dimarts, 24 de juliol del 2012

PER ANAR FENT BOCA PEL PROPER DIA 7 DE SETEMBRE

Amb motiu de la celebració de la propera Diada Nacional de Catalunya, Convergència i Unió de Palau-solità i Plegamans portarà a terme el tradicional pà amb tomàquet als jardins de la masia de can Cortès. Donat que enguany la Diada de l'Onze de setembre s'escau en un dimarts, s'ha considerat oportú organitzar el sopar en qüestió el divendres dia 7 a partir de les nou del vespre.
 
Enguany comptarem amb la presència de l'alcalde de Vic, Diputat per CiU al Parlament de Catalunya, president de l'associació de municipis per la Independència i bon amic, Josep Maria Vila d'Abadal. esperem que, com va passar el 17 de juliol amb en Ramon Tremosa, també es puguin reunir més de 200 persones per tal de sumar-nos a la causa independentista.
 
Reprodueixo a continuació l'entrevista publicada ahir en el Singular Digital.cat per anar fent boca:
 
Creu que el govern espanyol intentarà eliminar les autonomies?
No. És impossible que ho faci. El que sí que voldrà fer és recentralitzar l'Estat de les autonomies, treure competències. Voldrà deixar-les en parlaments simbòlics de regions espanyoles, i a nosaltres ens podrien fer anar darrere. Però no els ho deixarem fer.

L'autogovern de Catalunya corre perill?
En el sentit que nosaltres voldríem, sí. Hem de ser molt conscients que s'aprofitarà la crisi per fer accions des de Madrid per treure competències al govern català.

En la segona assemblea de l'AMI van acordar créixer fins a representar un 60% de la població catalana per impulsar llavors un referèndum d'autodeterminació des dels Ajuntaments. En quin temps preveuen aconseguir-ho?
Ara ens falten una sèrie de poblacions que aniran entrant amb un degoteig, com fins ara. Sobretot ens falten les grans ciutats. I aquí és on hi ha la dificultat de com ho fem i quan. Jo crec que sí que hi entrarà alguna ciutat gran, però no m'atreveixo a dir quan serà.

Quines accions faran per assolir aquest objectiu?
Primer volem fer créixer l'independentisme a nivell de la població, juntament amb les altres entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). I també, anar a veure les grans ciutats. Quan tinguem el pes i l'autoritat de tenir una gran majoria de municipis de Catalunya, farem el pas següent.

Encara està el 2014 en el seu pensament?
Sí, i tant. Hem d'arribar-hi. En un any i mig hem d'aconseguir tenir aquest 60%. A més, hem d'explicar què és l'Estat propi als catalans, als espanyols i a Europa. Això s'ha de fer abans de la consulta, perquè aquesta sigui eficaç.

Realment creu que si es fes un referèndum ara, guanyaria el Sí?
La cosa està empatada. Hem de treure una enquesta que doni més del 50% a favor de la independència. Entre un 65 o 70%. Jo crec que això està evolucionant i ens hi hem de posar a fons. Ens ajuden les circumstàncies. Les ganes que té el govern espanyol de recentralitzar tota l'administració ens està ajudant a fer créixer l'independentisme.

Sembla que les relacions amb Convergència agafen força, no?
Sí. Hi ha bona relació, tant amb Convergència com amb ERC. Hi ha una bona simbiosi, i donen suport clarament tots dos al projecte. Hi ha una majoria de diputats que estan a favor d'aquest projecte, i de treballar des dels municipis per fer créixer l'independentisme. A més de fer aquesta primera consulta que no serà vinculant, però sí que serà determinant.

Hi ha millor relació amb CDC i ERC que no pas amb Unió?
Sí… Amb Unió no n'hi ha. No hi van enviar a ningú. La direcció va ser convidada, però el comitè de govern ja va dir que recomanava l'abstenció i que els seus alcaldes i regidors no s'hi impliquessin. De totes maneres, hi ha alcaldes d'Unió que sí que ho han fet. Però com a partit es mostren escèptics. Ells es refugien en la confederació d'Estats…

Vostès defensen un concert econòmic que doni total independència fiscal a Catalunya, i demanen al govern del president Mas que no afluixi. De veritat creuen que és possible aconseguir-ho?

No sé si és possible o no. Però, el que hem d'intentar és que sigui aquest concert. Tota la resta seran passos inútils.

No és una utopia?
Sí que ho és. Però tenim molt clar que si no aconseguim això haurem d'anar a consagrar un Estat propi. I això no ens ho han de donar, sinó que ens ho hem d'agafar, perquè és un dret que tenim com a poble.

Què és més fàcil, la independència o el pacte fiscal?
Molt més fàcil la independència. És més viable tenir la independència que no pas el concert econòmic en aquests moments. El pacte fiscal ens l'ha de donar Espanya, i la independència no.

Després de la segona cimera pel pacte fiscal, podríem dir que està perdut? Si no ens posem d'acord aquí, com ho presentarem a Madrid?
Aquí tenim l'acord entre CiU, ERC i ICV. Aquests partits tenen una majoria parlamentària suficient, i per tant, poden anar a Madrid i portar-lo. A més, crec que val la pena fer-ho encara que no hi hagi cap possibilitat. És una qüestió de pedagogia, i d'ensenyar les cartes. I partir d'aquí, ja no ens podran dir que no ho hem provat tot. No ens podran dir que som un país egoista, perquè hem intentat estar amb Espanya de totes les maneres.

Com està després del congrés d'Unió, en el qual va perdre davant Josep Antoni Duran?
Molt bé. Ahir vam estar reunits amb tot el grup que forma aquest corrent intern. L'hem de crear formalment i buscar-li el nom. Bàsicament volem defensar la democràcia interna del partit, que el militant tingui més veu dins Unió… I fer un viratge cap al sobiranisme com a model. Som bastants, i ara farem reunions territorials i anirem creixent.

Està satisfet, malgrat tot, amb el resultat obtingut el passat congrés?
Sí. Va ser un 20% dels delegats, jo crec que està bé. És suficient per demostrar que existim. És molt difícil ser l'alternativa a l'aparell d'un partit… Per tant, estem satisfets i contents, i hem de seguir treballant.

Ja sé que encara queda molt… però es tornaria a presentar com a líder d'Unió?
No t'ho sé dir. Jo crec que del grup s'ha de presentar algú. No es tracta de derrotar en Duran i Lleida, sinó de canviar el partit. Si ell canviés la seva visió, jo també li donaria suport.