dilluns, 3 de setembre del 2012

COMUNICACIÓ I RÀDIO PALAU

Mireu. Quan al juny de 2007 va iniciar la seva singladura un nou govern municipal liderat per CiU, el nostre ajuntament no tenia Departament de Comunicació i disposava d'una emissora municipal al capdavant de la qual no hi havia cap professional titulat, a més d'uns col·laboradors que percebien unes importants retribucions però sense cap mena de relació laboral amb el consistori. En l'àmbit de la Comunicació només es disposava d'un càrrec de confiança encarregat de contractar empreses externes que disenyessin i editesin la informació municipal per després insertar-la als dos mitjans privats de comunicació escrita.
 
Què us haig d'explicar de la Ràdio que no sapigueu, i com s'ha demostrat la necessitat de legalitzar-la, ja que a sobre era il·legal, i professionalitzar-la dotant-la dels mitjans tècnics i personal qualificat necessari.
 
L'endemà d'haver assolit el càrrec de Regidor de Comunicació, vaig demanar al càrrec de confiança socialista que ens posés una mica al dia del funcionament de les publicacions, imatges, etc, per així poder iniciar el nou camí, i aquest es va negar a col·laborar en rodó, provocant que ens haguessim d'espabilar com poguessim per tal de mantenir la dinàmica de publicacions d'una forma regular sense que el ciutadà en sortís perjudicat al no rebre la informació del seu ajuntament.
 
Vam crear un autèntic Departament de Comunicació del que em sento molt però que molt orgullós, i que no s'han atrevit a tocar. I no ho han fet, per la vàlua professional dels seus integrants que han demostrat estar al servei d'una comunitat fent que tot el diseny, edició i publicacions diverses surtin cuinades en la seva totalitat des del propi ajuntament.
 
El nou govern es va trobar l'any passat amb uns professionals que li van garantir no haver de patir per res a l'hora de mantenir la dinàmica informativa. Programes, diptics, tríptics, follets de tota mena, a banda del butlletí d'informació municipal, surten directament d'aquests professionals dels que tots n'hem d'estar molt però que molt orgullosos i agraïts. I no serà que qui ara governa no intentés recuperar persones afins políticament; però la categoria dels professionals: disenyadora, periodista, director de l'emissora, locutors i altres professionals de la Comunicació contractats, els han fet veure la impossibilitat de cometre l'error pretès.
 
Hem comprovat com, amb motiu de la Festa Major la Comunicació 2.0 ha estat un exemple del nivell assolit. el facebook, el Twitter municipals, la pàgina web del consistori, la de la Ràdio, etc, han estat un veritable exemple de la gran feinada feta durant l'anterior legislatura en aquest àmbit.
 
N'estic molt content de tot plegat, i per això m'he vist en la necessitat d'explicar públicament que hem de seguir lluitant, no ja perquè això es mantingui sino perquè es segueixin destinant tots els esforços necessaris per tal d'augmentar encara més la qualitat comunicativa municipal.
 
Quan observo amb vergonya de quina manera l'actual govern es carrega el butlletí municipal, buidant-lo de contingut i interès. quan observo com només es vol premiar a la publicació l'Alzina que els dona un suport incondicional, em provoca una gran desil·lusió. Destinen més de quatre mil euros a fer un video per una televisió de la comarca veïna que ningú es mirarà. Reparteixen el programa de la Festa Major casa per casa, el pengen a la web de l'ajuntament, el Palau Informatiu els hi publica de forma gratuïta, però paguen 2400 euros a l'Alzina perquè també els hi publiqui, com també li van pagar prop de mil euros cap al mes d'abril en concepte d'una extranya "col·laboració periodística informativa"; a banda, és clar, dels més de 300 euros per cada pàgina publicitària insertada.
 
Mantenen els grans professionals, però potser pensen que no els fan prou "propaganda", i per això destinen grans quantitats de diners a qui sí els fa una veritable publicitat. Després diran que estalvien en els focs artificials per destinar els diners a les persones més necessitades. No us ho cregueu pas!