divendres, 31 de gener del 2014

PLE GENER 2014: S'APROVA PER MAJORIA ABSOLUTA EL SUPORT A LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE!

Doncs sí, en el ple d'ahir, com sempre sense massa contingut de caire estrictament municipal, es va aprovar per majoria absoluta que l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans doni suport, recolzi i ofereixi tots els recursos necessaris per a la Consulta per la Independència de Catalunya que s'ha de celebrar el proper 9 de novembre! si pel setembre de 2012 vam aprovar la Declaració d'Independència i de Palau-solità i Plegamans com a territori català lliure, si pel gener de 2013 vam aprovar la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya i si pel juliol de 2013 ens vam adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, sempre s'hi havia arribat però amb una majoria de vots (8) que no arribava als 9 necessaris per a la majoria absoluta, també necessaris per tal de formar part de l'Associació de Municipis per la Independència, AMI. Ahir però, gràcies al fet que el regidor Joan Carles Tinoco de la Veu, VdP-siP, també hi va votar a favor, es va aconseguir la tant anhelada majoria, amb l'habitual abstenció del PSC-PSOE i el vot en contra del PP a que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur.
 
Com us podeu imaginar, després que diumenge, a través de l'ANC local, CiU, ICV i ERC participessim en l'acte d'hisada de l'estelada, que quatre feixistes es van encarregar de sostreure a les poques hores, ahir vam tornar a demostrar l'unitat d'acció que també es reflexa arreu del país, però amb l'incorporació del regidor independent Tinoco. Aquest extrem fa que haguem d'expressar la nostra més absoluta satisfacció pel fet que cada vegada siguem més els que estem per la Democràcia, la Llibertat i la voluntat de ser.
 
Més enllà d'aquesta proposta al referèndum, altres qüestions debatudes en el plenari de gener van fer referència a: el suport a la Declaració institucional que CiU va presentar amb motiu dels setenta-cinc anys de l'ONCE i els vint-i-cinc de la Fundació ONCE, aprovada per unanimitat, el rebuig a l'avantprojecte de llei de planta i demarcació judicial, que també vam presentar nosaltres, que va ser aprovat per tots els grups a excepció del PP, com també la moció donant suport a Acció Cultural del País Valencià en relació a l'arribada a aquell territori de les emisions de TV3 i Catalunya Ràdio, que també es va aprovar amb els vots en contra del PP. Els socialistes van presentar una moció absolutament extemporània reclamant el manteniment del mateix criteri de distribució entre els municipis del Fons de Cooperació Local, al que només CiU hi vam votar en contra, ja que la mateixa Vicepresidenta Ortega ha comparegut davant dels mitjans expressant que efectivament, es mantenia el mateix criteri d'antuvi, però que el fons corresponent a l'any 2013 s'hauria de pagar en tres anualitats. En aquest sentit tothom ja ha expressat la seva conformitat, fins i tot les associacions municipalistes. Però, sembla que aquí els convé anar fent bullir l'olla, i de pressa i corrents els vam haver de fer veure que, en una propera ocasió s'hi fixin una mica més a l'hora de fer el "cortar y pegar" ja que ens van presentar la moció d'Esplugues adaptada a Palau, i és clar, va resultar una mica ridícul. També el PSC va presentar una moció contra l'avantprojecte de llei de l'avortament, i aquí sí que cal dir que hi vam donar suport per una qüestió de formes; perquè entenem que ara no tocava una revisió de quelcom sobre el que ningú tenia dubtes de la seva aplicació i sobre quelcom que no estava pas generant cap tipus de problemàtica.
 
Passant a les propostes que van més enllà de les mocions, vam aprovar una qüestió de tràmit relativa a una actualització dels estatuts de l'entitat LocalRet, i també es va portar a aprovació la darrera de les pròrrogues d'un any per a l'empresa CLECE, de prestació del servei de neteja dels edificis i instal·lacions municipals de la que el govern es va manifestar plenament satisfeta amb el servei que ofereix. En aquest punt val la pena recordar que el darrer concurs i adjudicació a aquesta empresa la va fer l'anterior govern pel gener de 2011, i que va suposar un estalvi de més de tres-cents mil euros l'any respecte de la contractació precedent, la qual cosa va suposar importants crítiques de l'oposició d'aquell moment manifestant que això suposaria una precarització i explotació excessiva de les treballadores de l'empresa. Ara ja han vist la bona feina que va suposar aquesta adjudicació i, fins i tot, manifesten la seva voluntat de mirar de rebaixar encara una mica més el cost!
 
Finalment, un dels punts importants del ple, va ser el donar cumpliment a diverses mocions que tots plegats haviem anat presentant al llarg dels anys sobre la denominació de diferents parcs, places i carrers del nostre poble a personalitats destacades. I Cal dir que, després de diverses reunions entre tots els grups municipals, a les que el PP no hi ha volgut participar, ahir es va aprovar el següent nou nomenclàtor:
 
1. Posar el nom del darrer Alcalde de la República, Florenci Nualart, als jardins del Centre Cívic o antic CAP, amb una placa i un element escultòric.
2.Posar el nom d'en Manuel Carrasco i Formiguera, advocat i polític, al part existent entre l'antic i el nou CAP.
3. Posar el nom d'en Vicenç Albert Ballester, creador de la bandera estelada, a un passatge existent a la zona de can Llonch.
4. Posar el nom d'en Joan Pujol, poeta i rector, al mirador existent al nou parc creat per l'anterior govern a la zona del castell de Plegamans.
5. Posar el nom d'en Paco Candel, escriptor, a un carrer de la zona de can Maiol darrera del Caprabo.
6. Posar el nom d'en Lluís Maria Xirinacs al parc existent a l'extrem de la zona de can Maiol de dalt.
7. Posar el nom d'en Gregorio López Raimundo a un parc existent just al costat de l'escola de can Periquet.
8. Canviar el nom de la Plaça 10 d'Octubre, de trist record per les malvestats pels aiguats de 1994, pel de Plaça de la Pineda, donat que es troba a la zona de la Pineda.
 
En els propers dies ja comentaré les preguntes formulades per CiU al Govern així com les respostes rebudes.
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.