dilluns, 22 d’octubre del 2012

NORMALITAT DEMOCRÀTICA

Cadascú al seu lloc. Galícia va celebrar eleccions, i va guanyar el PP. És el seu territori natural. Però, el nacionalisme puja amb força i això no s'aturarà. Els socialistes segueixen en caiguda lliure superats ja per la suma dels dos grups nacionalistes d'esquerres de la cambra gallega.
 
en el País Basc, en canvi, un cop recuperada la normalitat democràtica, un cop s'han fet inviables més prohibicions, més totalitarismes judicials emparats per lleis forçades i per constitucionalismes mal entesos, ja no s'ha pogut evitar que més d'una tercera part de la població basca parli, digui la seva, se l'hagi de tenir en compte. Les forces mal anomenades constitucionalistes, i que, en definitiva, són espanyolistes, baixen fins a esdevenir minoritàries camí d'acabar essent residuals.
 
A Euskadi ja s'ha començat a imposar la normalitat democràtica i nacional. Un partit de centre-dreta com el PNB, que suma tants escons com totes les forces espanyolistes juntes, més un partit clarament sobiranista d'esquerres com EH Bildu.
 
Ara ja tenim la base. el proper 25 de novembre això és també el que cal que passi a catalunya, que el PP baixi d'una forma notable, amb la clara desaparició de Ciutadans, i que el PSOE acabi confirmant-se com la quarta força política al Parlament, superat, fins i tot, per la seva tradicional marca blanca d'ICV.
 
Un país modern, democràtic i amb clara consciència nacional, requereix de dues grans forces: una de dreta o centre-dreta, i una altra d'esquerres. Això ho tenim, i tot indica que podem comptar-hi. CiU i ERC han de portar aquest país a la seva plenitud nacional, a convertir-se en un nou estat d'Europa. I les altres formacions han de ser, això, quelcom que ens recordi el passat, el que vam ser i no volem tornar a ser; una dreta i una suposada esquerra que només s'ha dedicat a defensar els interessos d'Espanya contra la mateixa Catalunya.
 
El camí doncs, està traçat, l'il·lusió col·lectiva cada dia s'evidència més entre la gent, i ara només hem de treballar perquè tot plegat s'acabi confirmant el proper 25 de novembre que ens ha de guiar cap al definitiu alliberament nacional!