dilluns, 17 d’octubre del 2011

NO TOCARAN RES DEL CARRIL BICI!

Fa pràcticament un any i tres mesos que es va posar en funcionament el tant denostat Carril Bici. Dic denostat pels qui ara ocupen el govern municipal i que tant es van omplir la boca en el sentit: que l'eliminarien, que en farien un de nou que no afectés tant al centre del poble, que farien la famosa participació ciutadana per fer-hi modificacions substancials, etc. ara, haurem de veure, a l'hora de la veritat, tot plegat en què es converteix.

I el passat dijous dia 6 d'octubre, en unes declaracions fetes a Ràdio Palau, el regidor de l'àrea sr. Pedro Sánchez ja va donar les oportunes explicacions al respecte. veureu que la conclusió clara és que no hi tocaran res més enllà de petits retocs de caire estètic.

abans de comentar les minses modificacions a portar a terme, cal recordar que el carril bici no va costar ni un sol euro a l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ja que els diners procedien dels fons estatals que, a més, eren condicionats a projectes d'aquestes característiques i que, per tant, només es podien gastar en això i no en altres finalitats que la demagògia socialista deia que considerava més prioritàries o perentòries. també hem de considerar que el projecte fou elaborat íntegrament per tècnics de la Diputació de Barcelona, i val la pena recordar que aquesta institució estava governada pel PSC. que també es va treballar colze a colze amb els veïns de les zones afectades i que el rebombori provenia únicament dels partits que estaven a l'oposició, ara al govern. I també es fa necessari recordar el fet que aquest carril, que fomenta l'us de la bicicleta entre els palauencs i els plegamanins, enllaça a la perfecció tots els centres escolars, l'ambulatori, can Cortès i l'Ajuntament.

Ara, com que era un projecte tant dolent, tot i haver-lo redactat uns tècnics d'aquella Diputació socialista i no haver costat un sol euro al poble, i com que van fer tanta demagògia irresponsable, es veuen en la necessitat de fer alguna cosa sense que en realitat suposi cap canvi important.

Diu el sr. Sánchez que en el Carril Bici hi ha hagut un total de sis accidents en un any i tres mesos. Tots ells consistents en persones grans que havien ensopegat amb el cautxú que delimita la calçada, i també com a conseqüència de creuar el carrer per un lloc inadequat. doncs, la solució és retirar el cautxú, tot i que els accidents van tenir lloc durant els tres primers mesos d'implantació d'aquest carril.

també ens informa que posarà més pilones en zones escolars com el C. folch i Torres per evitar que els vehicles a motor l'invadeixin. Però, resulta que es contradiu afirmant que, al mateix temps, convertiran aquestes vies en Zones 30. A veure; en què quedem: o bé fa zona 30, i per tant retira totes les pilones, o bé posa pilones i no fa Zona 30!
Però, la contradicció encara és més flagrant quan observes que, amb la llei a la ma, és del tot il·legal fer zones 30 davant d'una escola, i és que, la velocitat en els carrers propers a centres escolars mai pot superar els 20 quilòmetres hora!

Finalment, manifesta que tot plegat suposarà un cost d'entre dos mil i tres mil euros per a l'ajuntament. aquests sí que són diners del poble llençats només per pagar la irresponsabilitat comesa constant oposició!
Havien de fer alguna cosa, i ja ho sabem: no faran res! El que segur no farem nosaltres és anar a veure determinats veïns per organitzar-los caçolades que no van enlloc, i que al final, t'acaben venint a veure per demanar-te disculpes i expressar-te que han estat clarament manipulats!