diumenge, 31 de maig del 2015

I ARA QUÈ?

Doncs que, motivacions a banda, el que tindrem a partir del proper dissabte dia 13 de juny, és un consistori de disset regidors, vuit formacions polítiques...., i que algú haurà de decidir-se a governar!
 
Cinc regidors del PSC, amb l'alcaldia assegurada per a la Teresa Padrós, tres de CiU, dos d'ERC, de Ganemos Palau i de C's cadascun, i un de la CUP, ICV i del PP respectivament.
 
Vist això, i reconeguda la victòria electoral per a la Teresa Padrós (que com ella mateixa diu, no és una victòria del PSC sino d'ella), es poden entreveure diferents escenaris de futur, i s'haurà de veure quin d'ells ofereix major estabilitat política al municipi.
 
Sabem que la CUP ja va anunciar, i així consta en el seu Programa, que no vol entrar a formar part de cap govern i que es limitaran a anar negociant, punt per punt el que es vagi plantejant, fent també les seves propostes amb obertura sempre al diàleg amb tothom.
 
Sabem que ERC ha emès una nota de premsa expressant el seu inequívoc posicionament de negativa a negociar cap formació de govern, optant per mantenir-se a l'oposició, fent propostes i amb permanent obertura al diàleg.
 
Sabem que Ganemos Palau prefereix un pacte trencador intentant un nou govern format per diverses formacions, però amb un clar interès rupturista en el fons i en les formes.
 
Sabem que (segons es diu en molts cercles propers a l'actual govern, així com en determinats mitjans, tot i que no està pas confirmat) les relacions personals entre la Regidora Marcuello i la Teresa Padrós no passen pel seu millor moment, i que ICV podria preferir romandre també a l'oposició durant els quatre anys vinents.
 
Sabem que C's i PP poden estar disposats a arribar a molts acords en qüestions estrictament referides al municipi, però que difícilment estaran en condicions de formar govern amb cap altra formació de les que ha obtingut representació.
 
I sabem que Convergència i Unió ha obtingut tres regidors (molt per sota dels que esperàvem), però que som la segona força política.
 
Tot plegat ens porta a pensar en la possibilitat que el proper consistori estigui format per un govern de cinc regidors i una oposició de dotze.
 
Algú haurà de fer un exercici de responsabilitat i enfocar el futur amb la dignitat necessària.
 
Des de CiU estem reunint-nos amb totes les formacions, analitzant la situació i mirant de trobar quina és la millor proposta pel nostre poble. És difícil, complicat, complexe i fins i tot esgotador. És el que ha volgut la gent que ha anat a votar amb el consentiment de gairebé l'altra meitat del poble que no ho ha fet.
 
Temps hi haurà fins el dia 13 de juny per saber què és el que més convé a Palau-solità i Plegamans. I consti que no estic optant per cap preferència de futur. Em limito a evidenciar quina és la situació, perquè, entre tots poguem arribar a prendre'n consciència i així reflexionar-hi i proposar quina pot ser la millor opció.
 
Us seguiré informant sobre els diferents escenaris que es vagin donant i, evidentment, sobre quin acabarà essent el nostre posicionament definitiu. No correm ni ens precipitem. Tot és possible, i tot està encara per fer!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com