divendres, 26 de maig del 2017

PLE MAIG 2017: HI HA QUI S'EQUIVOCA D'ADVERSARIS

I això, no és per res, sino com a simple element de reflexió, a la vista d'algunes de les intervencions que es van produir en el punt destinat als precs i preguntes al Govern. Però, ja ho tocarem al final d'aquest apunt.
 
Aquest mes de maig, un cop aprovada l'acta del ple del 27 d'abril passat, es va presentar, debatre i votar el Projecte Executiu de les obres de Reurbanització del polígon industrial can Cortès Nord. Un punt importantíssin per diverses raons: Perquè és un polígon industrial (el més antic del poble) que està situat en plena trama urbana i a tocar del centre de la vila; però també perquè el nou POUM ja vigent, estableix que el tipus d'activitat que s'hi ha d'anar desenvolupant, és de tipus comercial, d'oficines i de serveis; i finalment, i molt important també, perquè aquest projecte executiu ha estat negociat i plenament consensuat amb els industrials, propietaris de la major part de les finques i naus d'aquest polígon, amb un acord que satisfà les pretensions de tots plegats, i en el que l'Ajuntament farà front al 20% del cost de les obres. es va aprovar sense cap vot en contra i amb només un parell d'abstencions.
 
En segon lloc, es va donar compte, per part d'Intervenció, de l'estat del pagament de les factures del primer trimestre d'enguany, extrem que no va suscitar cap intervenció, donat que aquest consistori compleix de forma estricta i rigorosa amb la legislació sobre morositat, amb una mitjana en el termini de pagament de les factures als proveïdors municipals molt inferior als trenta dies que estableix la llei.
 
En tercer lloc es va aprovar per unanimitat el conveni d'encàrrec de prestació de serveis mínims de salut pública municipal, entre el Departament de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament. Són aquells serveis de tota mena en l'àmbit de la salut pública, sobre els que ens ofereix un indispensable suport la Generalitat per tractar-se d'un municipi de menys de vint mil habitants.
 
En quart lloc, fou aprovada, també per unanimitat i sense intervencions per part de cap grup, l'adhesió del nostre consistori a la Xarxa de municipis per l'Economia Social i Solidària, que just es va constituir la setmana passada a Barcelona i que, d'acord amb el Manifest per una Xarxa de municipis per una economia social i solidària,al que ens hi vam adherir fa un any, ens convertirà en membres de ple dret d'aquesta nova associació. Així, treballarem conjuntament amb els altres vint municipis adherits per reforçar i fomentar una Economia Social i Solidària en benefici de tots, havent-se escollit també com a representants del nostre municipi, a la regidora Luisa fernández com a suplent i a mi mateix com a titular, en tant que Regidor de Serveis Socials, Solidaritat i Cooperació.
 
El cinquè tema tractat, que era el punt 6 de l'ordre del dia,era una moció presentada conjuntament entre la CUP i ERC, a favor d'obrir el debat sobre el futur de la gestió de l'aigua. Aquest és un debat força recurrent en alguns municipis propers, però sobretot aquells que han detectat abusos en la prestació d'aquest servei tant important i que han causat greus problemàtiques tant a nivell administratiu com als propis usuaris. I no és tant si s'obre el debat o no, que només faltaria, i més d'un n'hem tingut ja al poble, sino que es pretengui que en un termini de sis mesos disposem d'un estudi extern i imparcial per a treballar per la futura nova concessió, o millor dit, recuperar la gestió del servei de l'aigua des de l'Ajuntament. I aquí, cal tenir en compte, en primer lloc, que l'actual concessionària manté un nivell de qualitat en el servei al nostre poble que no ha generat problemàtiques destacables, que la sensibilitat social observada en la seva actuació és total i absoluta (i a la vista està el conveni per l'aportació d'un fons per a les famílies més vulnerables.... Però també que en cap cas es pot considerar que la xarxa d'aigua ha deixat de ser mai pública, que no es pot municipalitzar i menys remunicipalitzar un servei que mai abans ha estat municipal. Altra cosa és que es persegueixi analitzar amb calma la possibilitat d'internalitzar aquest tipus de gestió amb personal propi (cosa impossible per llei en l'actualitat) però que podria ser força versemblant en el cas de canvi de la legislació i les circumpstàncies. En tot cas, aquest no és un dels objectius marcats en l'actual pla de govern per a la present legislatura i mai és descartable a mitjà o llarg termini. En definitiva, només quatre vots a favor dels disset regidors, que fan que aquesta qüestió es pugui estudiar amb la tranquil·litat necessària i no amb presses i condicions inassumibles.
 
