dijous, 29 d’octubre del 2015

DONEM SUPORT AL PRESIDENT MAS, L'EXVICEPRESIDENTA ORTEGA I LA CONSELLERA RIGAU DAVANT L'IMPUTACIÓ PEL 9N

Avui a les set de la tarda, tindrà lloc el Ple ordinari corresponent al mes d'octubre. És el ple on, per damunt de tot s'han de presentar, debatre i aprovar les ordenances fiscals de Palau-solità i Plegamans pel 2016.
 
Des del Grup de CiU, els regidors/es convergents i demòcrates, també hi portem una moció. Es tracta de demanar al nostre consistori el suport al President Mas, la Vicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau per la seva imputació pel fet d'haver donat la veu al poble el passat 9 de novembre de 2014.
 
Us la reprodueixo a continuació:
 

MOCIÓ DE SUPORT AL PRESIDENT MAS, L'EXVICEPRESIDENTA ORTEGA I LA CONSELLERA RIGAU I A FAVOR DEL 9N, QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ

 

El passat 9 de novembre de 2014, i per primera vegada a la història, els catalans i les catalanes vam ser cridats pel govern de la Generalitat a opinar sobre el futur polític del nostre país. Gràcies als més de 40.000 voluntaris i voluntàries, més de 2.344.828 catalans i catalanes vàrem acudir a les urnes en un procés participatiu protagonitzat pel civisme i la democràcia.

 

La resposta de l'Estat espanyol va ser querellar-se, a través de la Fiscalia General de l'Estat, contra el president de la Generalitat Artur Mas, la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament Irene Rigau, que han estat citats a declarar aquest mes d'octubre com a imputats davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Quatre són els suposats delictes de que se'ls acusa: desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació. Les penes van des de la inhabilitació fins a la presó.

 

Aquesta citació forma part d'un judici polític i suposa un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, que no té precedents. Es portarà davant dels tribunals al president d'un país, a una vicepresidenta i a una consellera del govern per haver posat urnes, paperetes i locals perquè la gent expressés democràticament la seva opinió.

 

Per tot el que s'ha exposat el grup municipal de Convergència i Unió,

 

proposa al Ple l'adopció dels següents

 

 

ACORDS

 

1.- Expressar el nostre suport i solidaritat amb el president Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

 

2.- Manifestar el compromís de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.

 

3.- Condemnar l'actitud i les accions de l'Estat espanyol, que porta davant dels tribunals a aquells representants polítics que donen la veu al poble.

 

4.- Seguir participant als actes en defensa de la democràcia organitzats per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, l'Associació de Municipis per la Independència, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, com així s'ha fet els dies 13 i 15 d'octubre. I havent acudit dimarts 13 a les 19:30h davant de l'Ajuntament i el mateix 13 i el dijous 15 d'octubre acompanyant a les persones que van declarar al TSJC, al passeig Lluís Companys 14-16 de Barcelona.

 

5. Promoure que la ciutadania enviï una carta de protesta a títol individual, demanant al TSJC que arxivi les causes obertes contra els tres imputats pel 9N i manifestant la coresponsabilitat pels fets.

 

6.- Enviar aquesta moció al president de la Generalitat, al president del Govern Espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya, a les entitats del nostre poble que s'hagin adherit al Pacte local pel Dret a Decidir, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fer-la públic a través dels mitjans públics municipals.

 




El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com