dimarts, 13 de maig del 2014

EUFÒRIA MEDIEVALERA

No us podeu pas imaginar com n'estic de satisfet de veure als membres de l'actual govern municipal presumint i mostrant-se orgullosos de l'èxit i consolidació del Mercat Medieval, del que aquest passat cap de setmana se n'ha celebrat una nova edició.
 
I és que, dona la sensació que vulguin fer veure a la gent, (i la gent no és pas tonta), que l'actual format del Mercat Medieval hagi estat ideat per ells, i que, gràcies a ells, cada any es vagi consolidant i multiplicant per no sé quant els visitants a aquesta fira.
 
No sé qui és el comptador de visitants, però em crida molt l'atenció observar la seguretat amb la que els regidors s'expressen dient que, per exemple, el dissabte van passar més de quinze mil persones pel Mercat Medieval i que diumenge van ser deu mil. Qui ho compta? Com ho compta?
 
El que sí sé, és que, amb el gran canvi de format experimentat a partir de l'any 2009, durant les tardes del dissabte i el diumenge de la fira, els carrers han estat plens de gom a gom, i que l'èxit d'aquest format és absolutament inqüestionable!
 
Independentment del debat sobre partidaris i detractors de tallar l'Avinguda Catalunya, el cert és que, l'anterior govern liderat per CiU es va trobar amb un model de Mercat Medieval que, a banda de suposar un cost elevadíssim pel poble d'aproximadament 50 000 euros, es tractava de contractar una empresa forastera que portava comerciants i artesans forasters i que es muntava només pel voltant del Castell. El nou govern al 2007 va considerar que una despesa tant desorbitada no tenia cap mena de justificació sino es feia perquè també els nostres comerciants i entitats en sortíssin beneficiats. I aquesta fou la raó per la qual, ja no només vam tenir una petita fira pels voltants del Castell, sino que, acostant-la al centre del poble, molts comerciants de Palau hi van participar activament, i no només això, sino que s'hi va implicar moltíssim a les nostres entitats les quals, com sempre, van respondre d'una forma motivada i entusiasta.
 
Cal recordar també ara a tots aquells qui, o bé des de la mala pràxis política, o bé des dels grans titulars, van criticar fins a límits extrems la construcció del parc de can Linares, l'enderroc d'uns galliners en molt mal estat i l'adequació d'un espai que ara resulta molt útil, i que, potser per això, no es fa tant necessari el tall de l'Avinguda Catalunya. Tot i això, ja sabeu quin és el debat o la raó de tallar o no aquesta via, i això ho podem deixar per una altra ocasió, ja que, tard o d'hora s'haurà d'afrontar un debat molt aconsellable sobre la necessitat o no que aquesta via segueixi com a carretera o, en canvi, la volem com un carrer més de la vila, amb les conseqüències que tot plegat comporta.
 
El fet d'haver construït l'anterior govern un parc com el de can Linares, suposa que es disposi d'un espai extraordinari per a les activitats d'aquesta fira i d'altres esdeveniments, i que es pugui evitar l'ocupació de la carretera tot i ocupar part important del carrer del Castell enllaçat amb el carrer Sant Lluís.
 
Malgrat tot, hi ha una evidència; i és la reducció important de comerciants del nostre poble en comparació a les anteriors edicions. I, com ells mateixos reconeixen, no és pas igual el calaix obtingut en l'actual ubicació que el que s'obtenia quan es tallava l'Avinguda Catalunya on les vendes eren molt superiors.
 
Així doncs, alegrem-nos que el Mercat Medieval es mantingui en els paràmetres de consolidació en els que el va situar l'anterior govern, i donem la benvinguda a tots aquells que, amb la mirada posada a la destrucció de l'adversari polític emprant tots els mitjans al seu abast, ara s'adonin de les bondats d'aquest format, i els animo a seguir treballant en la mateixa direcció, ja que l'objectiu perseguit no és pas que hi hagi molts visitants perquè beneficiïn a uns paradistes forasters (sigui dit amb tots els respectes), sino que a qui cal implicar i beneficiar és als nostres comerços i entitats; i això és el que es va aconseguir amb els canvis experimentats durant l'anterior legislatura, i que cal seguir potenciant i preservant. Per això, sempre gaudiran del nostre suport!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.