dimarts, 23 d’abril del 2013

COORDINADORA LOCAL PEL PROCÉS D'INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Avui és Sant Jordi, i em ve de gust parlar-vos d'aquesta iniciativa sorgida de la voluntat d'un bon grapat de palauencs i plegamanins encaminada a anar organitzant tot tipus d'actes a Palau-solità i Plegamans que ajudin a entendre a tothom la necessitat que Catalunya camini d'una forma decidida cap a la construcció d'un nou estat independent d'Europa.
 
S'han ajuntat l'ANC del nostre poble, a més de CiU i ERC junt amb molts d'altres ciutadans anònims disposats a lluitar pel que, en aquests moments, uneix a la gran majoria de la societat catalana: el sentiment independentista! I es tracta d'organitzar, xerrades, taules rodones, àmbits de reflexió diversos on es doni a conèixer, es debati i treballi per la consecució del fi pretès.
 
El primer acte va tenir lloc dijous passat, amb l'auditori de la masia de can Cortès ple de gom a gom, i on va assistir com a convidada la flamant Premi Gaudí d'Honor 2013, l'actriu Montserrat Carulla. A banda de presentar el seu darrer llibre, va emocionar als assistents amb la declamació d'alguns versos patriòtics a banda de la lectura d'un article periodístic on es reflexionava en profunditat sobre la necessitat que Catalunya esdevingui un nou estat independent. Amb parlaments de presentació i comiat per part de representants dels tres grups que conformen la coordinadora, i amenitzat tot plegat amb la interpretació excel·lent de cançons patriòtiques així com el nostre himne nacional, per part de la Societat coral la Unió de Palau-solità i Plegamans que acaba de celebrar els seus noranta anys d'existència.
 
Cada mes tindrà lloc un acte durant els propers mesos. Hi participaran persones procedents de diferents àmbits: cultural, artístic, polític..... Tot, perquè al 2014 poguem decidir tots plegats lliurement si volem que Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa.
 
Moltes felicitats a tots en el dia de Sant Jordi! Llibre, Rosa, i Estelada al balcó!