divendres, 7 d’octubre del 2011

FIRA PALAU I L'ESTAND DE L'AJUNTAMENT

Abans de res, voldria felicitar molt sincerament a l'associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans per haver sigut capaços, com a organitzadors de la Fira Palau, de mantenir durant 30 anys de forma ininterrumpuda un esdeveniment de promoció comercial i cultural sense igual al vallès. Recordo quan, en els meus 17 anys fou creada per idea de l'aleshores Regidor de Comerç del nostre Ajuntament, i militant històric d'Unio Democràtica de catalunya al nostre poble, Jordi Oliver. De vegades les coses surgeixen de la societat civil, però en aquest cas cal recordar amb goig i rendir el degut homenatge a qui fou l'autèntic artífex de Fira Palau: l'amic i apreciat company Jordi Oliver Oliveras, amb qui, tot i no tenir cap lligam familiar, sí que en canvi compartim cognom. I en aquest punt també cal recordar al Regidor Josep vivancos Tarragó, successor com a regidor d'en Jordi Oliver i actual president de Convergència i del Casal de la gent gran a Palau, qui va mantenir l'esforç d'aquell ajuntament en la celebració d'aquest certàment comercial, junt amb tot un seguit de comerciants del poble, aconseguint el prestigi i consolidació que s'evidència any rere any. I no puc pas oblidar-me del grapat d'anys que el meu propi pare, Jaume Oliveras Planellas, en fou el president, desenvocant en la definitiva organització per l'Associació de comerciants actual, a qui també vull felicitar de forma molt sentida pel fet d'haver complert ja 25 anys del seu neixement com a entitat legalment constituïda amb l'àngel Marsal al capdavant.

Com tot en aquest món, la fira Palau ha tingut els seus moments més pròspers i d'altres menys. Però, el cert és que mantenir l'organització, per a un poble que des que la va veure néixer ha passat de cinc-mil a quasi quinze-mil habitants, adaptant-se en cada moment a les necessitats i exigències de la població, té un gran mèrit que només la història comença a saber valorar de forma adequada.

Després que en els darrers anys Fira Palau hagi experimentat un creixement i desplegament del tot espectacular, enguany hem tingut la sensació que la crisi econòmica global pot haver reduït, per una banda el nombre d'expositors, i per una altra el nombre de públic assistent. Però, és aquí on es demostra la força de la nostra gent, fent que els baixons, com els actuals, puguin esdevenir autèntiques oportunitats per emprendre noves iniciatives que ens facilitin la sortida del sotrac i així, un cop superats els pitjors moments, en poguem sortir enfortits en benefici dels comerços, les empreses i per tant, dels usuaris, consumidors, treballadors i població en general.

Finalment, voldria referir-me a l'estand que el nostre Ajuntament, i per tant l'actual govern, ha presentat als vilatans del municipi. Un estand que en els darrers anys ens haviem acostumat a que fos d'autèntic servei a la població, amb persones dels diferents àmbits d'actuació municipal informant dels serveis i prestacions de l'administració palauenca, etc. en canvi, ens hem trobat amb un estand desangelat, sense gaire contingut, sense personal tècnic que informés a les persones que s'hi acostaven, sense presència dels responsables polítics per atendre a la gent i informar de la seva futura planificació...; en definitiva, un estand que volia ser una petita però frustrada còpia del que havia estat en els darrers anys, amb la biblioteca mòbil com a única activitat per als més petits, sense promoció de la tant prestigiada internacionalment Educació Viària impartida pel Caporal Rafael Reina, ni res que s'hi pugui assemblar.

Realment però, em satisfà observar com el poc que es promocionava era, com no podia ser d'una altra manera, obra de l'anterior govern. resulta que ara s'en adonen que estem reciclant més que ningú i que el sistema de recollida d'escombraries porta a porta és inmillorable, resulta que han descobert un transport urbà i interurbà al que hi hem de buscar millores de tarificació per algunes situacions de persones necessitades o desprotegides econòmicament, etc. I tant parlar del POUM, resulta que va i exposen exactament el mateix que l'anterior govern va deixar consensuat i a punt per ser aprovat, que ja es va exhibir en la fira Palau de l'any passat.

Això sí, sense la tant reclamada participació, ni consulta al Consell Municipal de comunicació, el que corria més pressa era fer palesa la nova imatge del govern amb el nou emblema, els seus obsessionats colors i sobre tot el P-siP! Que quedi clar que feina en faran poca però que volen vendre imatge. Doncs això: només imatge i res de contingut!