dilluns, 8 de maig del 2017

COMERÇ FEST: UN CONCEPTE DE QUALITAT

El Comerç Fest es consolida com una mostra de qualitat del comerç local i de proximitat

 

El 2n Comerç Fest, la mostra anual de productes i serveis locals que organitza l'Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, s'ha celebrat aquest cap de setmana. Es consolida en aquesta edició com a esdeveniment que transmet la qualitat i l'excel·lència del comerç de proximitat.

 

El Comerç Fest ha aplegat aquest cap de setmana 35 expositors que han donat a conèixer la varietat i qualitat dels productes i serveis que es poden trobar a Palau-solità i Plegamans. Tot plegat, amb esdeveniments organitzats pels mateixos expositors per apropar-se al públic. El programa oferia des de sessions de ioga i xerrades per protegir la vista a tallers perquè la gent gran es mantingui activa, passant per un simulador de Fórmula 1, exhibicions amb gossos, activitats infantils...

 

L'únic expositor extracomercial ha estat l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb un estand que mostrava projectes i serveis així com una campanya per promoure el civisme. Alhora es distribuïa informació d'interès municipal i es podien contemplar vídeos d'esdeveniments com la Festa Major, el Carnestoltes i el Mercat Medieval.

 

Montse Flores, presidenta de l'Associació de Comerciants, es mostra satisfeta en citar els moments àlgids d'afluència de públic, com la desfilada de moda de diumenge a la tarda. Amb tot, admetia "alts i baixos" respecte a l'assistència de gent en declaracions fetes ahir a Ràdio Palau, poc abans de tancar aquesta edició. "És precipitat treure ara conclusions –continuava Flores-, però sí tenim la sensació que aquest any ha vingut menys gent". "Ho analitzarem i veurem com millorar de cara a l'any que ve, incloent-hi la feina que hem de fer tots els comerços en la difusió", comentava Flores referint-se a l'ús de les xarxes socials i altres canals per engrescar clients i amistats a acudir-hi.

 

Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Comerç, destaca que "agrada molt el concepte, que és molt bo, i que es resumeix amb el lema Comerç en estat pur". "Quan s'han fet activitats com la desfilada o les activitats amb gossos al Comerç Fest hi ha hagut una gran afluència de gent", recorda, tot destacant que la idea del Comerç Fest és que tot el protagonisme el tingui el comerç de qualitat i proximitat.

 

El regidor apunta a factors com el partit de futbol Barça-Villarreal de dissabte a la tarda, altres esdeveniments que hi havia al municipi o el bon temps, que convida a fer activitats a l'aire lliure. Avança que es vol analitzar tot plegat al proper Consell Municipal de Comerç per decidir si es continua amb aquest model o "caminar cap a un terme mig respecte al que era l'antiga Fira Palau". Oliveras es refereix a la possibilitat de tornar a incloure-hi activitats extracomercials que puguin atreure públic, "però sense arribar a l'extrem de fer una segona Festa Major". Tanmateix, el regidor subratlla que és una decisió que s'ha de consensuar amb el comerç local.

 

Parlaments i plans de futur

La inauguració, dissabte al matí, va comptar amb la participació de Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans; Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya; Montse Flores, presidenta de l'Associació de Comerciants; Jaume Oliveras, regidor de Comerç; Josep Maria Catalán, representant de Pimec Vallès Occidental; i altres regidors i regidores de l'Ajuntament.

 

Montse Flores va fer d'amfitriona donant la benvinguda a tothom i agraint el suport de totes les persones i institucions que donen suport al comerç. L'Alcaldessa va fer memòria de la feina feta durant dècades per l'Associació de Comerciants: "Són persones que estan sempre al peu del canó per fer possible una altra mostra d'èxit, com ho ha estat sempre". Va reiterar, a més, el suport del consistori cap al comerç local, com a motor econòmic i cohesionador social.

 

Muntsa Vilalta s'expressava també en aquest sentit en afirmar que "el model de comerç de proximitat és una activitat bàsica". "No sols proveeix el que necessitem o ens agrada, sinó que aporta dinamisme, integració, ens il·lumina les ciutats i, en definitiva, aporta felicitat i alegria", continuava Vilalta, tot destacant la importància d'esdeveniments com el Comerç Fest per donar a conèixer botigues i empreses.

 

Va subratllar el fet que Palau-solità i Plegamans "té una densitat comercial superior a la mitjana de 13 botigues per cada mil habitants, tot i estar a la vora de grans centralitats com Sabadell o Terrassa, i això vol dir que hi ha dinamisme gràcies als mateixos comerços, associacions i entitats, però sobre tot per les persones que hi ha al darrere".

 

A més, va referir-se a la nova llei de comerç que es tramita al parlament: "Esperem que cobreixi les expectatives. És un sector molt divers i en el que sovint hi ha dificultats per assolir l'equilibri entre sensibilitats diferents. Estem per aconseguir un consens que sigui bo per al comerç i per al país".

 

I és que just abans, el regidor Oliveras agraïa la presència de Vilalta i aprofitava per expressar-li preocupació per possibles canvis normatius: "Ara som un municipi qualificat com a turístic, cosa que permet als comerços obrir el diumenge. Ens podria afectar si hi ha canvis respecte als horaris comercials. Esperem que els canvis no ens perjudiquin sinó que ens beneficiïn".

 

Abans d'aquest prec, Oliveras va fer també memòria sobre l'empenta del comerç, també en l'organització d'actes com el Comerç Fest o l'antiga Fira Palau: "Gràcies als comerciants per organitzar aquesta mostra de Comerç en estat pur. És un esforç titànic i cal agrari tota la feina i els nervis que comporta".

 

Josep Maria Catalan, representant de Pimec Vallès Occidental, va posar també en valor la vàlua d'aqueta mena d'esdeveniments alhora que, com a palauenc, recordava els anys en què havia format part de Fira Palau. "Desitjo que sigui un èxit i us recordo que sempre podeu comptar amb nosaltres", va afirmar.

 


Virus-free. www.avast.com