dijous, 11 d’abril del 2013

EL GOVERN DEL NOSTRE AJUNTAMENT S'AVERGONYEIX D'EXHIBIR LA BANDERA DE CATALUNYA

Hem deixat passar un temps (no fos cas que es tractés d'algun problema puntual), però no. El que ara diran no ho sabem, però el cert és que, durant l'anterior legislatura, tot i governar amb el PP, es va col·locar  una gran senyera al Castell de Plegamans, visible des de tots els indrets del territori de Palau-solità i Plegamans. Sí que, de forma puntual, per raó de la seva neteja i/o reparació, es retirava un o dos dies per tornar-la a posar d'immediat.

Ara ja fa exactament un mes que la gran senyera del castell no hi és. Què ha passat? Ho hem preguntat en diverses ocasions. No hi ha resposta en cap sentit. La bandera no hi és i ningú s'ha queixat encara. Què vol dir això? que tant ens fa si hi ha o no el nostre símbol nacional en un lloc ben destacat de la vila? que la gent no se n'ha percatat? Hi ha algú disposat a reclamar que es torni a col·locar? existeix alguna entitat disposada a lluitar per aquesta qüestió al nostre poble?

És evident que si això segueix així, des dels grups municipals de CiU i ERC haurem d'emprendre alguna iniciativa en forma de moció al plenari per demanar la recuperació de la gran senyera del castell. Però, veient com s'actua en d'altres municipis veïns, com és el cas de Caldes de Montbui on hi viu l'alcaldessa de Palau, i on, per subscripció popular l'Ajuntament ha instal·lat una gran Estelada a l'entrada del poble, crec que nosaltres, seguint els passos del que demana la nostra societat d'una manera cada vegada més majoritària, i considerant que el Ple de l'ajuntament ha aprovat la Declaració d'Independència el passat mes de setembre de 2012, així com la de Sobirania del Parlament de Catalunya del 23 de gener passat, caldrà instar la seva col·locació a les entrades de Palau-solità i Plegamans.

Pensava però, que la desaparició de la gran senyera del Castell era l'únic senyal d'avergonyiment de la catalanitat del govern municipal. Però, resulta que, al balcó de l'Ajuntament, la bandera catalana és d'unes dimensions molt inferiors a l'espanyola! Creieu que hem de seguir així? qui n'és el responsable? No crec que hi tingui a veure ni el regidor Miquel Rovira ni els dos regidors d'ICV pel que conec de les seves conviccions. Però, si us plau: que qui li correspongui faci el que calgui per recuperar la normalitat en quant a l'exhibició dels nostres símbols nacionals!

Volem la gran senyera al castell. Volem una bandera catalana al balcó de l'ajuntament, igual o més gran que l'espanyola de la Sra. Llanos de Luna. Posats a demanar, quan vulguin, poden retirar l'espanyola, posar-hi al seu lloc l'estelada, i fer cas del que, d'una forma majoritària, demanda el poble!