dimarts, 12 de febrer del 2019

EL GRUP MUNICIPAL DE PDECAT - DEMÒCRATES CELEBRA I AGRAEIX QUE LA GENERALITAT SÍ COMPLEIXI AMB ELS SEUS COMPROMISOS I POSI EN MARXA EL NOU SERVEI DE BUS CAP A LA UAB

 

NOTA DE PREMSA

 

 

 

EL GRUP MUNICIPAL DE PDECAT – DEMÒCRATES CELEBRA I AGRAEIX QUE LA GENERALITAT SÍ COMPLEIXI AMB ELS SEUS COMPROMISOS I POSI EN MARXA EL NOU SERVEI DE BUS CAP A LA UAB

 

 

Els Regidors Laura Navarro, Jordi Pujol i Jaume Oliveras, van mantenir el passat dia 29 d'agost de 2018 una trobada amb el Conseller de territori, Damià Calvet, per tractar entre altres aquesta qüestió.

 

Un cop sabuda la notícia que a partir del dilluns 11 de febrer els universitaris de Palau-solità i Plegamans, juntament amb els de Caldes de Montbui, Sentmenat i Polinyà disposaran d'un servei de bus, amb diferents freqüències i parades d'acord amb els horaris lectius de la Universitat, per tal que amb uns quaranta minuts puguin arribar a Bellaterra, el Grup municipal de PDECAT – Demòcrates celebra que, després de molts esforços i anys, s'hagi aconseguit quelcom reclamat des de fa molt temps per part dels estudiants que, fins ara, es veien obligats o bé a desplaçar-s'hi amb vehicle privat si en tenien, o bé a fer múltiples combinacions amb mitjans de transport diversos per arribar-hi, la qual cosa els comportava grans pèrdues de temps en els desplaçaments.

 

El compromís de posar en marxa un servei de bus cap a la UAB, va ser inclòs en el Pla de Govern municipal per al present mandat, tot i que les àrees de competència atorgades a l'esmentat Grup del PDECAT-Demòcrates no permetien treballar-ho d'una forma directa. Sí que, a nivell de Partit els Regidors que integren aquest grup municipal van poder tractar diversos temes en una trobada amb el Conseller de Territori Damià Calvet, que va tenir lloc a Sant Feliu de Codines el passat 29 d'agost, junt amb altres alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores dels diferents municipis per on passa la carretera C59. I va ser en aquella trobada quan des del Grup municipal del PDECAT – Demòcrates es van plantejar solucions per a la cessió al nostre municipi de la titularitat de l'Avinguda Catalunya mitjançant la subscripció d'un conveni i així poder començar a desplegar el projecte de fer d'aquesta via un veritable eix urbà i comercial de la nostra vila. També tot el que es refereix a la problemàtica de la rotonda de caldes de la C59, on sembla que ben aviat es començarà a veure el fruit d'aquelles converses amb l'inici d'obres de millora que permetran descongestionar en bona part aquella zona. I, finalment, van tractar, pel que fa al nostre poble, la necessitat d'un transport digne dels nostres estudiants cap a la UAB. I resulta evident que ara en veiem els resultats.

 

De fet, en el Ple municipal d'aprovació dels Pressupostos per a 2019 celebrat el passat mes de novembre, als que no hi vam donar suport pels importants incompliments de molts dels compromisos inclosos en el Pla de Govern, com també en el Ple extraordinari del 28 de desembre, convocat amb tres hores d'antel·lació per desestimar les nostres al·legacions als pressupostos, vam preguntar expressament sobre com estàven els treballs per tal d'activar aquest servei de bus cap a la UAB, obtenint com a resposta que l'Ajuntament ja ho havia demanat en el seu dia, però que, com que la Generalitat no volia, no es podia posar en marxa aquest servei.

 

Finalment, des del Grup municipal de PDECAT – Demòcrates volem denunciar que se'ns convoqués, només, amb dos dies d'antel·lació per a l'acte inaugural del nou servei de bus, celebrat el passat divendres dia 8 de febrer, fent impossible així la Nostra asistencia, donades les nostres obligacions laborals i professionals, ja que l'acte va tenir lloc a les 12.30 del matí. Però, pel que sembla, tampoc l'equip de Govern ho va saber massa dies abans, la qual cosa demostra que res havia fet al respecte, limitant-se a ser un convidat més a l'acte per innaugurar un nou servei que tant esperen els nostres universitaris.

 

Sabíem que la Generalitat estava treballant en aquest i altres àmbits. El resultat és un acord entre la generalitat i l'empresa Sagalés que dona sortida a tant històrica reivindicació, no només pel que fa al nostre poble, sino també als municipis del nostre entorn immediat.

 

Ara, amb les actuals tarifes existents, els universitaris palauencs i plegamanins podran desplaçar-se a la Universitat de Bellaterra sense problemes i en un temps molt raonable. L'equip de govern s'haurà trobat amb un regal inesperat, però que tant i tant cal que celebrem tots plegats!

 

 

Palau-solità i Plegamans, 9 de febrer de 2019.

 

Grup municipal PDECAT – DEMÒCRATES

 


Libre de virus. www.avast.com