dimecres, 10 de desembre del 2008

LES DESINFORMACIONS DEL PSC LOCAL

Hi ha una crítica fàcil, hi ha un esperit destructiu sense cap altre objectiu que no sigui la devastació política de l’enemic a qui cal combatre per tots els mitjans possibles sense límits ni moralitat, hi ha una voluntat crispadora, indigent, matussera i desvocada que ha fet que l’actual oposició municipal socialista es trobi en aquests moments inmersa dins del marasme que ella mateixa ha creat, i que, a hores d’ara, al no saber sortir-se’n, s’ha vist obligada a fer encara més grossa la muntanya de néu, encaminant-se irreversiblement cap a l’autodestrucció i el replantejament de la seva pròpia existència.

Llegeixo la pàgina del PSC del Palau Informatiu de desembre, i sento vergonya aliena; vergonya d’observar com, lluny de fer cap proposta en positiu, es dediquen en exclussiva a llençar improperis contra el govern, insultar a un funcionari públic com és un Inspector de Policia titllant-lo de fitxatge o càrrec de confiança, sabent que afirmacions d’aquest tipus els poden fer incórrer en responsabilitats penals, diuen mentides amb majúscules en tot el que fa referència a la Policia Local, sabent que això no només fa mal al còs sino a l’Ajuntament com a institució i, en definitiva al poble. No els importa res! Ni mentir, ni falsejar realitats, ni alterar el sentit de les coses ni res. Tot sigui a fi d’aconseguir la destrucció d’aquest govern de CiU, ERC i PP; no per res en concret, sino perquè ells es consideren els únics i legítims dipositaris de la veritat absoluta i de la voluntat popular. Creuen que el fet que CiU aconseguís tants regidors com ells a les darreres eleccions municipals, no fou res més que un accident o, fins i tot, un descuit dels seus electors.

Diuen que no s’ha fet res a la Policia Local: Us recomano la lectura del meu post del passat dia 28 de novembre que, sota el títol “Millora i modernització de la Policia Local”, fa un repàs exhaustiu i inapel·lable de totes les millores i consecucions aconseguides d’ençà de la incorporació del nou Inspector Cap de la Policia Local senyor Xavier Virgili.

Es posen amb ell sense saber que, qui ens ha orientat per a la seva contractació és la Generalitat de Catalunya governada majoritàriament pels socialistes. Ens diuen que hem adquirit un tot terreny evitant esmentar el fet que aquest vehicle està en règim de Renting i que, per tant, no ha costat 64.000,00 euros. Diuen que han anat quatre agents de la nostra policia a unes Olimpíades a Pontevedra falsejant les xifres i ignorant de forma malintencionada que tant l’equipament com una part de l’estada ha estat sufragada per una empresa molt implicada amb el poble. Diuen el que ha costat l’estada de dos agents a la localitat andalusa de la Línea de la Concepción per assistir a un Congrés Internacional sobre Educació Viària dels més prestigiosos avui dia, però amaguen que, per part de la Diputació de Barcelona governada pels socialistes hem estat reconeguts per la seva Xarxa Mobal com a municipi exemplar en matèria d’Educació Viària i com a bona pràctica en aquest terreny.

No diuen que aquesta policia treballa motivada, que no hi ha absentisme, com sí que hi era en temps del seu govern. Que no hi ha pràcticament indisposicions del servei, que hi ha ordres de servei, quan mai n’hi havia hagut, que hi ha formació continuada als agents, com tampoc es feia, que s’ha adquirit material necessari i preceptiu d’acord amb la llei, com són escuts, defenses, etc. Que s’ha hagut de retirar la pistola elèctrica comprada pel govern socialista tres dies abans de les eleccions i posada a disposició fins i tot del personal interí i sense coneixement del seu maneig. Sabien que aquesta pistola, que costava més de 2.000,00 euros pot causar la mort fàcilment en emprar-la? Sabien que ja havia estat retirada pels Mossos d’Esquadra i per la major part de les policies d’Europa?

També podrien explicar que van comprar a l’any 2004 un programa informàtic policial, que va costar més de 7.000,00 euros, i que no havien sabut posar en funcionament, i que nosaltres ja l’hem implantat, deixant d’utilitzar l’anterior que ja estava descatalogat? Saben que tots els membres de la policia local disposen de correu electrònic i utilitzen habitualment Internet, cosa que mai s’havia fet?
Saben que estem instruïnt tot tipus d’atestats preparats per anar a Judici Ràpid?
Saben que tenim oficina de suport i de denúncies les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana?
Saben que els quatre ordinadors de la comisaria ténen instal·lat el SIP o Sistema d’Informació Policial amb conexió constant amb els Mossos d’Esquadra?
Saben que hem creat equips d’agents especialitzats en: Educació Viària, Violència de Gènere, Atenció Ciutadana i Telefònica, Protecció del Medi Ambient, etc.?

Com sabeu, aquest no és el meu tarannà, no m’agrada la crítica sense més, vull treballar en positiu, vull aportacions per millorar el servei als ciutadans, vull propostes, propostes i més propostes. Un exemple de la meva forma de treballar és, la negociació del ROM o dels Estatuts del Consell de Comunicació. Però, aquestes formes, aquesta indigència política em fa replantejar si cal o no seguir intentant arribar a acords, seguir buscant fórmules de millora en el servei als ciutadans amb les aportacions de tothom. Al que no estic disposat és a mantenir reunions, teòricament cordials i amables, per acabar fent públic tot el que no s’ha dit ni fet en les reunions. No podem aparentar una bona relació en privat i reconèixer el que no estàs fent bé en la intimitat, per sortir després en públic a desqualificar d’una forma tant barroera i descarada com la perpetrada en el darrer Palau Informatiu.

Seguiré explicant en positiu tot el nostre treball pel que fa a les meves àrees de responsabilitat, i acceptaré tota mena d’idees i propostes, però, si el PSC ha de seguir en aquest camí, que sembla de no retorn, és probable que la situació esdevingui irreversible i s’aturi tota posibilitat de mantenir un contacte fluït i constructiu.