dimarts, 1 de setembre del 2015

HORTS URBANS, TAMBÉ PER ALS USUARIS DE SERVEIS SOCIALS

El 2 de setembre s'obre la convocatòria per apuntar-se al sorteig dels Horts Municipals

 

El termini per presentar sol·licituds s'acaba el 2 d'octubre

                            

El 2 de setembre s'obre el termini per apuntar-se al sorteig dels Horts Municipals que convoca l'Ajuntament. Es poden presentar les sol·licituds fins al 2 d'octubre. Se sortegen unes 70 parcel·les de 60 metres quadrats cadascuna, ubicades als terrenys municipals de Can Boada Vell. Les persones que n'aconsegueixin una la podran utilitzar durant 3 anys amb la possibilitat de prorrogar el dret d'ús un any més.

 

Luisa Fernández, regidora de Medi Natural del consistori, explica que "les persones que no aconsegueixin una parcel·la en el sorteig formaran part d'una llista d'espera". Així, les persones inscrites podran aconseguir una parcel·la si hi ha guanyadors del sorteig que renunciïn a utilitzar-la o la deixin en desús durant més de 3 mesos.

 

Per participar en el sorteig cal presentar el formulari corresponent a l'Ajuntament. Poden optar-hi les persones que compleixin els següents requisits:

 

·         Ser persona física major d'edat.

·         No conviure amb cap altre usuari d'un Hort Municipal. Només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar (persones que conviuen en un mateix domicili).

·         Estar domiciliat i empadronat a Palau-solità i Plegamans amb una antiguitat mínima d'un any respecte a la data de presentació de la sol·licitud.

·         No disposar a títol de propietari, arrendatari o similar, de cap altre hort o terreny de conreu.

·         No haver estat privat d'una parcel·la d'hort municipal, previ expedient de revocació d'autorització

 

Les persones que guanyin el dret d'ús d'una parcel·la hauran de complir amb el Reglament d'ús dels Horts Municipals. Entre altres aspectes, s'estableix que han d'ingressar una fiança de 50€ que es retornarà quan finalitzi la llicència d'ús si no s'han causat danys o desperfectes. També que han de satisfer una taxa de 40€ per parcel·la i any.

 

En total, els Horts Municipals compten amb un centenar de parcel·les situades en dos camps que sumen uns 9.500 metres quadrats de superfície. Ara bé, només se sortegen unes 70 perquè "el 30% de les parcel·les s'adjudicaran des de Serveis Socials a persones i famílies amb necessitats especials", explica Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Socials.

 

L'Ajuntament ha hagut de trigar més temps del previst per convocar el sorteig per diverses raons. El projecte de creació dels Horts Municipals el va iniciar el govern de l'anterior mandat (2011-2015). El reglament es va aprovar a finals d'agost del 2014. Amb tot, per condicionar els camps calia esperar a l'aprovació definitiva del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que va succeir el 23 d'abril del 2015. En aquest punt es va optar per no engegar el concurs per no incomplir les limitacions legals vigents en períodes electorals. Un cop celebrades les eleccions del 24 de maig i constituït el nou govern municipal, és quan s'ha pogut continuar amb el projecte i convocar el sorteig.

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com