dissabte, 25 de febrer del 2017

PLE FEBRER 2017: ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM!

Si bé, ja sigui per la baixa intensitat en la majoria d'intervencions dels diferents portaveus municipals, o pels pocs punts a l'ordre del dia i mocions, el cas és que, al menys, va destacar l'aprovació de l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum per vuit vots a favor (PDECAT I Demòcrates, Guanyem Palau, ERC, ICV, la CUP i el Regidor Miquel Truyols), cinc abstencions del PSC, i tres vots en contra de C's i PP. Per tant, com en tantes altres vegades, el nostre Ajuntament ha estat a l'alçada, i hem tornat a deixar clar que el poble de Palau-solità i Plegamans, es manifesta favorable a la celebració d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya.
 
I és aquest, el punt més destacable del Ple i el que va resultar més intens des d'un punt de vista de debat polític, ni que sigui, perquè en Junta de Portaveus va ser la representant del PP qui va exigir dos torns d'intervenció de tres minuts cadascun. Suposo que això deu obeir a una mena d'estratègia de partit. Estratègia que es va demostrar del tot equivocada, ja que les seves intervencions van ratllar el ridícul més absolut. Va dedicar-se a l'atac sistemàtic contra tot el que fés olor de Democràcia, va barrejar el terrorisme i els assassinats amb el col·lectiu de persones favorables al referèndum, així com un poti poti de conceptes inexcrutables i inconexos que, en la majoria de casos van arribar a provocar la ignorància de la resta de portaveus davant tanta demagògia i ràbia desenfrenada, que potser només podria justificar-se per la proximitat del Carnestoltes o la ressaca dels àpats del Dijous Gras. en tot cas, a la vista d'aquestes desafortunades intervencions i de la coincidència amb l'aniversari del 23F d'ara fa 36 anys, vaig voler remarcar dues coses: Que ara fa trenta-sis anys uns quants tricornis van voler segrestar la voluntat popular i la sobirania nacional metralleta en mà ocupant el Congrés dels Diputats, i que ara s'intenta fer exactament el mateix, però a través de fiscals i tribunals. I per altra banda, vaig voler recordar les paraules de Gandi en uns moments com aquests: "Primer t'ignoren, després s'enriuen, després t'ataquen i al final guanyem!"
 
Independentment d'aquesta adhesió del nostre consistori al Pacte Nacional pel Referèndum, al que també personalment ens hi hem adherit els regidors/es del nostre Grup municipal, s'havia donat compte anteriorment, per una banda, de la rendició trimestral respecte del compliment de la legislació sobre morositat en el pagament de les factures a proveïdors per part de l'Ajuntament, evidenciant-se que ens trobem en un promig de pagament de factures de vint-i-dos dies, tenint en compte que la llei estableix que cal que siguin abonades en un termini no superior a trenta. I suposo que per trobar-nos en tant bona salut econòmica, és la raó per la qual cap grup de l'oposició va intervenir. I d'altra banda, també es va donar compte de la delegació de l'àrea d'Igualtat a la Regidora Luisa Fernández Garcia de Guanyem Palau. Fins ara s'havia encarregat de gestionar-la la pròpia alcaldessa i a partir d'aquest moment serà la regidora Fernández qui compaginarà les àrees de Mediambient i Gestió de residus amb la d'Igualtat. Li desitjem molta sort!
 
Finalment, es van portar al ple dues mocions. Per part de l'equip de Govern, una a petició del Sindicat Unió de Pagesos, que demana la renovació del contracte entre la societat i la nostra pagesia, dignificant la professió dels pagesos catalans. I una altra presentada per ICV, qui, per cert, també va presentar la d'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, en aquest cas, demanant la recuperació de les partides econòmiques destinades a les polítiques feministes i a combatre la violència de gènere, tot reconeixent que el govern de la Generalitat està treballant intensament per recuperar els pressupostos en qüestió i denunciant que és el govern espanyol qui ha rebaixat les partides en aquest terreny en més d'un 75%!
 
En aquest sentit, val a dir que el Ple es va iniciar amb un minut de silenci respectuós, amb tot el consistori dret, en senyal de dol per l'assassinat el dia abans d'una dona a Santa Perpetua de Mogoda a mans del seu antic marit o company.
 
Acabo manifestant que en aquest ple vam ser setze i no disset els regidors presents. El regidor no adscrit José Luís Heras, no va assistir. Diuen que tampoc se l'espera ja. En definitiva, no es va notar la seva absència, ja que quan hi és tampoc fa cap tipus d'intervenció, limitant-se a emetre el seu vot sense cap tipus d'explicació. Algun dia suposo que en sabrem alguna cosa!
 



Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com