dijous, 11 de febrer del 2016

MÉS DRETS I MENYS ESTIGMATITZACIÓ

Targeta Moneder, un nou programa d'ajut social de l'Ajuntament per adquirir aliments frescos

 

L'Ajuntament ha posat en marxa un nou programa d'ajut social per a famílies i persones usuàries dels serveis socials municipals, la Targeta Moneder. "L'objectiu d'aquest programa és garantir l'accés als aliments frescos a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social per tal de garantir una alimentació de qualitat, equilibrada i saludable", explica Jaume Oliveras, regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 

De fet, el Consistori ha iniciat el programa atorgant targetes a cinc famílies de la Vila, que a partir d'ara poden adquirir aliments frescos en establiments relacionats amb l'alimentació i de proximitat, evitant així l'estigmatització social de la seva situació de vulnerabilitat. "És una targeta de dèbit amb un valor monetari definit per Serveis Socials tenint en compte el nombre de membres de cada unitat familiar – manifesta Oliveras-. D'aquesta forma, la persona pot anar a comprar a l'establiment sense que cap altre veí pugui identificar-la com a usuària dels nostres serveis d'ajut". Afegeix que aquest programa "es converteix en una nova modalitat de pagament dels ajuts d'alimentació d'una forma més racional i eficient".

 

El Programa Targeta Moneder es posa en marxa arrel un conveni subscrit entre l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i CaixaBanc. Per tal de ser beneficiari d'aquest nou ajut, s'han de complir una sèrie de requisits que són valorats pel personal tècnic de Serveis Socials, entre ells, el que destaca que la seva situació d'urgència fa que la persona sigui usuària del programa d'aliments.

 

Però el programa Targeta Moneder també estableix condicions d'ús, com que els productes d'alimentació han de ser carn, peix, fruita, verdura, ous i làctics i que els comerços han de ser, preferiblement, del municipi. La utilització de la Targeta Moneder implica un seguiment de la despesa realitzada per part de Serveis Socials i que només pot ser utilitzada per la persona a qui s'adjudica.

 

Oliveras afirma que "el que volem des de l'equip de govern és garantir els drets bàsics i humans a partir de la posada en marxa de polítiques de foment de l'autonomia, la promoció i la corresponsabilitat de les persones, i sense deixar mai de banda a les persones que més ens necessiten en moments complicats".

 

 


Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com