dijous, 27 de març del 2014

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DE LA COMMEMORACIÓ DELS 35 ANYS D'AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS

Avui mateix, considerant que el proper dia 3 d'abril farà trenta-cinc anys de les primeres eleccions municipals democràtiques, i pensant que no podiem pas deixar passar per alt quelcom tant important per a la vida democràtica dels nostres pobles i ciutats, a banda de recordar el gran nombre de persones que, al llarg d'aquest temps, han dedicat els seus esforços a intentar millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes, he proposat al Ple de l'Ajuntament que aquest vespre ha celebrat la sessió ordinària del mes de març, que es llegís la Declaració Institucional que reprodueixo seguidament, la qual cosa ha fet la Sra. Secretària i que ha estat seguit per part de tothom amb el més absolut respecte: 

 

El 3 d'abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals després de la Guerra Civil i de la dictadura. Pocs dies més tard, el 19 d'abril, es constituïen novament, després de dècades, governs locals democràtics arreu del país.

 

De llavors ençà, els ajuntaments han treballat de manera cabdal en el desenvolupament de les nostres viles i ciutats, i han contribuït molt especialment, també, en el progrés de

Catalunya, i en el nostre cas, en el de Palau-solità i Plegamans.

 

Ara, trenta-cinc anys després, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans vol retre homenatge a la feina d'aquells ciutadans i ciutadanes que van ser democràticament escollits per a governar el seu municipi posant-se al servei dels seus convilatans. Sense el compromís i la implicació de persones, associacions i entitats no hauria estat possible aquest desenvolupament democràtic del nostre país.

 

Milers de ciutadans i ciutadanes, amb ideologies diverses però amb una mateixa vocació de servei, van estrenar la democràcia en clau local. Amb una dedicació exemplar i amb un sentit cívic admirable van posar en marxa, no sense dificultats ni precarietats, aquells nous ajuntaments democràtics.

 

Encara avui continuem treballant per a reclamar aspectes fonamentals per als ajuntaments com l'autonomia local o la millora del finançament. I en aquest moment volem reconèixer que el municipalisme ha estat i és el gran motor de transformació del nostre país i el nostre poble.

 

És moment, doncs, de mostrar el reconeixement de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en ple a la tasca realitzada pels diferents equips de govern i la tasca duta a terme per tots els regidors i regidores que al llarg d'aquests 35 anys han portat a terme la difícil comesa de desenvolupar el món municipal del nostre país i, alhora, d'expressar el compromís d'aquest consistori per a continuar treballant al servei del nostre poble i donar resposta a les necessitats reals, presents i futures, de la ciutadania.

 

 

Palau-solità i Plegamans, 27 de març de 2014

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.