dimarts, 12 de juny del 2012

BENVINGUT L'ESTUDI SOBRE CAMINS ESCOLARS

Ara fa un parell d'anys, des de la regidoria de Governació que jo n'ostentava la responsabilitat, i de forma coordinada amb les regidories d'Ensenyament i Via Pública, vam treballar colze a colze amb les diferents AMPA del municipi, els tècnics municipals i la resta de la comunitat educativa del poble, les bases per tal d'aconseguir els requisits necessaris per poder encarregar un estudi sobre Camins Escolars a la Diputació de Barcelona.
 
Finalment, quan vam disposar de tot el necessari, vam acudir a la Diputació qui, després de fer les comprovacions sobre el terreny, va acceptar la nostra proposta i encàrrec de realitzar un estudi sobre els àvits, mancances, necessitats, etc, de tota la població infantil que assisteix cada dia a l'escola, per així obtenir les eines necessàries per millorar tot allò que fa referència a les anades i vingudes dels nens i nenes de Palau als nostres centres escolars, per fer-les més sostenibles i fomentar, d'aquesta manera, mitjans de transport com la bicicleta, l'autobús o l'anar a peu, en substitució del vehicle propi.
 
Els tècnics de la Diputació i de l'empresa contractada a l'efecte, van iniciar els seus treballs, les reunions amb tots els sectors afectats i vam repartir per tots els centres d'ensenyament un qüestionari que ha servit de base per elaborar l'estudi que ara s'ha presentat. Malgrat que des de Diputació es va considerar que només elaboraria aquest estudi partint de les diferents escoles públiques de primària, nosaltres vam considerar oportú de repartir també el qüestionari als altres centres, com el concertat de la Marinada i l'Institut Ramon Casas i carbó. Vam insistir en la necessitat que l'estudi tingués en compte també els costums,de trasllats als centres esmentats per així disposar d'una informació bàsica adequada al respecte. Però, sense saber-ne encara la raó, la veritat és que aquella Diputació socialista no va voler acceptar la proposta de fer l'estudi complet, malgrat que, pel que sembla, sí que s'han tingut en compte alguns dels resultats de les enquestes doncs es pretén fer alguns arranjaments en les voreres de l'escola Marinada i d'altres, aplicant les conclusions de l'estudi.
 
Malgrat els grups de l'oposició actual tenim coneixement d'aquestes coses pel que es publica en els diferents mitjans de comunicació locals, m'alegro que, al menys en aquest cas, a la informació insertada al lloc web municipal es diu que aquest estudi respon a un encàrrec de l'anterior govern. Tingueu en compte però, que si l'estudi no ha tingut massa en consideració els centres que no són públics ni de primària, no és per una voluntat en aquest sentit del govern liderat per CiU, sino perquè la Diputació d'aleshores no va voler incloure els centres en qüestió a l'estudi.
 
alegrem-nos doncs que finalment es disposi d'aquest important document, que ens permetrà tenir entre les mans una eina fonamental per tal de fer les reformes i adequacions necessàries a fi de millorar les rutes d'anada i vinguda a l'escola dels nostres fills i filles i per uns mitjans cada cop més sostenibles.
 
Cal començar a aplicar l'estudi i que, comencin a adonar-se'n que tot el que van arribar a malaïr el Carril Bici i el nou bus urbà, també implantat per l'anterior govern, no era res més que pura demagògia que, ara s'els torna en contra doncs, el que s'ha de fomentar és tot aquell mitjà de transport que substitueixi el vehicle propi.