dijous, 20 d’abril del 2017

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS ACOLLIRÀ LA CREU DE LAMPEDUSA

L'Església de Sant Genís acollirà la Creu de Lampedusa del 26 al 30 d'abril

Està feta amb restes de fusta de les embarcacions d'immigrants i refugiats que han arribat a aquesta illa siciliana

La Creu de Lampedusa pelegrinarà per les diòcesis catalanes coincidint amb el temps de Quaresma. Palau-solità i Plegamans acollirà la Creu del 26 al 30 d'abril i la custodiarà l'Església de Sant Genís, que estarà oberta tots cinc dies.

En el que és el seu primer pelegrinatge fora d'Itàlia, la Creu de Lampedusa va arribar el 4 de març al port de Barcelona i durant tota una setmana va recalar en diversos espais i parròquies emblemàtics en l'acollida als més necessitats com Sant Miquel del Port o Santa Anna. El pelegrinatge està organitzat per la Delegació de Pastoral de Joventut de l'arquebisbat de Barcelona i  a finals d'aquest mes farà una aturada a Palau-solità i Plegamans. 

La creu fa 2,80 m de llarg per 1,50 metres d'ample i està construïda amb restes de fusta de les embarcacions d'immigrants i refugiats que han arribat a l'illa siciliana de Lampedusa. L'ha feta el fuster d'aquesta illa Franco Tuccio, que ja va dissenyar el bàcul del papa durant la seva visita a Lampedusa l'estiu del 2013, per encàrrec del pontífex.

La creu ja fa temps que pelegrina per transmetre un missatge de solidaritat i per reflexionar sobre aquesta emergència humanitària. El viatge de la Creu de Lampedusa és una iniciativa cultural i espiritual, impulsada per Arnoldo Mosca Mondadori, poeta i editor, i beneïda pel papa Francesc el 9 d'abril del 2014 al Vaticà.

Després de la benedicció del papa Francesc, la Creu de Lampedusa va fer el seu viatge espiritual arreu d'Itàlia i ara des de fa un mes ha sortit més enllà de terres italianes. La Creu ja ha estat a la Sagrada Família en una eucaristia presidida pel bisbe Omella i a d'altres indrets de la geografia catalana. L'Església de Sant Genís de Palau-solità i Plegamans la custodiarà durant quatre dies i serà dimecres 26 d'abril el dia de la rebuda.

A Palau-solità i Plegamans, la creu s'oferirà per a les celebracions, viacrucis, oracions o vetlles que s'organitzin per aquest motiu. Quan finalitzi el seu pelegrinatge, la creu serà allotjada, de manera permanent, a l'església de San Stefano de Milà.

Programa de celebracions a Palau-solità i Plegamans

Dia 26 Dimecres

A les 18h arriba a l'església de Sant Genís

Dia 27 Dijous

Vetlla davant la Creu des de les 11:00h a 13:00h  i de 17:00h a 21:00h

     - a les 19:00h Presentació del Simbolisme de la Creu

     - a les 20:00h Missa Solemne de la Mare de Déu de Montserrat

 

Dia 28 Divendres

Vetlla davant la Creu  de 11:00h 1 a 13:00h. de 17:00h a 20:00h

    - a les 20:00h La Missa 

 

Dia 29 Dissabte

Vetlla davant la Creu de 11:00h a 13:00h

18:00h Sortida de la Creu cap a l'acte d'acolliment de part de Municipi

18:30h Acte d'acolliment a la Plaça de 11 de setembre

19:30h Sortida en comitiva cap a la Església de Santa Maria de Palau-solità 

20:00h La Missa 

 

Dia 30 Diumenge

09:30h Missa Dominical

 A continuació Vetlla davant la Creu fins a les 12:00h  

12:00h Missa Solemne amb els infants de Catequesi  

13:00h Comiat amb les Caramelles cantades pels Infants.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com