiquen dient que, com que hi va haver un seguit de factures de l'obra que van ser presentades fora de termini, doncs que ara hem de tornar els diners rebuts. Fins i tot m'ha donat la sensació que ho expliquen amb aquella mena de to sorneguer que els podria servir per, per exemple, justificar la no construcció de la piscina pel fet d'haver de tornar els diners en qüestió!

Diuen que han rebut una carta demanant aquests diners; carta que hem demanat s'ens mostri en diverses ocasions però que encara no hem vist. Però, suposant que sigui veritat, només cal que es plantin, que presentin al·legacions, que demostrin amb claredat que la feina s'ha fet i s'ha fet bé; que la masia hi és i que n'estem molt orgullosos, que busquin les complicitats polítiques necessàries, tant amb el seu partit que encara governa a Madrid com amb nosaltres i els nostres representants; que vagin, si cal, al contenciós, que el guanyaran; i sobre tot, que de cap manera retornin aquests diners. Si el govern socialista d'Espanya té ganes de retallar perquè no hi ha diners, no cal que ho faci pagar als seus companys socialistes de Palau ni a aquest poble. Podem demostrar les converses mantingudes amb el Ministerio on ens acceptaven les factures i s'havia demanat i concedit pròrrogues per a la seva adequada presentació. Els retards són només imputables als intents de frenar la reconstrucció de can falguera per part dels qui ara ostenten el govern municipal. I les coses són així de clares i així cal explicar-les!

La gestió econòmica del consistori acaba de rebre un revés totalment cercat des del seu govern. Ha estat el fet que la sra. Interventora municipal ha deixat el seu lloc de treball per anar a un altre municipi on pugui desenvolupar les seves tasques amb una major garantia d'eficàcia i transparència. L'anterior govern va apostar per cumplir amb la llei i disposar d'una interventora, membre d'un cos de funcionaris estatal que, com a fedatària pública, garantís la transparència dels comptes de l'ajuntament. Ara tota aquesta comptabilitat estarà controlada per un càrrec de confiança que, en cap cas, pot oferir el nivell de gestió pública professionalitzada que representa disposar d'una àrea d'intervenció.

Ara, com que ja ningú els emetrà informes desfavorables, pensaran definitivament que podran dir i fer el que vulguin. Però, per denunciar el que calgui estarem nosaltres i així evitar aquest discurs merament victimista i a la contra que aflora cada vegada que volen comunicar alguna cosa.

Que treballin pel poble, que deixin l'atac i la crispació, tal com s'hi van comprometre en el ple d'investidura, per a temps més propicis; i que intentin, en èpoques complexes com les actuals, cercar complicitats, solucions conjuntes, diàleg i, sobre tot, el bé comú de Palau-solità i Plegamans!