dissabte, 5 de desembre del 2015

MANTENIM I POTENCIEM L'EXCEL·LENT NIVELL DE RELACIÓ I COL·LABORACIÓ AMB LA CREU ROJA!

 

Conveni entre l'Ajuntament i Creu Roja, que per primer cop no inclou el servei d'ambulàncies

 

El canvi legislatiu dificulta que l'entitat pugui prestar el servei preventiu en tots els actes en què ho feia

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i Creu Roja Caldes-Palau-Sant Feliu han signat el conveni de col·laboració anual per dur a terme activitats de caire social, solidàries, mediambientals, preventives i de seguretat ciutadana. El conveni va ser signat per l'Alcaldessa Teresa Padrós, per part de l'Ajuntament, i pel president de l'assemblea local de Creu Roja, Àngel Ampurdanès.

 

Per primer cop, però, aquest conveni no inclou el servei preventiu d'ambulància i personal sanitari que habitualment prestava Creu Roja en bona part dels esdeveniments que tenen lloc al municipi. Això ha fet que es redueixi notablement l'aportació que l'Ajuntament fa a Creu Roja. Si l'any passat van ser 6.400€, en aquest conveni la xifra es redueix fins al 3.700€.

 

Tal i com explicava a Ràdio Palau Jaume Oliveras, Tinent d'Alcadia i regidor de Serveis Socials i Voluntariat, això "és conseqüència del canvi en la normativa que afecta als conductors de les ambulàncies i acompanyants". I és que la llei de Transport Sanitari vigent endureix les condicions per prestar aquest servei. Entre altres qüestions, obliga a tenir dos conductors en cada ambulància amb carnet específic o el títol de grau mig en assistència sanitària. Aquesta mesura dificulta que Creu Roja disposi del personal suficient per poder prestar aquest servei de forma estable. Per això el conveni no l'inclou, ni l'aportació econòmica corresponent. "Preveiem que el servei preventiu amb ambulància i personal sanitari el pugui prestar Creu Roja en esdeveniments prioritaris per al poble", afegia Oliveras. És a dir, que en funció de la disponibilitat de Creu Roja, l'Ajuntament podria encarregar el servei a l'entitat, però amb acords i aportacions puntuals que es farien al marge del conveni anual.

 

"Ens afecta molt, ens està fent molt de mal", expressava el president de la secció local de Creu Roja, Àngel Ampurdanès, a Ràdio Palau i respecte al canvi en la llei. "Pràcticament hauríem de doblar l'equip humà que tenim per fer aquest servei, no hi ha tants voluntaris amb la documentació necessària", afegia Ampurdanès, especificant que és una problemàtica que afecta a tota la Creu Roja. L'Alcaldessa Teresa Padrós va recordar que Creu Roja ja es va enfrontar a un entrebanc similar quan va perdre el monopoli en la prestació d'aquest servei: "Vam trobar a faltar la proximitat i immediatesa en situacions d'accidents, hi va haver un buit, però es va acabar solucionant".

 

Accions de Creu Roja a la vila

Més enllà del servei preventiu amb ambulàncies, el conveni anual signat sí que preveu una completa llista d'actuacions que Creu Roja portarà a terme al municipi, com un servei de rober i magatzem d'estris per a nadons, la promoció de l'envelliment saludable, un programa per aportar aliments, productes de primera necessitat i suport en diferents aspectes a famílies vulnerables, teleassistència mòbil per a víctimes de violència masclista o un magatzem d'ajudes tècniques. També s'inclou la participació de Creu Roja en els plans d'emergència municipals.

 

A més, s'estableix la col·laboració entre ambdues parts en la formació del voluntariat i es cedeix a Creu Roja un espai d'ús exclusiu per a què tingui una presència estable al municipi i com a punt d'atenció a la ciutadania. Es tracta de l'annex de l'edifici del Centre Cívic (antic CAP). En resum, es vol que Creu Roja reforci la seva presència al municipi ampliant el nombre d'activitats que hi desenvolupa.

 




Avast logo

El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com