dimecres, 31 de març del 2010

ELS JOVES DE PALAU I DE PLEGAMANS

Quant durant el passat mes de desembre es va plantejar la darrera remodelació de govern, pel que fa a la redistribució de responsabilitats entre regidors, vaig pensar, per una banda, que això de Joventut potser ja no anava amb mi, per una simple qüestió d'edat, i per una altra, perquè pel fet d'ostentar responsabilitats en Governació, tant lligat a la Policia, i Joventut potser no acabava d'ésser del tot compatible.

Doncs, res del que va comportar aquest pensament inicial ha tingut a veure amb la realitat. I és que, pel que es refereix a les presumptes incompatibilitats entre ambdues delegacions de Governació i Joventut, el que ha suposat és que el treball en favor del civisme, la proximitat amb els grups de joves, diguem-ne, un poc desarrelats o desatesos pel seu entorn social, cultural o familiar, i el fet d'observar amb claredat com situacions reiteradament denunciades per la societat no requereixen una solució policial sino un important treball de mediació i ajuda, no ha fet més que enriquir encara més la millora en la coordinació i col·laboració positiva i transversal entre les diferents àrees afectades.

En quant a l'edat, no diré ara tot allò de: si ara em sento jove, que si ara em poso a la seva pell, etc. Però sí que diré amb tota la contundència de que sóc capaç, que de tots els col·lectius i, fins i tot àrees municipals que conec, tot el que es refereix a la Joventut ha suposat una extraordinària i molt grata sorpresa, no tant per la seva gran vitalitat, que també, sino pel seu tarannà, per la seva capacitat d'organització, per la gran responsabilitat que demostren en totes les seves activitats i iniciatives i perquè saben millor que ningú, que són observats d'aprop pels adults i necessiten demostrar que aquest no és un món dels grans sino de la gent que treballa, que s'engresca, que té iniciativa, que disposa de voluntat i convicció i, sobre tot, que sap perfectament on va i el que vol en cada moment.

Ells entenen més que ningú el significat d'una paraula, d'un compromís, d'un dret i d'una obligació. I per això, no entenen res que no sigui l'escrupulós compliment de la paraula donada i la lleialtat entre les persones.

Que això és així ho demostra la seva gran capacitat d'organització com per exemple, la darrera Palauçotada que va tenir lloc el passat dissabte dia 27 de març als jardins de Can cortès.

Feia goig de veure aquell munt de jovent lliurat a fer possible que tot sortís segons les seves previsions. Impecable!, tiquets, aquí les begudes, allà els calçots, cadascú amb la seva feina, fent que tot sortís a la perfecció.

què us puc dir també del Mulla't proposant el seu programa per a la propera Festa Major, o dels diferents cursos i activitats que ells mateixos organitzen a l'Escorxador, o de quina manera tant exemplar es cogestiona l'espai jove o la pròpia pàgina web de l'Escorxador.

de veritat són un autèntic exemple a seguir. I no estan sols en això; ja que les tècniques i personal de l'àrea de Joventut són un autèntic luxe de persones, exemple d'organització, funcionament, coordinació i assoliment de tots els projectes endegats!

Demano que tots els departaments municipals prenguin com a exemple a seguir en el seu treball diari la manera de fer de l'àrea de Joventut!

Estic molt content: Som l'ajuntament que es posa com a exemple arreu pel que fa a la manera de cogestionar amb els joves, som l'ajuntament líder en quan a l'aposta per l'Educació Viària realitzada per la seva Policia Local, i finalment, som l'ajuntament també capdavanter a catalunya en matèria de tramitació electrònica d'expedients. què més puc demanar a les meves àrees?