dimarts, 15 de desembre del 2015

LA NOSTRA PRIORITAT SÓN LES PERSONES!

L'Ajuntament rep prop de 190 mil euros d'altres administracions per a Serveis Socials

 

   

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha rebut al llarg d'aquest any 2015 un total de 187.122,82 euros d'administracions supramunicipals destinats a Serveis Socials. Jaume Oliveras, regidor de Serveis Socials, destaca que "amb aquestes aportacions i la nostra aposta ferma, decidida i clara, ningú queda desatès al nostre municipi".

 

Entre totes les aportacions, destaquen els 149.221,52 euros atorgats per la Diputació de Barcelona, que ha assumit la major part de les transferències. En aquest sentit, la darrera aportació és de més de 35.000 euros, part que correspon al nostre municipi dels 10 milions d'euros que la Diputació ha posat a disposició de tots els ajuntaments de la província de Barcelona i que estan destinats al suport en la prestació de Serveis Socials i com a programa complementari de garantia de la suficiència financera local. Aquest import s'utilitza a l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament per destinar-los als ajuts d'urgència que ofereix el consistori a la ciutadania palauenca, uns ajuts que s'han vist incrementats al llarg d'aquest any en un 28,5% respecte el 2014, i dels que ja s'han atorgat més de 70.000 euros que s'han gastat en ajuts directes a les famílies i les persones que més ho necessiten en el nostre poble. "Donem molta importància als ajuts d'urgència perquè són per a persones amb situacions greus de mancances de subministraments (llum, aigua i gas), medicaments, llibres, beques mejandor – que estan totes cobertes- o temes d'habitatge com lloguers o hipoteques i fins i tot residències de gent gran", detalla Oliveras.

 

Per part de la Generalitat de Catalunya, els imports econòmics rebuts pugen a un total de 29.853, dels que 23.000 euros, destinats al transport adaptat, encara estan pendents de notificació per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental, responsable de la seva gestió. "Aquesta aportació ens permetrà incrementar en 3 persones els usuaris del transport adaptat amb cadires de rodes per al proper any", explica el regidor de Serveis Socials.

 

L'Ajuntament també ha rebut poc més de 8.000 euros de la Red Española de Ciudades Saludables, destinats a projectes d'infància que a Palau-solità i Plegamans es destinen a la financiació del servei de Psicodona i Psicojove.

 

Amb tot, cal destacar que en el pressupost aprovat per a 2016, l'equip de govern ha previst un increment econòmic de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'un 8,7%. "Passem d'un pressupost inicial de 604.149,02 euros per aquest 2015 a 656.727,55 euros per a 2016", afirma Oliveras.

 

 

 

 

 

 

"A més – detalla el responsable de Serveis Socials- encara tenim pendent l'aportació que ens fa la Generalitat de Catalunya del contracte-programa que cobreix el 66% dels salaris del personal de Serveis Socials de l'Ajuntament".

 

A banda de totes les dades econòmiques, Jaume Oliveras també ha detallat que la nova Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica implica que les empreses subministradores, abans de fer un tall de subministre, han de demanar un informe als Serveis Socials de l'Ajuntament per determinar si la persona o la família es troba en risc d'exclusió residencial. "Això ens obliga a comunicar en 15 dies la situació de la persona, fet que provoca que se'ns giri molta feina".

 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Finançament de l'ambit de BS 2015

41.627,52 €

 

 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Programa complementari de la Garantia de la cohesió social

72.226,16

 

 

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Programa complementari de garantia de la suficiència

financera local i de suport a la prestació de Serveis Socials

35.367,84

 

 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA

Projectes d'infància:  Aula Oberta, Psicojove

2.667

 

 

 

RED ESPAÑOLA DE CIUDADES SALUDABLES

Projectes d'infància:  Psicodona, Psicojove

8.048,3

 

 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA

Transport adaptat 2015 (Consell Comarcal del Vallès Occidental)

23.000 (pendent de notificació)

 

 

 

GENERALITAT DE CATALUNYA. ICD

Polítiques de dones. Activitats anual

4.186

 

 

 

 

 

187.122,82

 

 

 




Avast logo

El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com