L'Ajuntament reivindica el seu compromís amb l'atenció a la infància
Avui es commemora el Dia dels Drets dels Infants
Amb motiu de la commemoració del Dia dels Drets dels Infants, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans reivindica el seu compromís amb "l'atenció a les persones, i en especial, amb els col·lectius més vulnerables com és el cas de la infància", afirma el regidor de Serveis Socials, Jaume Oliveras. "Tenim una convicció ferma en treballar activament per vetllar aquests drets fonamentals", sentencia.
En aquesta voluntat i compromís amb l'atenció a la infància, destaquen les aportacions i la gestió que es fa de diferents elements. "Treballem molt intensament, tot i no tenir les competències, en els ajuts de menjador per tal que cap nen es quedi sense un plat a taula o en el transport escolar", explica Oliveras. Però la principal tasca es fa des dels Serveis Socials del Consistori, on es treballa fermament en el suport a les famílies i en l'atenció a tots els infants que ho requereixen. "El nostre objectiu explica el regidor- és donar sempre resposta a les situacions de necessitat de les persones que, en aquest cas, són menors d'edat perquè són les més vulnerables. Hi ha casos en els que necessiten que el personal tècnic realitzi una valoració, actuació i atenció als infants que estan en risc de desemparament o en situació de desemparament".
En aquest sentit, el regidor valora molt positivament la feina conjunta que es realitza amb l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental, que porta treballant a la comarca més de 20 anys dins l'àmbit de protecció a la infància.
La convenció sobre els Drets de l'Infant
La Convenció sobre els Drets de l'Infant, aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, és el primer instrument internacional que reconeix els infants com a agents socials i com a titulars actius dels seus propis drets. Els seus 54 articles recullen els drets econòmics, socials, culturals, civils i polítics de tots els nens i nenes i les obligacions dels Estats que l'han signada. La serva raó de ser és garantir la protecció i el desenvolupament dels infants.
Els principis bàsics que guien el compliment de tots els drets són: No-discriminació, Interès superior de l'infant, Dret a la vida i Participació i concretament, el Dret a la Identitat, Dret al Joc, Dret a la comprensió i afecte, Dret a la protecció, Dret a la Salut, Dret a la Igualtat, Dret a la participació, Dret a la Pau i al Benestar, Dret de la petita infància a una atenció i cura adequada a les seves necessitats.
Tot i que nombrosos països posseeixen lleis que protegeixen la infància, molts no les compleixen. Per als infants, i especialment per als grups exclosos o minoritaris, això sovint significa viure en situacions de pobresa, sense llar, sense protecció jurídica, sense accés a l'educació, en situacions d'abandó, afectats per malalties que es poden prevenir.
La Convenció estableix el dret dels infants a ser infants, a no ser adults abans d'hora, a tenir un nivell de vida adequat i no haver de preocupar-se per l'alimentació, la salut o l'habitatge. Estableix que l'infant ha de ser estimat i protegit, que ha de poder dir el que pensa i el que sent, i que se l'ha d'escoltar i prendre seriosament.
El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus. |