dijous, 18 de gener del 2018

ORGULLOSOS QUE LA NOSTRA FEINA DURANT DOS ANYS COMENCI A DONAR ELS SEUS FRUITS!

 

EL GRUP DE PDECAT – DEMÒCRATES A L'AJUNTAMENT DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS, celebra que el projecte de la nova Biblioteca municipal sigui una realitat després d'un intens treball de més de dos anys.

 

Aquests dies s'ha fet públic que ja ha estat escollit el despatx d'arquitectes que ha de redactar el projecte definitiu i dirigir l'execució de les obres de la futura nova biblioteca municipal.

 

El Grup municipal de PDECAT – DEMÒCRATES va entrar al Govern municipal al juny de 2015 amb l'objectiu prioritari de tirar endavant aquest projecte, després d'anys i anys de promeses, però sense que res s'hagués fet al respecte fins aleshores, essent l'única candidatura que va incorporar aquest compromís en el Programa Electoral.

 

Per aquest motiu, els regidors del PDECAT – DEMÒCRATES van fer incloure tant en el Pacte de Govern com en el consegüent Pla de Govern, el compromís de construcció d'un nou equipament de biblioteca, donada la seva més que perentòria necessitat al nostre poble. D'aquesta manera, un cop iniciat el present mandat, es van iniciar els contactes amb la Diputació de Barcelona a fi d'engegar tot el procés que ara ha assolit un nou objectiu com és el d'haver triat un avantprojecte i l'equip d'arquitectes. Però han estat diverses les etapes superades fins ara.

 

En primer lloc, a l'octubre de 2015, el nostre Cap de Llista, Jaume Oliveras, va mantenir una trobada informal amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, per explicar el nostre compromís de construcció d'una nova biblioteca, amb la voluntat que, amb el suport de la mateixa Diputació, un cop construïda s'integrés a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. La conversa ens va portar a saber els tràmits necessaris per tal d'iniciar tot el procés. Així, en poc temps, el Regidor de Cultura, Jordi Pujol, va reunir-se amb la Sra. Marta Cano, gerent de l'àrea de Biblioteques de la Diputació i el Sr. Ferran Burguilloscap de zona de la nostra comarca, al mateix temps que iniciàvem els tràmits per sol·licitar la subvenció de gairebé sis-cents mil euros que l'organisme provincial podia destinar al nostre projecte, i que al llarg de l'any 2016 es va confirmar definitivament.

 

Les diverses reunions mantingudes amb la Sra. Marta Cano van comportar que la Diputació es comprometés, a més, a aportar tota la logística, mobiliari, material i tècnic responsable del futur equipament, a banda dels i les tècniques que supervisarien tot el procés fins a la definitiva construcció, però que també ens ajudarien a fer la tria dels terrenys municipals més adequats per ubicar la biblioteca, com així es va fer.

 

Des del primer moment també, malgrat les limitacions pressupostàries imposades pel govern espanyol, vam treballar dins del Govern municipal perquè cada any es destinin els imports possibles per disposar de diners de cara a l'inici d'unes obres amb un cost estimat de tres milions i mig d'euros. D'aquesta manera, en aquests moments ja hi ha disponible un total d'un milió cinc-cents-noranta-un mil euros, que s'afegeix als prop de cent-trenta-cinc mil euros ja habilitats als pressupostos municipals per a la redacció del projecte bàsic inicial.

 

Amb tot, durant l'any 2016, va acudir al nostre poble la Sra. Marta Cano per explicar, tant a les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament com a entitats i ciutadans la forma de procedir per part de la Diputació a l'hora d'escollir projecte i tirar endavant les obres. Molt important també la definició del que s'ha anomenat "l'Ànima" de la Biblioteca. I en aquest sentit, s'ha comptat amb la participació d'entitats i ciutadans que, amb l'asessorament dels tècnics de la Diputació, van fer possible que en el ple municipal del mes de juliol de 2016 fos aprovat per unanimitat el Pla Funcional de la futura biblioteca que definia al detall l'equipament en qüestió. Aquest punt també es va tenir en compteen la redacciódel Pla d'acció Cultural de Palau-solità i Plegamans, iniciat a mitjans de l'any 2016 i culminat a finals de setembre de 2017, pendent només de possibles aportacions finals i aprovació per part del Ple Municipal.

 

Arribats a aquest punt, foren vint-i-cinc els despatxos d'arquitectes interessats en la redacció i direcció d'aquest projecte de biblioteca que es van presentar al concurs d'idees convocat per la Diputació, havent estat cinc els finalistes, dels quals durant els darrers dies hem tingut coneixement de l'equip escollit així com de la proposta presentada, que ha estat de l'agrat del jurat format per diversos tècnics i professionals, dels que l'Ajuntament hi tenia dos representants.

 

Durant l'any 2017, els regidors del Grup municipal de PDECAT – DEMÒCRATES, van mantenir diverses reunions amb el Director General d'Arxius, Museus i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jusép Boya, amb qui es va acordar que visitaria el nostre Ajuntament durant el passat mes d'octubre, després que ell mateix es comprometés a subscriure un conveni plurianual amb l'Ajuntament pel qual es destinarien uns quatre-cents mil euros durant dos o tres anys per tal d'assegurar la construcció de la tant anhel·lada biblioteca. Però, l'aplicació del 155 va enviar enorris totes aquestes espectatives, i ha truncat el que hauria estat la garantia econòmica definitiva per afrontar la despesa de la construcció de l'equipament.

 

En tot cas, el Grup municipal de PDECAT – DEMÒCRATES vol expressar altra vegada la seva gran satisfacció per aquest nou pas endavant a l'hora de fer realitat el vell somni de disposar d'una biblioteca integrada a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Volem fer explícit reconeixement als nostres Regidors Jordi Pujol i Laura Navarro per la gran feinada portada a terme durant aquest dos anys, sense els quals no seríem on som en aquests moments, així com als tècnics/es tant de l'Ajuntament com de la pròpia Diputació de Barcelona, tot desitjant que el nou regidor de Cultura segueixi amb el que, hores d'ara, ja no pot tenir marxa enrere.

 


Virus-free. www.avast.com