dijous, 15 de desembre del 2011

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE PREVENCIÓ DE DROGUES I RISCOS ASSOCIATS

ahir va tenir lloc a l'auditori de la masia de can Cortès, l'acte oficial de presentació a la societat civil palauenca del Programa de Prevenció de drogues i riscos associats per als anys 2011 a 2014. Aquest programa desenvolupa i planifica la gran tasca portada a terme per tot un gruix molt important de tècnics del nostre ajuntament i d'una forma molt transversal entre les àrees de Seguretat Ciutadana (abans Governació), Serveis socials, Joventut, Salut Pública i Ensenyament.

aquest pla ha suposat una ingent feinada per a uns grans professionals del nostre ajuntament de qui tots plegats ens n'hem de sentir molt orgullosos: l'Inspector cap de la Policia Local, les tècniques de serveis socials, la tècnica de Salut pública, la tècnica d'ensenyament i les tècniques de Joventut, han format un equipàs que ha sabut treballar d'una forma transversal, coordinada i amb tota la motivació necessària per tal de cercar tota la informació i la participació dels diferents agents afectats, sota la supervisió i admiració dels tècnics de la Diputació de Barcelona que, no han dubtat en felicitar al nostre ajuntament i posar-lo com a exemple a seguir pel que fa a la forma de treballar dels seus tècnics. Però també cal valorar la predisposició d'uns equips de govern com l'anterior que van saber posar les eines a fi que les diferents àrees municipals poguessin treballar en les condicions més òptimes per aconseguir els resultats que ara en gaudim; o com l'actual que, amb els mateixos objectius, sabrà aplicar degudament els resultats d'aquest treball que tot just ara caldrà desplegar amb fermesa i diligència.

ahir a can Cortès, a banda de l'alcaldessa i els regidors de les àrees pertinents com la Sra. Marcuello, Cabeza i el regidor Sr. tinoco, també hi vam assistir el company regidor de CiU Enric Feitó i jo mateix. Ho vam fer per moltes raons, però sobre tot perquè volem que això funcioni, perquè ens en sentim partíceps, i perquè, jo mateix com a exregidor de governació i Joventut també sento aquest programa com a meu i m'enorgulleixo de la seva consecució.

Les coses cal dir-les com són. I si no dubto en criticar al govern quan ho considero oportú, també vull felicitar-lo per l'acte d'ahir. Pel tarannà exhibit per l'alcaldessa en un discurs correctíssim, respectuós i constructiu, com també el de la sra. cabeza com a responsable de les àrees de Serveis socials i salut Pública. Perfecte exposició, breu però concisa, dels tècnics responsables, i tancament a càrrec del Diputat provincial Sr. Josep Oliva de lÀrea d'Igualtat, ciutadania i benestar Social de la diputació de Barcelona, qui tampoc va dubtar en felicitar-nos a tots plegats per la feina feta i animar-nos a seguir treballant junts per finalitats com les que en aquest cas ens ocupen, com és el consum de drogues i les polítiques de prevenció al respecte.

Amb ell vam estar parlant al final de l'acte, i a banda de comentar qüestions relacionades amb les seves actuals responsabilitats a la Diputació, també vam poder comentar el seu pas per l'alcaldia de Navàs i la situació actual de Convergència i Unió al nostre país així com temes més propis de persones que compartim el mateix ideari i formació política.

Cal valorar doncs, actes com el d'ahir que demostren, com tantes vegades he dit, que quan tots cerquem el mateix objectiu, qui en surt beneficiat és el poble. I així cal que poguem seguir treballant!