dilluns, 29 de febrer del 2016

LES MOCIONS I LES RESPOSTES DEL GOVERN EN EL PLE DE FEBRER 2016

Com us deia a l'apunt de divendres, sis van ser les mocionns debatudes al ple. La primera la que va presentar la CUP per a l'adhesió del nostre consistori al Manifest en defensa de l'escola pública als municipis del Vallès Occidental. Cal diferenciar molt bé entre el que es diu en la part expositiva o Atesos de la moció, i el que es demana als acords. I en aquest cas, hi vam votar a favor ja que vam expressar la nostra més absoluta conformitat amb els acords proposats. Si ens fixéssim en els Atesos, plens de retrets a la Generalitat, a les Retallades, a la forma d'exposar la situació actual, etc, potser no hauriem optat per aquest posicionament. De vegades, (i no parlo d'aquesta moció) penso que amb uns determinats Atesos, es pretén algun tipus de destrucció o atac polític. I no es pensa que, el que realment importa i transcendeix en qualsevol moció, és el que es demana als acords. em van venir al cap les paraules del Vicepresident Junqueras uns dies abans a la Ràdio manifestant que, molt probablement els pressupostos d'enguany, si n'hi ha, no seran massa millors que els de l'any passat. Esperem que amb l'esforç de tots ens en sortim, i no ens anem posant pals a les rodes entre nosaltres mateixos, quan sabem perfectament quina n'és la causa de determinades situacions sobrevingudes de contenció econòmica.
 
A continuació va venir la que haviem presentat nosaltres relativa a l'Adhesió institucional de l'Ajuntament a la Declaració Universal sobre els Arxius. Plena unanimitat entre els grups polítics.
 
Després va venir la moció presentada per l'equip de Govern en relació al suport als acords de París sobre el Canvi Climàtic i la necessitat que s'elabori un pla estratègic a nivell local per al seu compliment i seguiment. També fou aprovada pel consens de totes les formacions.
 
ICV en presentava tres. La primera es referia a la necessitat d'aprovar un Codi ètic entre tots els regidor/es del consistori i la creació d'una comissió sobre transparència. El Govern s'hi va abstenir. I és que, quan la setmana passada vam presentar el Pla de Govern 2015-2019, també voliem presentar el Codi ètic que ja teniem redactat i signat. Però, a la vista del que diu l'actual legislació sobre la necessitat que entre totes les forces polítiques s'aprovi un Codi ètic per consens, vam preferir deixar-ho per a fer-ne un de conjunt. ara el que farem és posar el nostre damunt la taula, juntament amb el que s'ens proposava per la regidora Marcuello, si bé aquell, essent un copiar i enganxar del que va aprovar el Consell Comarcal a principis de mes, caldrà adaptar-lo al nostre poble en molts aspectes. En quant a la Comisió de la Transparència, haviem proposat d'aprofitar un òrgan ja existent com és el Consell municipal de Comunicació, per modificar els seus estatuts i que també fos de Transparència; però ICV s'hi va negar en rodó, i no volem pas impedir que això tiri endavant tal i com imposa la llei. Però, amb el consell ja existent, disposem d'una eina vàlida i ben regulada, que es reuneix trimestralment, al que només hi hauria calgut incorporar a algun tècnic municipal. Però, es veu que hi ha qui prefereix fer veure que vol governar des de l'oposició i anar creant comissions, a veure si així, algun dia, el govern governarà a base de comissions d'una cosa i l'altra. En fi, que al mes de març caldrà aprovar el Codi Ètic, i en tres mesos començaran les reunions d'aquesta comissió.
 
La segona es referia a la Descriminalització del Dret de Vaga i per la Derogació de l'article 315.3 del Codi Penal. Ens vam abstenir per considerar que, potser sí que les coaccions encaminades a portar algú a la vaga en contra de la seva voluntat, ja estan penalitzades en d'altres tipus delictius, com les Coaccions o els Desordres Públics entre d'altres. Però, que si a l'any 1995 el superministre Belloc va aprovar aquest Codi Penal anomenat de la Democràcia, va ser també, per dedicar tot un capítol per castigar els delictes contra els drets dels treballadors, i que el 315.3 n'és l'excepció.
 
Finalment, la darrera de les mocions al ple, també presentada per ICV, era perquè es portés a terme una prova pilot d'assessorament en estalvi energètic en determinades vivendes del municipi. Fou desestimada perquè, aquest assessorament ja l'estem portant a terme des de l'àrea de Serveis Socials, i perquè estem pendents que la Diputació de Barcelona ens presti determinats serveis en aquest sentit, com són: Una diagnosi de la vulnerabilitat social en els habitatges del nostre poble, i una Auditoria i Intervenció de les vivendes de Palau-solità i Plegamans en situació o risc de pobresa energètica.
 
quan l'altre dia us deia en el títol de l'anterior apunt, que aquest és un govern que governa, era perquè, després d'observar les preguntes que s'ens van formular al final del ple, no podia arribar a cap altra conclusió que aquesta. S'ens preguntava de forma reiterada sobre el cost de la xerrada d'en Xavier Sala i Martín: Zero euros. Es veu que no s'ho creue. O quant havien costat els pens que es van repartir als assistents que contenien informació sobre els serveis que es presten al Palau Avança... Per cert, pens que sempre s'en van repartint entre els usuaris del servei i que ara s'en van adquirir de nous. També que, quant ha costat la impressió i edició del Pla de Govern: També zero. S'ha elaborat i imprimit al propi Ajuntament i no es repartirà per les cases. Tothom el pot consultar a la web municipal. O, preguntes sobre què vol dir que demanarem la revisió del Cadastre! Diu la sra. Marcuello que no ho entén. crec que els qui esteu llegint això, sí que ho enteneu oi?
 
En Jordi Méndez de la CUP, veient les nostres publicacions, va preguntar-nos per la biblioteca. En Jordi Pujol, com a Regidor de Cultura li va deixar ben clar: Hem engegat la maquinària. Ja ens hem reunit amb els càrrecs i tècnics de la Diputació. Ens hem posat en marxa. Entre tots hem triat el terreny que complís amb els requisits marcats, essent els que ocupen actualment els amics del club de Petanca. que ningú pateixi: s'ha parlat també amb ells i ja s'ha acordat la seva futura ubicació prop de la nau de les brigades. Diputació ens posa tècnics i ja ha començat a efectuar les visites. Iniciarem de forma imminent la redacció del projecte. Serà un edifici emblemàtic, amb possible entrada des del carrer de sota i des de la mateixa Avinguda Catalunya, on ja hi ha parada del bus. Seguim treballant pel finançament de l'equipament: amb la pròpia Diputació a través de les Meses de Concertació i del Catàleg de Serveis, però també parlem amb la Generalitat i estem en fase d'anàlisi dels Fons Feder europeus!
 

Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com