dimarts, 3 de juliol del 2012

I SEGUEIXEN RECOLLINT FRUITS!

El passat divendres s'innauguraven els bucs d'assaig a l'espai Jove l'Escorxador. Ahir dilluns la Diputació de Barcelona lliurava oficialment a l'Ajuntament l'Estudi sobre Camins Escolars.
Tot procedent del treball realitzat per l'anterior consistori palauenc. Els bucs d'assaig, encara que escoltem un discurs intencionat políticament consistent en fer veure que és un projecte provinent d'una iniciativa política de l'any 2005, la veritat és ben diferent. L'Espai Jove l'Escorxador sí que és fruit d'aquella iniciativa, d'una voluntat política i d'uns processos de participació amb els joves del nostre poble. L'escorxador fou construït i degudament habilitat de tal manera que l'any 2009 fou innaugurat, no sense abans haver hagut d'executar multitud d'obres, adequacions i reparacions sobre el projecte inicial, per haver-hi detectat a temps tot un seguit de defectes de tota mena: estructurals, d'inundabilitat, de manca de determinades previsions en la distribució de l'espai, etc. No només això, sino que la no eliminació de les construccions adjacents posaven en greu perill la construcció principal de l'equipament, tal i com es va demostrar amb l'incendi perpetrat en una d'elles al juny del 2008. Per aquesta raó, foren enderrocades aquelles antigues construccions i deixat l'escorxador en perfectes condicions per a la seva definitiva i exitosa posada en funcionament.
 
El projecte de l'Escorxador calia executar-lo en dues fases. La segona, per una senzilla qüestió de disponibilitat econòmica, consistia en un nou edifici a aixecar al costat mateix de l'actual equipament jove en el que s'hi albergaria, entre d'altres, bucs d'assaig, sales d'actuacions i espais de lleure i trobada per als nostres joves. El projecte mai s'ha arribat a redactar, tot i que, essent jo mateix regidor de Joventut, ens vam plantejar la possibilitat de destinar els diners existents i els que es podien obtenir de la generalitat a encarregar un projecte arquitectònic en base als plantejaments efectuats pels mateixos joves en diferents jornades participatives organitzades a l'efecte. Però, al final, vam tenir la idea de destinar els diners i esforços a la construcció d'uns bucs que, després de visitar-ne alguns en altres poblacions com Salt, han resultat ser els ara innaugurats.
 
Més de cinquanta mil euros és el que vam aconseguir de la secretaria de Joventut de la Generalitat. I aquí els tenim. de fet, ja els vam deixar construits al final del nostre mandat. També vam deixar fet el corresponent procés de participació dels joves que toquen en diferents grups musicals del poble per tal d'acordar la mecànica i normativa en l'us dels bucs així com l'establiment dels preus públics que ara s'han aprovat des del govern. Vam deixar fetes les previsions d'equipament dels mateixos amb bateria, amplificador per guitarra elèctrica i equip de veus tal com ara ja s'ha proveït. Els han anomenat Galliner, i em sembla molt bé. Han acordat constituir una plataforma musical per fer encara més participatiu l'us dels bucs i optimitzar-los adequadament. Felicitem-nos per la seva posada en funcionament, encoratgem al regidor Tinoco en fer que això no es devalúï, i felicito també a l'amic Dani Serrano, president de la Descoordinadora, qui, de ben segur, sabrà crear les sinèrgies necessàries entre el jovent per treure'n tot el rendiment possible!
 
Pel que fa a l'estudi sobre els Camins Escolars, què dir-vos que no expressés ja dies enrere. Vam posar tres mil euros damunt la taula, vam fer participar a totes les escoles a excepció de les que la Diputació socialista d'aleshores no va voler, com la Marinada, l'Institut i les Escoles Bressol, però ja tenim un full de ruta que ens permetrà iniciar les actuacions pertinents per fer els desplaçaments dels nens i nenes de Palau-solità i Plegamans als seus centres escolars, més sostenibles i segurs!