dilluns, 4 d’abril del 2016

PLE MARÇ 2016, MOCIONS

Tal i com us vaig dir divendres, aquest ple ordinari del mes de març, cal anar-lo explicant per parts, ja que, en cas contrari, resultaria del tot insoportable per a vosaltres, com us debeu imaginar, després de quatre hores completes de plenari.
 
Avui us comento les mocions que els diferents grups a l'oposició van presentar-hi.
 
Tant C's com el PP, van presentar una moció cadascun pràcticament idèntica (fins en això coincideixen) perquè s'acordés que l'Ajuntament reclami formalment el deute que la Generalitat manté amb el nostre consistori, es faci públic el seu import, que és del voltant d'un milió d'euros, sumant el que encara no ha estat reconegut. La idea ja la coneixeu: fer tant soroll com es pugui, amb l'argument que l'independentisme, les ambaixades, les retallades que la Generalitat fa perquè en alguna cosa ha de passar l'estona, fan que no pugui atendre les seves obligacions, en aquest cas amb l'Ajuntament, etc. Consti que vam ser l'únic grup que hi va votar en contra, per considerar que ens trobem davant d'un exercici de cinisme i hipocresia política, que es tracta d'una moció trampa, que serveix d'excusa perfecte per parlar de tot menys de les raons per les quals existeix aquest deute. Vam haver de recordar-los els constants incompliments de la llei per part del govern espanyol, els sis mil milions d'euros que deu a Catalunya en infrastructures, degudament signats i aprovats legalment, els més de mil cinc-cents milions del fons de competitivitat, la clàusula adicional tercera de l'Estatut, el FLA, per reiterar-nos en evidenciar qui és realment l'incumplidor i el causant del deute, no només amb l'Ajuntament, sino amb tantes i tantes altres entitats, organismes, farmàcies, etc. I tot, és clar, amb setze mil milions d'euros cada any que marxen cap a Espanya i no tornen, i, en definitiva, que fins que no siguem un estat independent i recaptem els nostres propis impostos, amb els espanyols no ens en sortirem! Doncs sí, Convergents i Demòcrates vam ser els únics que ens vam oposar a unes mocions trampa que, de dues van acabar fusionant-les en una, ja que ambdues deien exactament el mateix.
 
També C's va presentar una moció perquè s'acordi realitzar un estudi sobre els accessos a can Parera. No ens hi vam oposar doncs, per una banda ja ho contempla el POUM aprovat aviat farà un any, i per una altra, perquè ja s'hi està treballant a l'efecte.
 
ERC va presentar tres mocions. Una la va acabar retirant ja que pretenia que s'inclogués en els processos de contractació pública que les terceres empreses que treballin amb les que han estat adjudicades via concurs per treballar amb l'Ajuntament, també compleixin amb els terminis de morositat establerts per llei. L'Interventor els va fer veure que això ja ho diu la llei, i que també ho ve posant en pràctica el consistori. Una altra feia referència a que l'Ajuntament s'adherís a la campanya No Puc Esperar, a la que hi vam donar suport, ja que consisteix en intercedir amb els comerços, restaurants i altres establiments perquè es conscienciïn i permetin l'entrada a les persones que acreditin patir determinades malalties que fan que la necessitat de disposar d'un lavabo proper, els faci no poder esperar, i així mirar entre tots d'ajudar a aquestes persones d'una manera efectiva. I, en tercer lloc, van presentar la famosa moció per declarar persona Non Grata al Rei espanyol Felip VI al nostre poble. Ens vam abstenir. Entenem que els espanyols ja decidiran el que creguin oportú sobre el seu Rei o règim polític. Nosaltres ens trobem en ple procés de desconexió i no ens interessa per res, ni aquell Rei ni cap de les institucions espanyoles. Som decididament i desacomplexadament independentistes i seguirem lluitant per una República catalana independent!
 
ICV també en va presentar tres, tot i que en va retirar una que feia referència als drets de les persones refugiades, doncs vam acordar adherir-nos al Manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb el contingut del qual tots hi vam estar d'acord. Una altra es referia a la lluita per la igualtat de gènere en el món laboral i l'equiparació salarial, amb la qual també vam expressar-nos favorablement. I la darrera pretenia que treballessim en el que ja fa algunes setmanes que s'està fent: La creació d'un parc caní o corre can a Palau-solità i Plegamans. Per això ens vam abstenir, tot i assegurar-nos que la moció no patiria cap impediment per a ser aprovada.
 
Finalment, per part de la CUP es va presentar una moció que pretenia l'adhesió del consistori a la ILP per un nou sistema educatiu català. Vam abstenir-nos, ja que en determinats aspectes hi estem d'acord, però en d'altres no. I és que, una llei catalana com l'actual que fou aprovada per amplíssima majoria i que no ha pogut ser desplegada en molts dels seus apartats, no podem pretendre modificar-la encara!

Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com