divendres, 27 de setembre del 2013

PLE SETEMBRE 2013: MITJA HORETA I CAP A CASA!

Quan algú em pregunta de què serveix això de la Junta de Portaveus, que es va incorporar al ROM en la seva nova redacció durant l'anterior legislatura, li contesto que, per agilitzar els plens, per deixar tancats acords i evitar debats innecessaris, per consensuar propostes, declaracions institucionals i molt més. Però, diguem'ho tot, això és així perquè l'oposició vol que sigui així. Quan hi ha una oposició que va en contra de tot, que tot ho vol qüestionar i que no està disposada a consensuar res, aleshores la Junta de Portaveus perd tot el seu sentit.
 
I ahir, en el ple ordinari de setembre, cinc punts són els que el govern va posar damunt la taula:
 
Per començar, vam aprovar la convocatòria pública perquè els petits emprenedors puguin sol·licitar, fins el proper vint de novembre, els microcrèdits per un màxim de mil euros a retornar amb quatre anys i destinar-los a poder crear la seva pròpia empresa. Vam aprovar el reglament, a proposta de la Diputació com a tants altres municipis pel juliol, i ara tocava aprovar la convocatòria. També vam donar conformitat al conveni que cada any es renova sobre el transport urbà amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'entitat metropolitana del transport, mantenint el servei que vam crear durant l'anterior legislatura i que el regidor Pedro Sánchez tant bé s'encarrega de garantir i potenciar. Un altre punt a aprovar foren les dues festes d'àmbit local per a l'any vinent: el dilluns de la segona Pasqua, dia 9 de juny, i el dilluns de la Festa Major, dia 1 de setembre. Un altre punt, fou el relatiu a que Palau s'adhereixi als plans d'ocupació que la Generalitat, juntament amb les entitats municipalistes de Catalunya i els sindicats majoritaris, han creat, i d'aquesta manera es podran oferir quatre nous llocs de treball temporal al nostre poble.
 
Finalment, les nostres mocions. Tant la conjunta amb ERC relativa a homenatjar a Vicenç Albert Ballester, creador de l'estelada i destinar-li un espai públic a Palau, que fou aprovada amb els vots de CiU, ERC i ICV, l'abstenció de la Veu i el PSC i el vot en contra del PP. La que es referia a expressar el nostre rebuig al pla hidrològic presentat per l'estat espanyol, que va ser aprovada pels quinze vots favorables de tots els grups a excepció dels dos regidors del PP que ho van fer en contra. I, en relació a la moció d'adhesió a la nova Declaració de Mequinensa per la qüestió del LAPAO, també fou aprovada per tothom a excepció del PP que hi va votar en contra.
 
El ple es va acabar aquí. Això sí, nosaltres van tornar a fer les nostres preguntes que reproduïré en un altre post; moltes d'elles relatives a les al·legacions formulades al POUM, que sembla que, al final, han estat un total de 162. I una curiositat: vam preguntar per una despesa de 1363 euros per l'edició d'un video sobre el POUM. Va dir la regidora Marcuello que aviat serà presentat i que servirà per desmentir moltes falsedats que s'han publicat sobre el POUM. Estarem a l'aguait!