dijous, 10 de novembre del 2016

HORTS URBANS, TAMBÉ PER ALS USUARIS DE SERVEIS SOCIALS!

El programa 'Cultivem el Clima i la Comunitat' de l'ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo rebrà els horts municipals reservats a Serveis Socials

 

El programa d'agricultura urbana i ecològica Cultivem el Clima i la Comunitat (3C) de l'ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo rebrà parcel·les dels horts municipals de Can Boada Vell reservades a Serveis Socials, segons el conveni signat el passat mes de juliol amb l'Ajuntament. Les persones interessades s'han d'adreçar a Serveis Socials, al carrer Anselm Clavé, 11, de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Després se'ls convocarà a una reunió informativa. La selecció dels participants està prevista que es realitzi durant aquest mes de novembre i al desembre, per tal que es pugui començar a treballar al gener del 2017.

 

Com la resta d'adjudicataris d'una parcel.la dels horts municipals, els participants hauran de pagar la fiança de 50 € i una taxa anual de 40 €, tot i que el pagament es pot fraccionar o accedir a beques. El programa és formatiu i té una durada de dos anys, durant els quals es treballaran les següents temàtiques: tècniques de cultiu en horticultura ecològica, el manteniment de l'horta i dels seus voltants, l'ús sostenible de recursos, control ecològic de plagues i malalties més comunes, elaboració de fitosanitaris ecològics casolans, tractament de residus orgànics o generació de llavor i planter.

 

Els participants en el programa, a part de cultivar la parcel.la pròpia pel consum familiar, es comprometen a assistir a les sessions de formació, a participar activament en les actuacions que s'organitzin i a respectar el Reglament dels horts municipals.

El programa preveu una atenció tècnica per part de personal titulat que es realitzarà dos matins a la setmana (4 h/al dia), tot i que només es demana una assistència mínima de 5 hores a la setmana. I es facilitarà el material necessari pel cultiu.

La regidora de Medi Ambient, Luisa Fernández, recorda que els "horts municipals de Can Boada Vell compten amb unes 80 parcel·les de 60 metres quadrats cadascuna, que sumen uns 9.500 metres quadrats de superfície. I hem cregut necessari destinar una part d'aquests terrenys de cultiu a les famílies que s'adrecen a Serveis Socials".

 

El projecte

El projecte de creació d'una zona d'horts a Boada Vell va néixer amb la idea de transformar una zona d'equipaments de titularitat municipal, sense ús públic, en un conjunt de parcel·les que els usuaris adjudicataris poden conrear per al seu autoconsum amb els objectius principals d'integració paisatgística, complir una funció social i preservar la cultura agrícola. Els horts estan situats a dos camps annexes a la masia de Boada Vell, a l'avinguda del Camí Reial (davant del parc de l'Hostal del Fum).

 




Avast logo

El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com