divendres, 8 de juny del 2018

EL NOSTRE PROPI 155 MUNICIPAL I ELS SEUS EFECTES

Encara que n'hi ha molts que ho voldrien, o que no s'acaben de creure que no som el que ells voldrien, el cert és que, al menys de moment, i que duri, el nostre municipi no és Tabarnia. És a dir, que mai, encara, han aconseguit que les forces unionistes/espanyolistes/constitucionalistes i tota aquesta mena d'istes que volgueu, s'han imposat per majoria a Palau-solità i Plegamans! I, fins i tot, a les eleccions aquelles del passat 21 de desembre, il·legals, il·legítimes i imposades pel 155, tampoc van aconseguir ser majoria, mantenint-se dominants les formacions clara i diàfanament independentistes! Per tant, s'hi posin com s'hi posin, o ho interpretin com ho interpretin, no poden fer altra cosa que no sigui reconèixer que el nostre poble, davant els embits de l'espanyolisme més agressiu i recalcitrant, no ha aconseguit imposar-se a l'independentisme. Tot plegat, el que comporta d'immediat, és que si fins ara no ho ha aconseguit, menys ho farà de cara al futur, ja que, el que es desprèn de l'anàlisi de totes les eleccions i alguna que altra enquesta, és un constant i imparable creixement del sentiment independentista. I com més agressius es posen els C's i companyia davant de determinats comentaris a les xarxes socials, més queden en evidència i més perdua de suport van patint.
 
Tot això ho comento, perquè nosaltres, a Palau-solità i Plegamans, també tenim representat al consistori el nostre propi 155. Només cal que analitzeu el nombre de regidors a l'Ajuntament. De disset regidors/es a la pràctica en són setze. Ja sabeu que dels dos representants que va obtenir ganemos Palau, només compta amb la Regidora Luisa Fernández, qui fa Govern juntament amb els cinc regidors socialistes. L'altre membre de Ganemos, José Luís Heras, va desaparèixer públicament al desembre de 2016 i mai més ningú n'ha sabut res! Ha fugit, s'ha despreocupat del poble, ha enganyat als seus votants i ha deixat d'assistir, per tant, a plens, comissions i consells municipals de tota mena, sense que ningú en sàpiga el seu parador actual ni les raons d'aquesta desídia política. Per tant, en realitat són setze els regidors/es al nostre Ajuntament. D'aquests, cinc del PSOE (encara que ells en diuen PSC), dos de C's i una regidora del PP. A més comptem amb la regidora de Ganemos Palau que, diuen es troba en procés d'absorció socialista, i que per tant, provoca una majoria superabsoluta de les forces favorables a l'unionisme. Però, si comptéssim només socialistes, C's i PP, són vuit regidors, que constitueixen la meitat dels setze reals del consistori. en cas d'empat en qualsevol votació, el vot de "qualitat" de l'Alcaldessa és el que dona la majoria absoluta. En conseqüència, tenim garantit un govern tabarnícola!
 
Els socialistes al govern són plenament conscients d'això. I d'això es valen a l'hora d'impedir que puguin prosperar determinades mocions o iniciatives. A més, els grups de l'oposició són molts i molt diversos, la qual cosa ofereix una enorme tranquil·litat al govern, ja que mai es robaran davant d'una acció conjunta en contra seva per la raó que sigui.
 
Amb tot, ens trobem també en situació de debilitat absoluta aquells que voldríem unitat d'acció de les forces independentistes. Els detalls, les punyetes i les comes, fan que en molts casos s'evidenciï aquesta flagrant i desagradable manca de front comú en aquest sentit. Però d'això ja us n'he parlat moltes vegades i no cal pas que hi insistim. A veure si, amb la renovació de caps de llista que estem observant, hi ha alguna possibilitat en aquesta direcció! Estaria tant i tant bé aconseguir una candidatura única i conjunta de totes les formacions independentistes!!! Somniar és gratis i potser encara podem tenir alguna esperança. Sí, diran allò de "Segur que un cop a l'Ajuntament ens posarem d'acord" Ni cas, aquesta cançoneta l'he sentida moltes vegades; però l'esperança és l'últim que es perd!
 
La realitat actual però, és que, malgrat sí que tenim al carrer una majoria social independentista, com es demostra elecció rere elecció, a l'Ajuntament tenim una majoria espanyolista! I com que ho saben, es posen d'acord entre ells de forma ràpida. Penseu que C's vota sistemàticament a favor de qualsevol iniciativa de l'equip de govern. També sobre temes d'àmbit municipal, com pressupostos, ordenances fiscals, modificacions de crèdit o projectes urbanístics del caire que siguin. I si tenen la "gosadia" de presentar alguna moció, sempre s'acaben aplanant al que els diguin des del PSOE palauenc, per aconseguir l'aprovació pretesa i així oferir una imatge d'absoluta submisió als socialistes. Però, tant els fa. Ells regalen sense més i sense res a canvi, el seu vot a l'equip de govern. I aquest, és a dir, el Govern, només amb sis regidors, viu i treballa amb una tranquil·litat envejable, perquè sap perfectament que sempre comptarà amb el recolzament d'un C's que, per no fer, en molts casos, ni tan sols intervé en els diferents punts de debat!
 
Per tant, a la vista de tot plegat, cal que anem pensant en el futur. No és massa recomanable una oposició de deu regidors, que haurien de ser onze però un va fugir fa un any i mig, i sis regidors al govern fent i desfent sense oposició de cap mena. El govern sempre pot comptar amb el recolzament de C's i si cal amb el del PP. La resta: tres de PDECAT - DEMÒCRATES, un regidor no adscrit, un d'ERC, un de la CUP, una d'ICV, a més dels dos de C's i una del PP.
 
On vull anar a parar?
 
Per una banda a fer veure que, encara que ho pugui semblar, això no és Tabarnia i, si volem, podem. Per una altra, que no es pot donar la imatge de normalitat al que en realitat no hauria de ser. I finalment, que si ens unim els independentistes, la victòria està més que assegurada! Només depèn de nosaltres que ho aconseguim. Penso que la idea de Junts per Palau, amb la que sempre s'ha cregut des del PDECAT del nostre poble, es pot tirar endavant un projecte transversal i republicà a nivell local. La companya Laura Navarro reuneix tots els elements per aglutinar tota la força que podem acumular els que de veritat volem servir al municipi i a la República catalana. Aglutinar forces només és cosa nostra!!!

Libre de virus. www.avast.com