dimecres, 10 de gener del 2018

NOU ANY, NOVES DINÀMIQUES!

Tal i com heu pogut comprovar, m'he passat totes les festes nadalenques i una mica més sense escriure res en aquest blog. Però, no vol dir pas això que no hi hagi temes dels que parlar. Entendreu, que entre les eleccions del passat dia 21 de desembre que ja vaig valorar oportunament l'endemà i tot el periode nadalenc, amb vacances incloses, hagin comportat un cert allunyament del dia a dia de la política local, tot i que no la nacional, que cada dia ens desperta amb novetats inesperades, sobretot com a conseqüència d'aquest Estat caduc, antidemocràtic, represor i paramilitar que fa tot i més per evitar l'inevitable, és a dir, que tard o d'hora els catalans decidim el nostre propi futur i que esdevinguem un nou estat lliure en forma de república. De moment, ara ja tenen clar que els independentistes som més que els unionistes i això no té pas marxa enrere. Amb les seves formes, seguirem sumant cada cop més suports a la causa independentista. I per més jutges, presons, tribunals polítics, policies i represió que hi posin, no aconseguiran altra cosa que empentar-nos cada cop amb més força cap a la nova realitat independentista i republicana.
 
Dit això, toca tornar a parlar del nostre poble. De Palau-solità i Plegamans. Vam ser al Govern municipal, oficialment fins al cinc d'octubre passat, després que les nostres assemblees decidíssin, l'endemà mateix del 1 d'octubre, que no resultava lògic ni de rebut que ens mantinguéssin dins d'un equip de Govern en el que la seva totalitat formava part del club del 155, que a Palau, com sabeu, és el quatripartit del 155, amb el posicionament favorable al mateix per part de la regidora de Ganemos Palau, Luisa Fernández, avui ja diluïda dins del PSOE local.
 
Ja feia alguns mesos que, amb la perspectiva del Referèndum, independentment de la nostra activitat, sempre satisfactòria i fructífera fins aleshores en el Govern, ens vam centrar molt en la preparació del 1O. En fer que fossin sis i no dos els centres de votació. En contribuir a emetre comunicats de condemna de la violència policial i de l'actitud del Govern espanyol, acceptables per a tothom. També en seguir presentant mocions i més mocions relatives al Procés, al Referèndum, al 155 i a tot el que hi podia tenir a veure.
 
Ha arribat el moment que, sense defugir aquests tipus d'accions, tornem a la realitat municipal. Hem de tornar a vetllar perquè es compleixin els nostres compromisos electorals, però també els subscrits en el seu dia en el Pla de Govern. Hem de fer que es culmini no només tot allò que nosaltres vam iniciar, mirant que no es produeixi cap mena de desviació, sino també que es doni compliment a la totalitat del Pla acordat al 2015 per a tot el mandat.
 
A partir d'aquest nou any, després de la pausa que ha suposat la nostra marxa del Govern i la realitat imposada pel Referèndum del 1 d'octubre i les eleccions il·legals i il·legítimes del passat 21 de desembre que, per cert, hem tornat a guanyar els independentistes també a Palau-solità i Plegamans! cal recuperar l'acció municipal. I que ningú es pensi que el fet d'haver sortit del Govern, farà que la nostra feina no es vegi ni es noti. Ja us asseguro jo que la notareu. Les nostres propostes als plens seran sempre constructives, però fermes i decidides! Cal seguir assegurant la construcció de la nova Biblioteca per la qual tant hem treballat a tot nivell i sobre la que ja tenim un equip redactor escollit per la Diputació per portar a terme redacció i execució d'un gran projecte pel nostre poble. També cal seguir assegurant, com així s'ha aconseguit fins ara, que cap palauenc ni plegamaní quedi sense la més mínima protecció social..., cal seguir vetllant i protegint als nostres comerciants, començant-se a aplicar l'Estudi de dinamització del Comerç local elaborat per la Cambra de Comerç de Sabadell, que introdueix elements molt interessants que, sense nosaltres al Govern, ja us dic jo que costarà que es decideixin a portar a terme, després que, nosaltres i només nosaltres, haguem també aconseguit unir als nostres comerciants i serveis en una sola entitat, havent-se acabat amb l'històric enfrontament existent fins fa uns mesos enrere; també donant l'us previst a la masia de can Falguera i a la Torre de la Casa Folch. Cal estar al damunt del compliment del Pla de Turisme que vam deixar encarregat a la Diputació amb els usos turístics que corresponguin per al parc de l'Hostal del Fum i la seva masia. Cal desplegar l'Estudi de vulnerabilitat social vinculada a l'habitatge que vam deixar enllestit i publicat perquè es porti a terme el Pla d'habitatge compromès. Com també, seguir implementant l'enorme treball que comporta el Pla de qualitat de Serveis Socials. Es fa necessari mantenir les polítiques actives d'ocupació iniciades per la Laura Navarro, així com la definitiva interacció aconseguida amb el Prospector empresarial, conectant oferta i demanda de treball que, amb els nous criteris emprats en els plans d'ocupació, han comportat una dràstica reducció del nombre d'aturats en prop de cent cinquanta menys en un any. Cal que s'obri ja la FUE, Finestreta Única Empresarial, que vam deixar enllestida i perfectament dotada i finançada. Tot això i un llarg etcètera que, mes rere mes, es veurà com hi estem al damunt! Relacions amb les entitats culturals, foment de la Cultura, foment de l'emprenedoria amb els nous criteris i incentius, millora en el funcionament de determinats òrgans municipals, participació real i efectiva de ciutadans i entitats....
 
Tot plegat però, no farà que denunciem sense dubtes qualsevol acció, omisió o actitud de l'equip de Govern que ens semblin perjudicials per al poble i la seva gent.
 
Som aquí i aquí seguirem. El Procés no ens distreurà pas del nostre objectiu principal que, com a regidors que som, ens fa prioritzar l'interès general dels palauencs i plegamanins. Evidentment, l'interès dels nostres ciutadans també passa per la Nació. Perquè tots som ciutadans de Catalunya i la República naixent!
 

Virus-free. www.avast.com