divendres, 12 de desembre del 2008

DINAR DE NADAL AMB LA PREMSA


Ahir dijous dia 11 va tenir lloc al restaurant Can Duran de Palau-solità i Plegamans, el ja tradicional dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació del nostre entorn.

A l’àpat en qüestió, per part de l’actual govern municipal va assistir-hi la Mercè Pla, com alcaldessa, l’Abel Julién en representació del grup municipal d’ERC i jo mateix com a Regidor de Comunicació. Com a convidats van assistir representants dels mitjans locals Palau Informatiu i Magazine, així com el diari el Punt, diari de Sabadell, Canal Català de televisió i Ràdio Caldes.

Fou una trobada plàcida amb els mitjans que habitualment informen sobre tot allò que fa referència al nostre poble, i en el que al llarg de l’acte es va poder parlar de forma distesa de tot el que aquest govern està treballant, de la velocitat de creuer ja assolida en la gestió municipal en totes les àrees, de la posada al dia de tantes i tantes coses pendents de resoldre; així com també fer un repàs sobre la nefasta herència socialista haguda d’entomar com a conseqüència d’un seguit de sentències judicials en contra dels interessos dels ciutadans i veïns del nostre poble, que fan que s’en ressentin moltíssim les arques municipals.

Malgrat tot però, incluïda la situació de greu crisi econòmica que a tothom afecta, però d’una forma notable als ajuntaments, vam convenir en definir el 2009 com l’any dels Projectes. I en aquest sentit, es va fer un repàs dels principals projectes a executar d’una forma immediata, que són molts, però que van destacar per damunt de tot, l’arranjament de carrers i places del poble, la peatonalització del centre, l’arranjament d’una gran part del clavegueram, el nou rprojecte de Comunicació amb la posada en funcionament de Ràdio Palau d’una forma legal, regular i moderna, etc. Però, vam coincidir en destacar com a projecte emblemàtic per al proper any 2009 la construcció de la nova Comisaria de la Policia Local, la qual s’ubicarà en el mateix lloc que l’actual però partint de zero i construïda de nou amb tots els serveis i prestacions que requereix un municipi com Palau, i pensant en que aculli un total de 40 policies en un futur. I és que, cal pensar que aquest poble té com a peculiaritat el fet que diàriament es mouen al voltant d’unes 30.000 persones com a població flotant, i que els recursos actuals tant pel que fa a personal com a infraestructura són del tot insuficients.

En definitiva, va resultar un acte entranyable, en el que, a banda de permetre un acostament amb els mitjans informatius diferent al que es dóna en el dia a dia, també suposa un millor coneixement mutu i una possibilitat d’aprofundir en moltes qüestions de fons que, en altres condicions, no poden ser tractades o debatudes amb la tranquil·litat i/o serenitat necessàries.