El setè punt de l'ordre del dia, fou una moció presentada per ICV per a la millora en la prevenció i en la gestió de residus. Negociada la mateixa convenientment per la Regidora Fernández, es va assolir el consens necesari com perquè fos aprovada per unanimitat i sense intervencions.
 
La darrera de les mocions, també presentada per ICV, contra la cossificació de les dones al circuit de Barcelona-Catalunya i altres grans esdeveniments esportius. En aquest cas, tothom si va manifestar a favor des del primer moment, essent aprovada per la unanimitat del plenari.
 
Arribat al punt destinat als precs i preguntes que els regidors/es de l'oposició adrecen als membres del Govern, un cop tractades temàtiques diverses, que ara seria massa llarg de comentar, ens va sorprendre, un cop més, les formes i maneres del Regidor Jordi Plaza, número 2 d'ERC i Portaveu de la formació a l'Ajuntament, respecte al Grup municipal del PDECAT-DEMÒCRATES. Pot preguntar el que vulgui. Pot insistir en què hem fet i què pensem fer de cara al Referèndum, (aconsello la lectura pausada de l'apunt anterior en aquest mateix blog), pot anar-nos posant en dubte de forma permanent, ens pot preguntar, fins i tot, com tenim els comptes del grup i si tenim un NIF o no sé què més que, per cert, no ha preguntat a ningú més. El que no permetrem és que ens falti al respecte, que s'adreci a nosaltres amb despreci, amb menyspreu, mofant-se de Demòcrates, del PDECAT, del nom actual de les nostres formacions ni que intenti interrompre les nostres intervencions al ple. Nosaltres mai hem intentat trinxar una unitat a favor del procés per la independència. Sempre hem actuat amb respecte i lleialtat i ho seguirem fent, perquè el nostre objectiu no és cap altra a hores d'ara que no sigui aconseguir la independència. I això només ho podem fer junts. Hem estat presents a tots els actes i homenatges als encausats pel 9N i per altres causes, siguin del partit que siguin, cosa que no tothom pot dir. Posarem tots els nostres esforços en la campanya pel Sí a la Independència, que, per cert, Demòcrates de Catalunya, va ser la primera formació en començar-la. No ens barallarem amb ningú per demostrar si som més independentistes que els altres. Però, sisplau, que no s'equivoqui més d'adversaris. Farem el Referèndum, ens hi vam adherir com Ajuntament i així s'ha fet saber a tothom, posarem els mitjans, i, com tothom, ens hi posarem a partir del dia que es convoqui. La resta ho fem i farem com a partits independentistes que som.
 
No s'equivoqui més d'adversaris. Es fa mal a ell mateix, a la seva formació a nivell municipal i, perquè no, al propi procés! Ell, en Jordi Plaza, qui fou coordinador i càrrec de confiança meu a l'àrea de Joventut en el mandat 2007/2011 nomenat pel Miquel Truyols, ell, que representa a una formació amb qui sempre hem treballat de forma conjunta i amb confiança des de 1999 com a mínim, que sempre hem organitzat actes conjunts prou exitosos, un partit amb qui compartim Govern a la Generalitat amb Junts pel Sí, o al Consell Comarcal amb PSC, no ens trobarà mai en contra, i menys mentre duri el procés. Espero que quan siguem una república independent d'Espanya, cada partit farà la seva i el poble decidirà qui vol que el governi. Però, tot arribarà. La independència arribarà. Alesores potser sí que serem un adversari. Ara li aconsellem que no ens segueixi buscant, perquè no ens trobarà!
 

Virus-free. www.avast.com