divendres, 29 d’abril del 2016

PLE D'ABRIL 2016: ANEM PER FEINA EN ELS TEMES LOCALS, I FEM DE PARLAMENTARIS A LES MOCIONS!

Cada darrer dijous de mes toca sessió ordinària del Ple municipal. Per tant, ahir tocava Ple!
 
Només arribar, em va cridar l'atenció la presència de gran nombre dels funcionaris de la Policia Local al plenari, que van romandre durant la primera mitja hora de la sessió fins que van marxar. Sense saber la raó per la qual havien vingut, al final, vaig saber que es tractava d'algunes discrepàncies, ara que estan en plena negociació del conveni o Pacte de Funcionaris, pel que fa a determinades remuneracions o sistemes de marcatge a l'hora d'entrar i sortir de la prefectura, sobretot, pel que fa a situacions com les que es donen a l'hora d'esmorzar o similar. Però com que, a diferència de fa dues legislatures, aquesta vegada no m'ocupo d'aquests temes, no he entrat a valorar gran cosa més, ja que, com tots sabem, una negociació és complexa, i poc es pot concloure fins que no s'arriba a la subscripció definitiva de l'acord entre Ajuntament i treballadors.
 
Els punts que es van tractar a nivell de propostes del Govern, van ser:
 
L'aprovació dels preus públics per a les activitats esportives municipals, que, en definitiva, es mantenen exactament igual que fins ara, amb l'única modificació pel que fa a la Cursa Maria Victor, que s'incrementa en 50 cèntims tant la modalitat de caminada com la que es fa corrent.
 
També es va procedir a aprovar el compliment de la legislació sobre morositat de les factures abonades pel consistori que la llei obliga a fer de forma trimestral, i com ve essent habitual seguim complint escrupulosament amb l'actual necessitat de pagar les factures en un termini inferior a trenta dies als nostres proveïdors. La mitjana actual està en vint-i-dos dies.
 
Des de l'àrea de Salut de la Regidora Cabeza, es va portar a ple l'adhesió a l'estratègia del SNS (Sistema Nacional de Salud) per la qual s'ordena tot el que es refereix a els serveis relatius a la Salut que afecten al nostre poble per tal d'optimitzar-los i posar-los a l'abast de la gent. Extrem aquest que, com els punts anteriors, van ser aprovats per la unanimitat dels regidors/es de l'Ajuntament.
 
L'àrea de Projectes, al capdavant de la qual s'hi troba la nostra Regidora Laura Navarro, va portar a aprovació un acord per posar fi al contenciós administratiu existent contra l'empresa que va realitzar les obres de restauració de la masia de can Falguera. Segons sembla, durant el passat mandat, com a conseqüència d'haver-se detectat determinades deficiències derivades de l'execució de l'obra en qüestió, l'Ajuntament va interposar una demanda contenciosa administrativa contra l'empresa encarregada de les obres per adjudicació durant el mandat 2007-2011, i ara, després de diverses reunions, en les que, segons explica la Laura Navarro, l'empresari sempre ha mostrat una total predisposició al diàleg i a solventar els defectes o deficiències que es poguessin detectar; i per això, al final, s'ha arribat a un acord mitjançant el qual l'empresa adjudicatària realitzarà a la seva costa, les obres necessàries, i alguna més a la que no venia obligada. Per part d'algun membre de l'oposició es va intentar qüestionar tímidament el fet que l'acord contempla que les parts es faran càrrec de les costes, cadascú les seves. Però, cal tenir en compte que el no acord ens portaria, per una banda, a que el contenciós es resolgués d'aquí a uns quants anys, i per una altra, que ningú ens garanteix mai que la sentència hagi de ser necessàriament favorable per als interessos de l'Ajuntament, amb condena en costes inclosa. Per tant, amplíssim suport a la proposta d'acord amb només un parell d'abstencions i un vot en contra.
 
Finalment, pel que es refereix a les meves àrees de competència, per una banda es va procedir a aprovar el nomenament de la pràctica totalitat dels membres del nou Consell municipal de Serveis Socials, que serà convocat per celebrar la seva reunió constitutiva al llarg de les properes setmanes, i per una altra, aprovar també el nomenament dels nous membres del Consell Assessor del Comerç i del Consum que, com recordareu, es tracta d'incorporar a la Tècnica municipal de l'àrea de Comerç, Fires i Mercats, així com un representant de la PIMEC Comerç del Vallès Occidental i un de la Cambra de Comerç de Sabadell. El primer es va aprovar per unanimitat, i el dels representants al Consell de Comerç només va obtenir un vot en contra del representant de la CUP qui, per raons ideològiques, considera que caldria incorporar a algun representant del món cooperatiu, que no n'hi ha actualment al nostre poble.
 
En el proper apunt comentaré el que es refereix a l'apartat de Precs i Preguntes, que va protagonitzar el Regidor no adscrit José Luís Heras fent gala d'una mala educació i irresponsabilitat fins ara mai vista en el nostre Ajuntament.
 

Libre de virus. www.avast.com