divendres, 1 de juny del 2012

UN ALTRE PLE SENSE SUBSTÀNCIA

Ahir, últim dijous del mes de maig, tocava ple. Abans de res però, voldria expressar el meu més sincer i sentit condol per la defunció del pare de la Regidora d'ICV, Maria àngels Marcuello. Com ja li he fet arribar per escrit en nom tant del grup municipal de Convergència i Unió com de les executives d'ambdós partits de la federació al nostre poble, és en moments com aquests quan cal demostrar que, més enllà de discrepàncies polítiques del tot legítimes, per damunt de tot està la relació personal i la sensibilitat humana. I és per això que estem al seu costat per ajudar-la en el que cregui que li podem ser d'utilitat.
 
Per aquest motiu, considerant que en el ple d'ahir s'havien de debatre tres mocions presentades pels tres grups de l'oposició, vam convenir en ajornar el seu debat i votació per al proper ple del mes de juny que tindrà lloc el dia 28 a les set de la tarda. Aquestes mocions les conformaven, per una banda, aquella relacionada amb la Policia local i la necessitat de garantir la seguretat al nostre poble que vam presentar el passat mes de març; aquella que l'alcaldessa, en un acte sense precedents al nostre poble, va dictaminar que s'ajornés fins a disposar d'un informe jurídic que ara ja tenen per posar en entredit la legalitat del que es planteja en relació a l'aplicació del preacord salarial subscrit amb els representants dels funcionaris de la policia. I per una altra, dues mocions presentades el passat dijous dia 24 de maig relacionades amb l'estat actual d'elaboració del POUM així com una relativa amb el procés de participació ciutadana sobre el mateix, que precedeixen aquest post. I l'ajornament obeeix a que es tracta de qüestions estrictament relacionades amb els àmbits de competència de la Regidora Marcuello que, tant per la seva absència al ple com per les raons de la mateixa, el més elemental sentit de la responsabilitat i la sensibilitat humana van fer que no dubtessim, cap dels grups de l'oposició a l'hora de decidir l'ajornament esmentat.
 
Cal dir, que amb la retirada d'aquestes mocions, tal com ja ens té acostumat aquest govern, el ple es va quedar en un pur tràmit sense grans temes d'interès o rellevància. I és que, l'ordre del dia el conformaven aspectes com: la suspensió de dues llicències de taxi sol·licitades, la correcció d'un error material en la numeració de dues fitxes descriptives de dos llocs de treball, la ratificació de la modificació, proposada pel govern de Catalunya, dels estatuts del consorci de Gallecs, la moció sobre l'afectació del gasodubte que diuen que no passa pel nostre poble però que no ho acabo de tenir clar, l'adhesió a la declaració de Vic sobre la xarxa de municipis per la sostenibilitat i molt poca cosa més.
 
Fou aprovada una nova Modificació de crèdits per tal de destinar diners provinents de l'estalvi a més assessorament i projectes de no se sap ben bé què, o que, a partir d'ara, les subvencions a les entitats es concediran via conveni amb cadascuna d'elles, i es va aprovar l'informe trimestral sobre el compliment de la llei de la morositat, on va quedar clar que l'actual govern està pagant les factures dins del termini legal només en un 6%. Aquest termini està establert en 40 dies de pagament i el consistori el supera amb escreix. Sí que, també es va aprovar l'ordenança municipal reguladora de les terrasses i vetlladors al carrer pels establiments de bar, restaurant i d'altres, sobre la que cal dir que vam deixar totalment acabada i redactada durant l'anterior legislatura i que l'actual govern ha tardat un any en portar-la al ple. Li van portar el mes passat però els vam fer veure que seria aconsellable que primer en parlessin amb el sector afectat; cosa que ja s'ha fet, que entre tots hem introduït algunes modificacions, i que s'ha aprovat per unanimitat. Com el company regidor Josep Maria Serraviñals va dir, ara cal fer un adequat desenvolupament de la norma, un correcte pla d'accessibilitat i, en definitiva, donar l'impuls que correspon a determinades zones com el centre i d'altres per tal que hi surtin guanyant els establiments en qüestió, però també el comerç en general.
 
Un altre punt destacat fou l'aprovació del Manual de funcions i obligacions del personal municipal pel que fa a l'us dels equips informàtics, Internet i les telecomunicacions. Em va semblar un manual correcte, i entenc que ja es deu haver negociat adequadament amb els representants sindicals, comitès d'empresa, etc, doncs en alguns aspectes el control sobre el personal que s'hi preveu podria considerar-se que ssoleix un nivell de supervisió al límit en quant a l'utilització del correu electrònic, les xarxes socials des del lloc de treball, etc. No vull ni pensar quina hagués estat la reacció dels qui ara governen si l'anterior govern hagués portat aquest manual al ple! Però, com que ho fan ells, que són "progressistes" no deu passar res. Si que, vaig voler remarcar la nostra confiança absoluta amb la professionalitat del personal municipal i que, a la vista de l'experiència dels quatre anys de govern, són molt excepcionals situacions d'us indegut dels equips informàtics.
 
Finalment, en l'apartat de Precs i Preguntes, nosaltres vam deixar pel proper mes tot el que teniem preparat en relació al POUM i a qüestions relacionades amb la Policia i la seguretat, i més després d'observar els gravíssims actes de vandalisme perpetrats durant el darrer cap de setmana al nostre poble, amb trencament de vidres a una vivenda, destrosses a l'institut, a la guarderia la Moixaina i d'altres desperfectes en vehicles, robatoris de navegadors i un llarg etcètera. La ràbia aquella de cada mes va tornar a sorgir, en aquest cas per part de la Regidora Carmen Cabeza qui, demostrant una autèntica addicció a aquest blog, es va referir a que algú escrivia que ella feia mítings. Doncs sí, ahir, sense que la pregunta del Regidor David Zambrana anés per a ella, va voler contestar sobre si l'ajuntament estaria disposat a posar diners sobre la taula per garantir la continuïtat de l'escola de can Periquet. Clar, com que darrera la pancarta es viu molt còmode, quan se li demana que es mulli de veritat pel benestar dels ciutadans de Palau-solità i Plegamans, es posa nerviosa, es neguiteja i perd força el control. en lloc de contestar, ataca. Però, més enllà d'això, ja podeu veure com seguim instal·lats en la inacció política més absoluta. Seguirem!