divendres, 11 de març del 2016

ÉL SÍ QUE SE LLAMMA JOSÉ LUÍS!

I és que, amb tota la problemàtica generada al voltant de les expulsions reals i les fallides referides a la formació política Ganemos Palau, m'ha vingut al cap aquella aparició estel·lar de qui en aquell moment ocupava el càrrec de Vicepresident de la Generalitat (o potser Conseller en Cap) Josep Lluís carod-Rovira, en un programa de la televisió pública espanyola en el que si en les intervencions els convidats s'allargaven més de 59 segons, desapareixia el micròfon i no podien seguir parlant. Doncs, recordo molt el dia en que en carod-Rovira hi va intervenir i es va haver de passar tot el programa dient allò de: "Yo no me llamo José Luís"! "Yo me llamo Josep Lluís"!
 
Doncs aquí, al nostre poble sí que hi ha un polític local que té clar que es diu José Luís. Però, diria que aquí acaba la seva convicció, al menys pel que fa a qüestions d'àmbit polític i social relatives al nostre poble.
 
Mireu, sempre m'ha agradat mostrar-me molt respectuós amb tothom. He preferit sempre no entrar en absurdes polèmiques, com per exemple no respondre a intents frustrats de provocació responent "Cartes Obertes" que només pretenen confrontacions i conflictes basats en escrits imaginaris, interpel·lant a situacions inexistents i volent conduir determinades situacions a debats o batalletes de pati de col·legi. En això no m'hi trobaran. I si tenen molta necessitat de trobar un adversari polític, els puc donar alguna idea, però a mi no cal que em busquin per aquestes coses.
 
Tornant al principi, com sabeu, el Regidor José Luís Heras encapçalava la llista de la formació Ganemos Palau. Després de les eleccions municipals de maig de 2015, en les que van obtenir dos representants (ell i la Luísa Fernández) va contactar amb nosaltres com a Grup, com suposo que correspon fer en aquest casos amb qui creus que pots arribar a acords. Ell manifestava amb grandiloqüència que el seu grup res tenia a veure amb Podemos o Podem, que es tractava d'un grup d'electors del poble sense cap vinculació o dependència externa i que, fins i tot estaven disposats a recolzar l'alcaldia per a CiU. El cas però, és que arribats a l'acord subscrit entre nosaltres i el PSC, ell es va afanyar a manifestar el seu interès a entrar a formar part del govern, tal com des de les formacions signants s'havia proclamat en el sentit que qui volgués i estigués d'acord amb el document d'investidura, podia afegir-se al pacte de govern municipal.
 
No cal que expliqui massa detalls sobre altres aspectes que, si és necessari ja comentaré algun dia. Però, sí que és ben cert que, al cap de tres mesos de treballar conjuntament amb la resta de membres de l'equip de govern, va comunicar-nos que la seva companya Luísa havia de deixar el govern ja que, el Consejo Ciudadano del seu partit, havia decidit que no complia amb les espectatives creades. Li vam haver d'explicar allò de que l'acta de regidor és personal i intransferible..., i tot plegat va anar a parar a una brutal campanya de desprestigi personal en contra de la regidora Fernández considerant-la com a trànsfuga si no tornava l'acta. I ja hi va haver qui, de forma entusiasta es va apuntar a la festa, sense tenir en compte que cadascú ha de conèixer primer els problemes de casa seva, i més val que no es fiqui on no li demanen.
 
Després d'haver proclamat en el ple municipal per part del regidor Heras que la seva companya era una trànsfuga i que calia que caiguessin sobre ella tots els càstigs divins i     terrenals, ara resulta que arriba una resolució de la seu central del partit Ganemos on no només s'expulsa de la formació al regidor Heras, si no que critica i rebutja la forma com ha actuat en tot aquest procés, culminant la resolució amb una declaració explícita en el sentit de considerar-lo un regidor Trànsfuga. I ara és ell mateix qui ha demanat passar a regidor no adscrit, (ja en tindrem dos juntament amb el Miquel Truyols) i caldrà veure si tots aquells que van córrer a demanar que la regidora Fernández tornés l'acta, també faran el mateix ara amb el regidor Heras. Abans no era Podemos, però, segons manifesta ara en el ple i en els mitjans, de cop i volta ara sí que és de Podemos. Caldrà veure què en diu aquesta formació a la que, de cop i volta s'ha incorporat per la via de fet, sobre què li sembla que un regidor, ara no adscrit, comenci a parlar en nom d'ells.
 
Diria que de les poques coses que deu tenir clares, és que ell es diu José Luís. Que potser, només es representa a ell, i que tots plegats cal que anem en compte en pronunciar-nos abans d'hora, ja que, com tantes vegades passa, la realitat supera en molt la ficció!
 

Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com