dimarts, 29 de setembre del 2015

AL COSTAT DELS NOSTRES JOVES!

NOTA DE PREMSA

 

Els joves en atur poden acudir a Palau Avança i l'Escorxador per aprofitar la Garantia Juvenil

 

Aquest matí s'ha presentat el programa d'abast europeu que ofereix feina, pràctiques o estudis en un termini de 4 mesos

 

Els joves d'entre 16 i 29 anys de Palau-solità i Plegamans que no tinguin feina ni estiguin estudiant poden entrar al programa de la Garantia Juvenil, una iniciativa d'abast europeu que es compromet a oferir-los feina, pràctiques o estudis en un termini de 4 mesos.

 

Les persones interessades en la Garantia Juvenil poden acudir a dos serveis al municipi per rebre informació i assessorament personalitzat i fer-hi els tràmits per entrar al programa. Les portes d'entrada són Palau Avança i l'Espai Jove l'Escorxador:

 

 

Presentació

Aquest matí ha tingut lloc a l'Escorxador la presentació d'aquest programa. Hi ha acudit un grup format per gairebé una desena de nois i noies, així com professors de secundària i personal tècnic de l'Ajuntament. Hi ha assistit Laura Navarro, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Ocupació i Empresa, qui ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha animat els joves a informar-se del programa i a utilitzar els serveis de l'Ajuntament per aprofitar-lo.

 

Tot seguit ha entrat en matèria Mònica Ortega, la tècnica especialitzada en la Garantia Juvenil que el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha destinat al municipi: "La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per atacar el problema de l'atur juvenil i facilitar l'accés al mercat laboral". Tal i com ha afirmat Ortega, per aconseguir això s'han creat "mesures i recursos a nivell formatiu i laboral". Amb tot, es vol fer un acompanyament personal a cadascuna de les persones que s'hi acullin per "proposar el recurs més adequat en cada situació".

 

Entre altres qüestions, Ortega ha explicat també que per entrar en aquest programa cal complir amb alguns requisits. "És possible que algú no els compleixi ara mateix però sí d'aquí a tres mesos", ha destacat, a més de recordar que és un programa que estarà en funcionament almenys fins al 2020. I és que algunes de les condicions exigeixen que la persona interessada en entrar a la Garantia Juvenil dugui un temps determinat sense estudiar o treballar.

 

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea finançada amb el Fons Social Europeu. A Catalunya s'implementa a través dels departaments d'Empresa i Ocupació i de Joventut de la Generalitat, així com dels consells comarcals i els ajuntaments.

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com