diumenge, 20 d’octubre del 2013

QUARANTA ANYS DE NITS MUSICALS

Aquest vespre he assistit al darrer dels concerts d'enguany de les tant prestigiades NITS MUSICALS DE SANTA MARIA DE PALAU-SOLITÀ. I enguany n'ha fet quaranta que aquest certàmen musical es va iniciar de la mà d'uns quants intrèpids afeccionats a la música clàsica, el cant i la música tradicional catalana. Molts d'aquells iniciadors de l'any 1973, encara es troben ben actius al front o al costat dels concerts que cada any ens acompanyen just després de la Festa Major i durant aquestes primeres setmanes de la tardor.
 
La beneta i Dolors Oromí, els seus marits, en Ramon Tolosa (que el primer any ja va fer de presentador, com també ho ha fet avui), la seva esposa Montserrat Costa amb la seva veu penetrant, de qui tantes vegades hem sentit i gaudit del Cant dels Ocells a les misses del gall a Palau...., i molts altres que no diré perquè segur que m'en oblidaria algun. No podem deixar de pensar però, en el gran Mn Pere Gibert, a qui sempre tenim i seguirem tenint present. I més els qui, com jo, hem estat batejats per ell, ens va donar la nostra primera comunió, ens va confirmar junt amb el Bisbe, i també ens va casar. sempre un record per ell, per la seva forma de ser i de fer.
 
Cal reconèixer la gran tasca que han dut a terme els seguidors d'aquells qui ho van iniciar, i encoratjar al Doctor Roque Lucas, com a president actual, i a tots els altres: en Ciscu Vilardell, en Jaume ventura, en Rafael Oliver..., que segueixin amb la mateixa força, il·lusió, ímpetu i ganes de superació per tal d'expandir la Cultura, la música i la pau que tot plegat transmet a les actuals i futures generacions.
 
agraeixo el gest que han tingut amb tots els regidors de Cultura del nostre Ajuntament dels quaranta anys de Nits Musicals entre els que em compto. M'ha fet moltíssima il·lusió rebre una placa en reconeixement del petit gra de sorra que vaig poder aportar a un esdeveniment cultural com aquest que, pocs s'en poden trobar amb tanta solera al llarg i ample del nostre país.
 
Moltes gràcies pel que feu i pel que sou. Moltes gràcies per posar Palau-solità i Plegamans a l'alçada més alta del que pocs poden presumir com nosaltres.
 
Ora et labora deia Sant Benet. Però, sobre tot, amb música!