dimarts, 4 de maig del 2010

RÀDIO PALAU TORNA A EMETRE

És cert. El proper dia 9 de juny farà exactament dos anys que Ràdio Palau va haver de deixar d’emetre per raons absolutament alienes a la voluntad de l’ajuntament.

Aquesta és una afirmació que hi ha a qui no li interessa sentir. Però, per moltes voltes que se li vulgui donar, la realitat és aquesta i cap altra.

La ràdio municipal va haver de ser clausurada, o com es vulgui dir, per raons, legals, tècniques i, sobre tot, per a garantir la seguretat de les persones que hi treballaven Així com les que hi accedien.

Qui vulgui pensar que el que aquest govern pretenia era tancar l’emissora sense més, està en el seu absolut dret a fer-ho, però, l’evidència actual és que Ràdio Palau torna a funcionar, que Ràdio Palau es torna a sentir a les ones del nostre poble i que en ben pocs mesos, esdevindrà una nova referència informativa i de comunicació entre els ciutadans palauencs i plegamanins Així com entre l’Ajuntament i les institucions i entitats del poble i la ciutadania.

No cal recordar ara, doncs han estat moltes les ocasions en les que això ja ha estat expressat, provat i justificat, el per què del tancament de l’emissora. Una ràdio del tot il•legal, amb amenaça del govern central de procedir a la seva clausura definitiva, retirar la freqüència i prohibir-nos cap altra projecte d’emisió en modulació de freqüència. O que l’emissora no disposava ni tant sols d’un projecte tècnic adequat i legalitzable. O que l’edifici patia Greus deficiències estructurals a causa d’una avançada al•luminosi; havent-se reparat l’immoble en la seva totalitat, i en el que durant aquest mes de maig es procedirà a traslladar-hi els serveis socials i entitats de carácter cívic i social, tant necessari per a les persones amb pocs recursos, que en temps de crisi veuen augmentades les seves demandes d’ajuda i col•laboració.

Ara, tot just hem acabat les obres de la nova emisora municipal ubicada en una planta baixa, i per tant, amb total accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda, al costat mateix de la sala polivalent. Així, aprofitant l’espai perquè també es disposi d’una part destinada al personal de l’àrea de Comunicació, aconseguirem gaudir ben aviat d’una emisora moderna, plural, oberta i al Servei de tots, que doni resposta a les demandes socials en matèria informativa i de difusió de la realitat social, asociativa, esportiva, etc, de la nostra vil•la.

Aquesta ràdio, que també emetrà per Internet, que podrà gaudir d’un Servei de ràdio a la carta amb l’objectiu d’adaptar-nos als nous temps i fer que la gent pugui escoltar el seu programa preferit quan vulgui, com vulgui i on vulgui.

De moment, ja disposem, mitjançant l’oportuna convocatoria de la plaça del cap de la ràdio municipal, del nou cap o responsable, ocupant la plaça en propietat i complint Així amb tots els requisits legals per a un càrrec d’aquestes característiques. I ara caldrà anar cercant les persones i els mitjans que facin posible que mica en mica, i no més enllà de principis del mes d’octubre coincidint amb la celebració de fira Palau 2010, Ràdio Palau estigui en condicions d’oferir, com ara ho fa només emetent música les 24 hores del dia, de tenir una programació completa i estable, prou atractiva com per poder donar resposta a les necessitats comunicatives i de difusió del nostre poble; completant-se Així, un espai comunicacional propi de l’ajuntament extraordinàriament satisfactori integrat pel butlletí mensual Fem Poble, la pàgina web municipal i la de l’espai Jove l’Escorxador Així com les pantalles de televisió informatives instal•lades en diversos edificis i dependències municipals com també a l’exterior.

Felicitem-nos doncs, per la tornada a les ones de Ràdio Palau i recuperem aquella il•lusió col•lectiva que vaig tenir el goig de viure com a fundador i director de facto l’any 1989 quan fou creada.