dijous, 3 de març del 2016

LA BIBLIOTECA, AQUEST MANDAT!

L'equip de govern presenta l'espai on es projecta construir la nova Biblioteca Municipal

 

El regidor de Cultura, Jordi Pujol; la regidora de Projectes, Laura Navarro, i el regidor d'Urbanisme, Miquel Rovira, van presentar ahir a la tarda en roda de premsa el nou espai escollit per ubicar-hi la futura Biblioteca Municipal de Palau-solità i Plegamans. Estarà situada a l'avinguda Verge de Montserrat, on actualment hi ha les pistes de petanca. "L'espai ha estat escollit a partir de criteris tècnics. De les diferents propostes que teníem, és l'únic terreny de titularitat municipal, disponible, urbanitzat, qualificat urbanísticament com a equipament cultural i que està en el centre del municipi", ha explicat Pujol.  

 

En aquest sentit, el regidor de Cultura ha relatat que a principis de febrer es va fer una reunió amb la Diputació de Barcelona per presentar l'espai i "es van definir els criteris de com ha de ser el projecte segons la mida de la nostra població", diu el titular de Cultura. "La Diputació determina que per a una població com la nostra, l'edifici ha de tenir una superfície mínima de 1.324m2 de programa funcional", afegeix. "Ara el següent pas és la visita que la propera setmana ens faran des del Servei de Biblioteques de la Diputació a Palau per mostrar-los el terreny escollit", avança Pujol.

 

A banda del terreny, el regidor també ha explicat que ja s'ha demanat una entrevista amb el Director general de Patrimoni i Biblioteques del departament de Cultura de la Generalitat, Josep Boya, per tal de presentar-los el projecte i aconseguir part del finançament del nou equipament.

 

En aquesta línia, la regidora de Projectes, Laura Navarro, afirma que "trucarem a totes les portes que tinguem al nostre abast per demanar subvencions, des de la Generalitat fins als Fons Feder europeus. Volem aconseguir que l'impacte econòmic sobre els pressupostos municipals sigui el mínim possible".

 

La regidora manifesta que es tracta "d'un projecte prioritari per a nosaltres, i que s'inclou dins del Pla d'Acció de Govern amb l'objectiu de convertir l'avinguda Catalunya en un veritable eix urbà del municipi. En aquest sentit, volem que la biblioteca sigui un edifici singular que doni imatge a l'entrada del poble". Navarro també afegeix que el fet de tenir una parada de bus just al costat "és un factor molt favorable". "No descartem que també hi hagi un auditori i l'arxiu històric municipal, però això seria en una segona fase d'execució del projecte", amplia Navarro.

 

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Miquel Rovira, indica que "el projecte ja es va començar a treballar en el mandat anterior, quan el regidor d'Equipaments va demanar a la Diputació l'actualització del programa funcional de l'equipament, que era de l'any 2006". "A més, al maig de 2015 vam demanar a la Generalitat una subvenció de 109.968,30€, de la que només ens van donar 2.406,60€, als que ara hem de renunciar per poder començar a treballar en el nou projecte que engeguem", explica Rovira.

 

Trasllat de les pistes de petanca

El fet de projectar el nou edifici de la Biblioteca Municipal obliga també a planificar un nou espai on ubicar-hi les pistes de petanca. Rovira explica que "ja s'ha parlat amb la gent del club de Petanca i estan d'acord amb el trasllat. El nou espai escollit és just al costat de la nau de brigades, el que ens permetrà ampliar el número de pistes i oferir una zona totalment adaptada a la pràctica d'aquest esport".

 

Segons els preus aproximats i els terminis temporals amb els que treballa l'equip de govern, es preveu que el projecte pugui estar redactat en un màxim d'un any. El cost de la redacció d'aquest projecte pot estar al voltant dels 155.000€, dels que l'Ajuntament hauria de pagar com a mínim el 20%, és a dir, prop de 31.000€.

 

Pel que fa a la construcció de l'edifici, segons els estàndards fixats per la Diputació, es preveu un cost d'uns 3 milions d'euros, i un termini de construcció d'uns dos anys. És en aquest punt on l'equip de govern vol incidir especialment per aconseguir subvencions de tots els organismes i administracions possibles.

 

"Tots els criteris que demana Diputació són perquè la biblioteca formi part de la seva Xarxa de Biblioteques. Actualment, som només sis municipis de més de 5.000 habitants els que encara no disposem d'un equipament de biblioteca en condicions, i per això la Diputació ens considera prioritaris a l'hora de fer una inversió com aquesta", ha manifestat Pujol.

 

Per finalitzar, el regidor de Cultura ha detallat que ja s'ha començat a treballar en el Pla d'Acció Cultural, i un dels aspectes inclosos "és la creació d'un procés participatiu amb la ciutadania per tal de definir els serveis i les activitats que s'oferiran a la nova Biblioteca".

 

 


Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com