dilluns, 22 de març del 2010

FELICITEM A LA NOSTRA POLICIA LOCAL!


La Festa de l’Educació Viària i el ‘Road Show’ tanquen la I Setmana de la Mobilitat

L'Ajuntament i STOP Accidents ja treballen per repetir l'experiència l'any vinent

La I Setmana de la Mobilitat, que es va cloure divendres 19 de març amb la Festa de l’Educació Viària, ha resultat una experiència molt profitosa per a les persones que l'han organitzat i que han assistit als diversos actes. L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, destaca “la qualitat i l'interès de totes les activitats”, així com “la gran experiència i el nivell de coneixements de tots els ponents, que ha servit per aprendre, posar en comú i coordinar tot allò que fan sectors professionals molt diversos al voltant de la mobilitat segura i sostenible i de l'educació viària”.

Per la seva banda, la Presidenta d'Honor i fundadora de STOP Accidents, Ana María Campo, ha felicitat al Poble de Palau-solità i Plegamans “pel gran interès que ha demostrat aquest municipi en la seguretat viària, per la gran feina que s'ha fet en la Setmana de la Mobilitat i per la qualitat de tots els actes”.

Èxit de la Setmana
Des de la regidoria de Governació de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'apunta que d'aquesta I Setmana de la Mobilitat han sortit nous projectes molt interessants sobre aspectes vinculats a la seguretat viària, així com l'interès de diverses administracions i entitats per engegar iniciatives similars.

El regidor de Governació, Jaume Oliveras, ha felicitat el cos de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, “per haver tirat endavant i amb molt d'èxit una iniciativa tan ambiciosa i tan plena de contingut en favor de la mobilitat segura i sostenible”. La conclusió més compartida és que aquesta primera edició de la Setmana de la Mobilitat ha estat molt profitosa i exitosa, tant pel que fa a la qualitat de les sessions i continguts, com en el gran ventall d'actes dirigits a tota mena de públics i en el nivell d'assistència a la gran majoria d'actes.

Impacte emotiu amb el ‘Road Show’
Divendres al matí, per exemple, va tenir lloc al Teatre de la Vila l’espectacle multimèdia Road Show, organitzat per a alumnes de 4t d'ESO de Palau-solità i Plegamans i de Caldes de Montbui. L’acte va provocar emocions molt intenses al públic que va omplir la sala.

El Road Show va començar com si els alumnes es trobessin de cop i volta en una festa a l’interior d’una discoteca. Una festa que s'interromp bruscament amb imatges i sons esfereïdors d'accidents de trànsit. Després, diversos testimonis reals, de professionals de cossos de seguretat i de salvament i de víctimes d'accidents de trànsit, expliquen la seva història, sempre real i colpidora, per tal que els joves siguin conscients de la realitat i de les conseqüències dels accidents de trànsit i així prenguin una actitud responsable, tant quan són conductors com quan són passatgers d’un vehicle que condueix algú altre o vianants.

La Festa de l'Educació Viària, Cloenda de la Setmana
També el divendres, però ja a la tarda, es va posar el punt i final a aquesta primera edició de la Setmana de la Mobilitat amb la Festa de l’Educació Viària. Es tracta d’una cita anual en què hi estan convidats els alumnes que realitzen regularment les classes i activitats que duu a terme la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. En total, es van aplegar més de 400 nens i nenes que no es van voler perdre els jocs, activitats i altres atractius de la festa.

Totes les activitats es van programar amb l’objectiu de fomentar la seguretat viària entre els més joves. “Com cada any, aquesta festa serveix per transmetre d'una manera lúdica els valors de la seguretat viària”, concreta el regidor Jaume Oliveras, qui en el transcurs de la Festa de l’Educació Viària va agrair la implicació i participació dels diversos cossos de seguretat, de salvament i formats per voluntaris, així com de les diverses empreses que donen suport a la iniciativa. El punt i final de la Festa, molt esperat pels nens i nenes, va ser el sorteig de dues bicicletes i de material escolar entre els nens i nenes que van assistir a l’acte.